28 december 2017

Tom Ford Sheer Cheek Duo in Bicoastal

Tom Ford Sheer Cheek Duo in Bicoastal

Elke zomer en winter lanceert Tom Ford een limited edition Soleil-collectie, te herkennen aan de witte verpakking met gouden accenten. Het zijn telkens kleine collecties in beperkte oplage en ze zijn zéér gewild (lees: in een mum van tijd uitverkocht) - snel zijn is dus de boodschap.

Laatst kon ik met zeer veel chance nog deze Sheer Cheek Duo blush in de kleur Bicoastal op de kop tikken. Hoewel Bicoastal dateert van de collectie Summer Soleil 2016, vond ik het het de moeite om er alsnog een blogpost rond te schrijven. Ik zag namelijk uitzonderlijk veel gelijkenissen (lees: volgens mij is het gewoon exact hetzelfde) met de huidige Winter Soleil 2017 blush in Lavender Lure. En die is wél nog te koop!

Tom Ford Sheer Cheek Duo in Bicoastal

De meeste Soleil poederproducten combineren meerdere kleurtjes in een palet, denk maar aan het Tom Ford Soleil Sheer Highlighting Duo in Reflects Gilt dat ik eerder op het jaar kocht. Ik denk dat dat net deel uitmaakt van de aantrekkingskracht van de Soleil-collecties, omdat je de kans krijgt kleuren te combineren en aan te passen naargelang je eigen goesting.

Ook dit Sheer Cheek Duo bevat twee kleuren blush die je apart of samen kan gebruiken. Bovenaan vind je een lichtroze blush met een hintje perzik een goede hoeveelheid shimmer. Het poeder is gepigmenteerd genoeg om als blush te dienen, maar voor een medium of diepere teint werkt het mogelijks ook wel deels als highlighter. Onderaan bestaat de blush uit een diepere, framboosroze blush zonder shimmers, maar met een glansje.

Ik heb niet te klagen over de pigmentatie, noch over de manier waarop de blush zich laat opbouwen. De blush blijkt vrij stevig geperst, wat maakt dat er weinig overtollig poeder loskomt, noch fallout is en dat je met een lichte hand ook een heel subtiel blosje kan creëeren. Het gedeelte 'sheer' in de naam Sheer Cheek Duo doelt er eigenlijk op dat je de poeders ook nat kan gebruiken om zo een meer subtiel, sunkissed (maar niet: transparant) blosje te veinzen.

Tom Ford Sheer Cheek Duo in Bicoastal

De combinatie van kleuren doet me wat denken aan het principe van mijn Charlotte Tilbury Cheek to Chic blush in Love Glow of mijn Marc Jacobs Air Blush in Kink & Kisses. Deze blushes combineren ook telkens een diepere roze kleur met een lichte pop of colour zodat je kan contouren, drapen of shapen - verschillende benamingen voor in essentie hetzelfde, namelijk werken met kleur om je wangen wat meer uit te spelen. De donkere kleur fungeert als de basis, de lichte kleur plaats je op de appeltjes van de wangen of meer uitgewerkt bovenop de jukbeenderen. Of, als je voor the lazy girl's way (me!) gaat, gewoon je blushkwast swirlen over beide kleuren en opteren voor een mooie mediumroze blush met een extra dimensie.

Tom Ford Winter Soleil 2017 in Lavender Lure - 4,4 g voor € 74,00 
Exclusief bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig