12 november 2017

Park Avenue Pro Palette

Park Avenue Pro Palette

All-in-one paletjes kunnen gemakkelijk zijn voor op reis of onderweg of als je gewoon graag alles bij de hand hebt. Ik schreef eerder al over het Charlotte Tilbury Instant Look In A Palette en ik denk dat ik met dit Park Avenue Pro Palette een waardige drugstore dupe heb gevonden!

Park Avenue is een Belgisch merk dat betaalbare, kwalitatieve make-up aanbiedt en is een Di exclusive. Hun Pro Palette gaat een beetje de DIY-toer op omdat je zelf kan kiezen welke kleuren je in het palet zet. Het lege Pro Palette kan je namelijk zelf vullen met twee grotere en drie kleinere poeders. Keuze alom, want er zijn gezichtspoeders (poeder, blush, bronzer, highlighter) en oogschaduw in 32 kleuren.

Park Avenue Pro Palette

Park Avenue Pro Palette

Het lege palet is gemaakt van een verstevigd karton, heeft een spiegeltje binnenin en sluit  en werkt magnetisch. Elk pannetje blijft stevig op z'n plaats zitten en komt zeker niet zomaar los. Er is een klein gleufje voorzien waarlangs je elke navulling kan opheffen en vervangen. Het palet is zo'n 12,5 op 14 cm groot en gaat dus voor een maximum aan make-up op een zo klein mogelijke oppervlakte. Als het volledig is gevuld, wordt het ietsje zwaarder, maar al bij al blijft alles zeer compact en handzaam.

Het grote voordeel van het Pro Palette is dat je volledig je eigen goesting kan doen, iets waar ik bij het Charlotte Tilbury Instant Look In A Palette natuurlijk geen invloed op had. Elke navulling is apart te koop en je kan naar gelieven spelen met kleuren en combinaties. Er zijn grotere gezichtspoeders in allerlei kleuren die je kan bestemmen als gezichtspoeder, bronzer of eerder een warmere (terracotta) blush. De kleinere pannetjes zijn dan weer voor blush (in een of drie kleuren), highlighter of trio oogschaduw.

Een klein minpuntje is dat de naam/kleur van elk product enkel te lezen is op de sticker die op de kartonnen verpakking kleeft. De achterzijde van de pannetjes zelf blijft blanco, waardoor je op een later tijdstip misschien niet meer exact weet om welke kleur het gaat.

Park Avenue Pro Palette

Het grotere poeder linksboven bestaat uit vier kleuren die je samen kan swirlen tot een warme perzikroze blush. De blush linksonder is een veel koeler roze, maar brengt wel de nodige frisheid op mijn wangen. Beide blushes zijn deftig gepigmenteerd, al vergt de kleine blush een iets preciezere applicatie (lees: een kleinere kwast).

De highlighter - een licht champagnegoud - vind ik erg mooi en kan je ook gebruiken om je ooglid op te lichten.  De intensiteit is netjes en kan je nog wat meer opbouwen door er een tweede laagje op te leggen. Ik ben content met het formaat van de highlighter: uiteindelijk heb je er niet zo heel veel van nodig en is het nog niet vaak gebeurd dat ik een fullsize highlighter volledig opgebruikte. Wel verstuift deze highlighter als enige redelijk wat poeder in het rond - gelukkig is de bovenzijde van het palet geplastificeerd zodat je het netjes kan houden.

Het compacte poeder heeft mij aangenaam verrast. De kleur is ietsje te donker voor mijn huid, maar brengt enorm fijn en egaal aan en blendt perfect met de huid of over foundation als een matterend poeder. Dat belooft alvast veel goeds voor de Park Avenue bronzers!

De pigmentatie van de oogschaduw tot slot is van een redelijk niveau, maar glanzend blauwe oogschaduw is nu eenmaal minder mijn ding. Een switch voor een trio neutrale oogschaduw maakt het palet voor mij al meteen heel wat aantrekkelijker. Niettemin lijkt het Park Avenue Pro Palette een schot in de roos voor wie op zoek is naar een volledig en nog betaalbaar all-in-one palet op maat.

Park Avenue Professional Tailor-Made
Pro Palette (leeg) - € 9,95
Navulling Compact Poeder - € 4,95
Navulling Trio Blush - € 3,95
Navulling Highlighter - € 3,95
Exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig