9 januari 2018

Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex

Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex

Je zag hem al voorbijkomen in mijn Best of Beauty 2017, deze Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex. Een hele mond vol voor zo’n compact flesje :D

Estelle & Thild staat voor een decennium aan natuurlijke skincare, vertrekkende vanuit de visie dat je als beautymerk ook de volgende generatie in gedachten moet houden en dus opteert voor duurzame en ecovriendelijke ingrediënten en verpakkingen, zonder in te boeten op innovatie of resultaten. Het gevolg is dat Estelle & Thild mag pronken met het Ecocert label en dus een trotse certified organic beauty brand is die goed doet voor consument en milieu.

Hun Super BioActive Repairing Oil Complex was meteen mijn eerste – aangename! - kennismaking met het merk. Jaren geleden ben ik langzaam into oliën gerold – op een ogenblik dat ik nog enorm bang was voor olie in skincare, wegens gemende huid en al. Hoewel ik nog steeds geen die hard everyday gebruiker ben, kan ik inmiddels getuigen dat je zelfs met een gemengde of vettere huid zeker geen angst moet hebben voor olie, integendeel. Ook een gemengde of vettere huid heeft nood aan hydratatie en verzorging, dus het heeft geen zin om je huid maniakaal te strippen van alle oliën – dat levert namelijk het tegenovergestelde effect op: een overactieve huid. Uiteraard komt het er wel op neer om de juiste olie te vinden voor jouw huid en noden en te zoeken naar de juiste frequentie.

Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex

Voor mij betekent dat een olie die ik ’s avonds kan gebruiken, omdat ik voor mijn avondroutine sowieso eerder neig naar de rijkere of meer voedende texturen, met de bedoeling mijn huid optimaal te laten herstellen. Al verkies ik bij voorkeur een olie die niet al te lang op de huid blijft hangen en dus sneller intrekt zonder een vettig laagje achter te laten. Enter Super BioActive Repairing Oil Complex.

De naam zegt het zelf: dit is een herstellende olie met alleen maar natuurlijke ingrediënten zoals abrikozenpit-, jojoba- en saffloerolie, squalaan en algen. Die algen zijn rijk aan oxidanten en repareren ’s nachts de UV-schade en pollutie die je huid overdag heeft moeten ondergaan. In die zin in het een anti-ageing product, omdat het de zichtbare oxidatie tracht te verhelpen en je huid er dus langer gezond uit ziet. De vrolijke oranje kleur staat overigens garant voor een natuurlijke éclat, altijd mooi meegenomen!

De Super BioActive Repairing Oil komt in mijn avondroutine na de cleanser en het serum op te proppen. Ik laat enkele druppeltjes uit het pipetje op mijn vingers vallen en druk dan beide handen tegen elkaar om het product te verdelen. Vervolgens druk ik de olie in mijn huid, van het midden van mijn gezicht naar buiten toe en verder naar nek en decolleté. Met een beetje kom je al een heel eind en dat maakt dit flesje van 30 ml toch wel een reus in compact formaat.

Wanneer ik kies voor olie, skip ik nadien mijn nachtcrème, maar met een droge(re) huid kan je nog naar hartenlust een extra crème smeren. Voor mijn gemengde huid is de combinatie serum + olie in elk geval meer dan voldoende om mijn huid onder te dompelen in wat ik alleen maar kan omschrijven als een weelderig nachtbad voor mijn gezicht. Na mijn avondroutine probeer ik nog heel even wakker te blijven, maar daarna is de olie aan het oppervlak ingedrongen en kan ik met een gerust hart gaan slapen.

Estelle & Thild Super BioActive Repairing Oil Complex - 30 ml voor € 54,90
Bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Lijkt mij een heel fijn product. Ik ben sowieso heel erg benieuwd naar de overige producten van dit merk en het staat ook echt op mijn verlanglijstje van merken om uit te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klnkt heel goed!
  Voor mijn kurkdroge huid zou dit perfect zijn.
  Fijn en zeer uitgebreid artikel 👌

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig