6 maart 2018

Vernieuwd: Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Ruim anderhalf jaar geleden reviewde ik een resem Kiehl's skincareproducten, waaronder ook het Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate - gelanceerd in 2005 als een serum met 10,5% pure Vitamine C. Na vijf miljoen verkochte exemplaren kreeg deze Kiehl's bestseller recent een update, die ik vandaag maar al te graag aan jullie wil voorstellen.

Meet het Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate (voor de vrienden: PSLRC) in zijn huidige vorm, met een verhoging van het percentage vitamine C en de toevoeging van hyaluronzuur!

"Not all vitamin C serums are created equal"

De benaming vitamine C dekt verschillende ladingen: je kan het zien als een groepsnaam, waar verschillende soorten en derivaten elk hun specifieke eigenschappen en werking hebben. Uiteraard zijn er hier en daar overlappingen, omdat elk type toch wel tot de overkoepelende 'groep' vitamine C behoort, maar door de juiste soorten onderling te combineren kan Kiehl's wel een effectieve totaalformule creëeren.

Pure vitamine C (L-ascorbinezuur) wordt onmiddellijk door de huid opgenomen en begint daar ook meteen te werken. Je vindt het zeer vaak terug in anti-ageingproducten omdat het de teint verfijnt en egaliseert en zo de fijne lijntjes minder laat opvallen. Vitamine C zorgt er namelijk voor dat de huid als het ware wordt 'gescrubt' en bevrijd van dode huidcellen maar tegelijk de collageenproductie boost.

Voor de fans: geen zorgen, het PSLRC bestaat nog steeds uit het 'vertrouwde' hoofdingrediënt 10,5% pure vitamine C (L-ascorbinezuur) dat werd behouden uit de eerste formule, maar werd versterkt met 2% vitamine C glycoside (vitamine Cg of ascorbylglucoside). Geen eenvoudige klus, omdat vitamine C moeilijk te stabiliseren is - er waren 89 laboformules voor nodig om een formule te vinden die de vorige oversteeg.

Die vitamine Cg is een vitamine C-derivaat dat als anti-oxidant werkt, de collageenproductie mee stimuleert en de werking van pure vitamine C verlengt. Het wordt pas geactiveerd nadat het wordt geabsorbeerd door de bovenste huidlagen. Door de toevoeging van die extra 2% vitamine Cg krijgt het PSLRC een langetermijningrediënt dat de werking van de formule ondersteunt in de tijd.

In totaal zit er dus 12,5% vitamine C in de nieuwe PSLRC die zowel op korte als op lange termijn moet zorgen voor een effectieve anti-ageing, extra éclat en een verbetering en verfijning van de huidtextuur.

Hoe meer vitamine C, hoe beter?

Het is echter niet noodzakelijk zo dat meer vitamine C per definitie beter is. Hoewel ons lichaam geen eigen vitamine C aanmaakt en we voor onze toevoer dus moeten terugvallen op wat we eten én smeren, staat meer niet noodzakelijk voor beter maar speelt vooral de samenstelling van de formule een rol.

Ik heb in mijn eerdere reviews al aangegeven dat ik best moet opletten met skincare met vitamine C, net omdat het zoveel punch bevat en mijn huid na enkele dagen begint te rebelleren met hardnekkige irritaties tot gevolg. Maar - hier komt het goede nieuws! - Kiehl's is er wonderwel in geslaagd om de formule van de vernieuwde PSLRC zodanig te verbeteren dat ik deze zonder problemen langer kan blijven gebruiken! Ik was er initieel een beetje bang voor, maar mijn huid blijft helemaal happy en er verschijnen gewoonweg geen irritaties.

Ik vermoed dat het nieuw toegevoegde gefragmenteerd hyaluronzuur er wel eens iets mee te maken zou kunnen hebben. Dit type hyaluronzuur van klein formaat wordt snel en diep geabsorbeerd door de huid. Hyaluronzuur is een fantastisch hydraterend ingrediënt dat van nature in onze eigen huid aanwezig is en in staat is om (zoals een spons) tot 1000 keer zijn eigen gewicht vast te houden maar het vocht dan ook weer afgeeft daar waar de huid het nodig heeft. Hiermee krijgt het PSLRC een bijkomende hydraterende en gladmakende werking die zoveel goeds doet voor mijn huid.

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Ter vergelijking heb ik de oude en nieuwe flacon en formule even naast elkaar gezet. De flacon links en de swatch bovenaan zijn de oude formule, de flacon rechts en de swatch onderaan zijn de nieuwe formule. Ik denk dat de textuur niet zo heel veel verschilt, misschien dat de nieuwe PSLRC nét ietsje zachter aanvoelt, maar het verschil is nauwelijks merkbaar.

Ik denk dat de benaming concentraat perfect is: de formule is niet zo vloeibaar of waterig als een serum, maar zeker niet zo dik als een crème. Het glijdt met gemak over de huid, voelt comfortabel aan en trekt onmiddellijk in zonder vettig (olie)laagje.

Wat niet is veranderd, is de flacon: luchtdicht, handig met een hygiënisch pompje en de donkere kleur die helpt om de ingrediënten zo stabiel mogelijk te houden. Je kan de houdbaarheid zelf verlengen door het PSLRC te bewaren in een donkere en droge plaats.

Altijd, overal en voor elk huidtype?

Skincare met vitamine C krijgt in mijn routine een plekje net na de reiniger/toner en vóór de rest van mijn skincare. Op die manier wordt de vitamine C eerst opgenomen door de huid en optimaliseert het ook de werking van de rest van de skincare.

Hoewel je het PSLRC ochtend én avond kan gebruiken, moet je zelf een beetje testen hoe vaak je het gebruikt. Sowieso kan het zijn dat je huid even moet wennen, maar in principe kan elk huidtype deze PSLRC gebruiken - als je voorzichtig wilt zijn, begin dan met een keertje per dag en bouw langzaam op. Persoonlijk gebruik ik het graag 's avonds, om het nachtelijke herstel te bevorderen.

Verschiet niet: het is zeker niet niet abnormaal dat je een licht warm gevoel ervaart nét nadat je het concentraat hebt opgesmeerd, maar dat trekt vrijwel onmiddellijk weg.

Zorgt vitamine C voor een verhoogde zongevoeligheid?

Ja en nee. Als je ooit een Kiehl's huidanalyse hebt laten doen, weet je dat ze altijd een SPF aanraden en zeker als je vitamine C-skincare gebruikt. Het wordt ook steevast in de gebruiksaanwijzing vermeld, dus ik zou het zeker niet skippen. Maar tegelijk treedt de vitamine C op als een anti-oxidant en geeft het je huid een extra beschermende barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder UV-stralen.

Voor mij persoonlijk staat de vernieuwde Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate een serieus trapje hoger dan de vorige formule en staat 'een beetje meer' (die extra 2% vitamine Cg + hyaluronzuur) gewoonweg voor beter. Deze nieuwe formule laat mijn huid instant stralen en kan ik langer na elkaar gebruiken - ik gebruik het PSLRC intussen meer dan een maand, ononderbroken, elke avond en ik voel mij er ook comfortabel genoeg bij om het in de ochtend te gebruiken. Als je zelf nieuwsgierig bent naar een vitamine C-serum, is de nieuwe PSLRC een absolute aanrader!

Kiehl's Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate
50 / 75 ml voor € 59,00 / 78,50 bij Kiehl's stores, Kiehl's online shop en op inno.be
15 / 100 ml voor € 25,00 / 97,00 bij Kiehl's online shop

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Leuke review! Vanwaar komt het roze schaaltje met konijntjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke review!
  Vanwaar komt je roze schaaltje met konijntjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke review! Mijn huid is de laatste maanden vetter dan normaal en ik ben een beetje op de tjsool met mijn gewoonlijke producten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zou houden wat je zeker wilt blijven gebruiken, en dan kan je selectief nieuwe skincare introduceren. Ben geen fan van ineens allemaal nieuwe skincare te gebruiken, want dan weet je niet altijd wat werkt en wat niet.

   Verwijderen
 4. Goede en zeer duidelijke review!
  Ik lees veel goeds van dit merk.


  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ja, Kiehl's is voor mij altijd heel betrouwbaar in hun formules, zeker een aanrader qua merk.

   Verwijderen
 5. Fijn om te lezen ;) Heb jij Vichy Liftactiv ook gebruikt? Is er verschil tussen Vichy en Kiehl's? Wat is je bevinding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb er een tijdje geleden zelfs een review over geschreven! http://www.beautyloves.be/2018/01/vichy-liftactiv-anti-oxidanten-booster.html

   Deze nieuwe versie van Kiehl's kan ik langer gebruiken, dus deze heeft voor mij wel de voorkeur. Liftactiv is daarentegen echt bedoeld als een kortere kuur, maar dat kon ik geen tien dagen na elkaar gebruiken.

   Verwijderen
 6. Ik kon de Vichy Liftactiv verdragen, maar of het echt iets voor mijn huid heeft gedaan dat weet ik zo nog niet 🤔 Misschien heeft dat ziek zijn er ook mee te maken 🙂

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig