30 mei 2018

BECCA Hydra-Mist Set & Refresh Powder: een poeder dat aanvoelt als water

Becca Hydra-Mist Set & Refresh Powder

Een poeder dat voor de helft uit water en glycerine bestaat, dat kan een mega gimmick zijn of effectief goed werken. Hoe dan ook, ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en kocht het nieuwe BECCA Hydra-Mist Set & Refresh Powder om 'dat rare poeder' zelf aan een test te onderwerpen.

BECCA categoriseert het Hydra-Mist poeder als een setting powder meets refreshing spray. Uiteindelijk is het toch echt wel een poeder, maar het initiële gevoel op de huid is dat van een verfrissende waterspray. What sorcery is this?!

Becca Hydra-Mist Set & Refresh Powder

Het poeder bestaat voor 50% uit water en glycerine, wat het dat frisse gevoel geeft. Het lijkt misschien alsof je een groot risico neemt - living on the edge! - en een glas water over je verse make-up gooit, maar alles blijft vlekkeloos zitten en dat verkoelende, bijna natte gevoel verdwijnt erg snel. Maar... die eerste seconde blijft toch steeds even schrikken - omdat je hersenen - "ooh, een poeder" - en huid - "aargh, water!" - elkaar tegenstrijdige signalen geven. Vreemd, maar tegelijk zo cool.

Het Hydra-Mist poeder is erg fijngemalen, wat ik ten zeerste apprecieer. Die fijne textuur zorgt er ook voor dat het poeder zich gemakkelijk over de huid verspreidt en je huid een satijnmatte finish geeft die lijkt bewerkt te zijn met een soort van blurring tool. Je kan het all over gebruiken als een setting poeder, maar ook overdag je make-up terug wat leven inblazen.

Het poeder is echter niet volledig transparant - niet dat het echt veel kleur toevoegt, maar ik merk wel dat het mijn foundation en concealer een ieniminibeetje donkerder maakt. Niets dramatisch, maar helemaal translucent vind ik hem niet. Als je dus erg gesteld bent op je oplichtende undereye concealer, is dit misschien niet het beste poeder voor die zone.

De verpakking is erg vernuftig: dit is een los poeder en meestal zorgt dat voor enig smosgevaar. Maar door het zachte, plooibare netje kan je net heel gemakkelijk poeder oppikken met je kwast, zonder dat je het poeder eruit moet kloppen. Het poeder wordt dan ook nog eens beschermd door een tweede dekseltje, dat specifiek dient om het te beschermen tegen uitdroging en dat ik dan ook telkens goed sluit. Toch een puntje van kritiek: er zit slechts 10 gram poeder in deze Hydra-Mist Set & Refresh, wat naar mijn aanvoelen toch beter had gekund.

Becca Hydra-Mist Set & Refresh Powder

Becca Hydra-Mist Set & Refresh Powder

Het effect van deze BECCA Hydra-Mist Set & Refresh Powder op de huid vind ik erg geslaagd. Het is niet helemaal mat en hardcore, maar combineert net een satijnmatte finish met een verfrissend gevoel. Volgens mij werkt het daardoor ook goed voor een drogere huid, al moet je oppassen dat je niet in overdrive gaat en te veel gebruikt.

Ik heb niet het gevoel dat fijne lijntjes of poriën worden geaccentueerd, maar eerder dat er een zachte voile over wordt gelegd die ook goed werkt onder de ogen. De houdbaarheid is prima - niet zo langhoudend als mijn Givenchy Poudre Première, maar absoluut niet slecht! Ik ben blij dat ik de sprong heb gewaagd - wat begon als een gimmick, blijkt een deftig poeder met een mooie finish te zijn. So far, so good, voor deze BECCA Hydra-Mist Set & Refresh!

Helaas is BECCA (bij mijn weten alleszins) niet te koop in België - ik kocht mijn exemplaar bij het Britse Space NK, maar ook bij Nederlandse parfumerie Douglas vind je het merk terug.

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig