30 maart 2018

L'Oréal Paradise Extatic mascara: de hype waard?

L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara

De hype rond deze L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara - over de plas overigens gekend als Lash Paradise - bereikte ergens mid 2017 zijn hoogtepunt. Wijt het aan mijn Limburgse traagheid, maar ik ben meestal niet de eerste die op de kar springt als het op gehypete beautyprodcuten aankomt. Enkele weken geleden ging ik dan toch voor de bijl!

Verpakkingsgewijs is Paradise Extatic een schot in de roos. Simpel, strak, een leuk font en als klap op de vuurpijl nog eens koperachtig rosé goud ook. Insta-worthy all the way.

Over het gehele beautynet wordt Paradise Extatic geprezen als zijnde de dupe van de Too Faced Better Than Sex mascara. Geen idee of dat werkelijk zo is, maar het schept alleszins hoge verwachtingen.

De Paradise Extatic mascara belooft een intens volume en fenomenale lengte, op basis van een vrij zachte, romige formule (verrijkt met castorolie) die je volle, maar tegelijk zachte wimpers geeft. Dat laatste kan ik absoluut bevestigen - geen crunchy, harde wimpers te bekennen! Wel is de formule van bij het begin verre van nat, wat mij doet vermoeden dat 'ie vrij snel uitdroogt en dat 'ie het geen drie volle maanden uithoudt.

L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara

L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara

Het borsteltje is helemaal naar de zin van mijn fijne wimpers: medium van grootte en met "echte" haartjes die kriskras door elkaar staan en de wimpers goed grijpen. In het midden wordt 'ie ietsje smaller dan aan de beide uiteinden, dat geeft een licht zandlopereffect.

Het zachte kwastje met de meer dan 200 haartjes houdt alleszins een flinke hoeveelheid product vast. Dat helpt natuurlijk wel met de applicatie, maar omwille van de drogere formule moet ik de mascara best opbouwen, wil ik het beoogde volumineuze effect. Pas na drie laagjes ben ik tevreden - maar ik houdt dan ook wel van volume.

L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara

Qua resultaat is de Paradise Extatic mascara vergelijkbaar met het effect dat een YSL Volume Effet Faux Cils op mijn wimpers heeft: een zacht, weelderig volume dat je ogen een beetje dat valse wimpereffect geeft. Zelfs na drie laagjes blijven mijn wimpers klontervrij en zacht aanvoelen, dus je kan hem zonder moeite opbouwen. Maar het beloofde superintense, volumineuze en verlengende effect blijft uit en mijn wimpers lijken over het algemeen minder aanwezig in een full face make-up. Natuurlijk zal het effect van een mascara steeds variëren naargelang de vorm en lengte van je eigen wimpers, maar die van mij zijn nu eenmaal frêle en fijn, zodat ik echt moet kunnen rekenen op het effect van een mascara om enig verschil te maken.

Ik categoriseer de Paradise Extatic mascara daarom als een goede, maar geen uitstekende mascara. Binnen het drogisterijsegment kan 'ie zeker z'n mannetje staan en prijsgewijs vind ik dit best de moeite, maar ik mis een beetje het beloofde vavavoomeffect. Hij krijgt wel alle punten voor de verpakking!

L'Oréal Paris Paradise Extatic mascara - € 14,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig