27 mei 2018

Budgetproof voetbalmake-up

Make-up Rode Duivels

Bon, nooit gedacht dat ik op míjn blog nog zou schrijven over voetbal, haha. Het is in mijn vriendenkring geen geheim dat ik koud noch warm loop van voetbal en alles wat ermee te maken heeft. En toch... als het gaat om een EK of WK, wordt de chauvinist in mij ineens wakker en kan ik het niet laten om de competitie te volgen. Getuige mijn Rode Duivels-diadeem, een restant van het laatste EK :D

Met het WK in aantocht, leek deze post mij een ideale manier om de competitie een beetje up te spicen met de juiste make-up. Gezien de Belgische vlag nu niet meteen overloopt van neutrals en shimmers (dingen die standaard in mijn make-upcollectie te vinden zijn), moeten we teruggrijpen naar de primaire kleuren geel en rood - en zwart, wat blijkbaar geen echte kleur is, maar een kleurtint. Potato, potato.

In elk geval, budgetproof make-up is daarin mijn partner in crime. Geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om dik € 30,00 te betalen voor een gele eyeliner - I'm looking at you, Dior! - net omdat ik weet dat dit type product geen lang leven beschoren is in mijn collectie. Short 'n sweet, dat is waar we voor gaan - en nu maar hopen dat dit laatste niet geldt voor ons WK-parcours.

Make-up Rode Duivels

Make-up Rode Duivels

Make-up Rode Duivels

Spelen met kleur gaat natuurlijk altijd gemakkelijk met nagellak - het is van de weinige beautyproducten waarvan ik vind dat je er echt altijd mee weg kan komen, ook al draag je minder doorsnee kleuren. Ik durf zonder schroom kiezen voor felroze, neon zelfs, en niemand die er nog van opkijkt.

Het was al even geleden dat ik nog een Catrice-lakje in mijn handen had. Wie herinnert zich nog de Catrice-hoogdagen, toen hun From Dusk To Dawn een bijna-dupe was voor OPI's Over The Taupe en Sold Out Forever letterlijk overal uitverkocht was omdat het een dupe was voor Chanels Jade? Ik ben er voor in de krochten van mijn archief moeten duiken - we spreken 2010, dus excuses voor de kleine en onderbelichte foto's, maar ik moest toen nog een en ander leren, hihi.

Wel, Catrice is in die tijd natuurlijk ook wat volwassener geworden, want tegenwoordig hebben ze met hun ICONails langhoudende gel lacquers in huis. Je weet wel, van die nagellak die je niet onder een UV- of LED-lamp hoeft te steken, maar wel een glossy resultaat geeft met een langere houdbaarheid dan 'gewone' nagellak.

Ik was blij te zien dat ze hun talent voor namen-met-een-kwinkslag niet zijn verloren. De Belgische driekleur wordt vertegenwoordigd door de zwarte Black To The Routes, de gele Don't Judge A Nail By Its Color en de rode It's All About That Red. Met een afneembare dop die je gemakkelijk als lakbasis kan gebruiken en een hanteerbaar, plat kwastje met licht afgeronde dop die precies lakken faciliteert.

Ook Essence schuwt geen kleur in zijn collectie: gele oogschaduw en liner, het is niet helemaal mijn ding, maar het kan dus wel. Fijn: de oogschaduw in Dare To Shine is een mono, dus je verpilt werkelijk geen geld. Bijpassend de gele Eyeliner Pen in Young And Free in mijn favoriete formule, namelijk een pennetje met vilten tip. De eyeliner is wel eerder pastelgeel en heeft een matte finish, dus ik zou hem eerder layeren bovenop een basis zwarte eyeliner, om hem wat meer te laten knallen.

Hun Lash Princess False Lash Effect Mascara deed vorig jaar online heel wat stof opwaaien. Laaiend enthousiaste reviews, vergelijkingen met high end mascara's en nog meer van dat goeds. Dat doet de verwachtingen natuurlijk de hoogte in schieten en verantwoordt meteen een geheel eigen review. Want je begrijpt, dat moet ik uiteraard zelf ook wel even testen.

Voor de lippen is de keuze simpel: rood! Gele en zwarte lipstick kunnen natuurlijk ook, maar liever niet. Met het Essence Stay True lippotloodje in Taste The Red legde ik meteen een goede basis. Houdt 6 uur, is waterproof en claimt over de lippen te glijden. Dat laatste wordt onmiddellijk merkbaar bij het aanbrengen: de formule is creamy, goed gepigmenteerd en hecht zich zonder enige moeite. Kudos to Essence, deftige kwaliteit voor een miniprijsje.

Als topper de Catrice Ultimate Colour Lip Colour in What Does The Fuschia Say. Fuschia zegt helemaal niets, want deze is een true red met koele ondertoon. Past goed bij het lippotlood en legt een creamy satijnfinish op de lippen.

Make-up Rode Duivels

Make-up Rode Duivels

Mijn look met de Belgische driekleur spreidt zich over nagels en lippen. Ik liet twee laagjes Catrice ICONails in Black To The Routes drogen en deed dan een poging tot nailart met een streepje Don't Judge A Nail By It's Color. Note to self: een striper kwastje inslaan tegen het WK, voor een strakker effect. Op mijn lippen ging ik - uiteraard - voor de rode lipliner en lipstick!

En nu for the fun part: Kruidvat stelde dit pakketje ter beschikking voor een winactie en het leek mij een leuke manier om een van jullie helemaal WK-proof te maken! Meedoen? Kom langs op mijn Instagram-account @beautylovesbe en laat daar een comment na. Deelnemen kan tot en met 31 mei 2018, de winnaar krijgt op 1 juni 2018 bericht via Instagram. Good luck!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Kruidvat stelt dit pakketje ter beschikking voor de winactie, doch ik word niet betaald voor deze post. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ik zal weer zo veel mogelijk matchen kijken van alle landen :)
  Ik ben nogal voetbalgek ;)
  Mijn spullen voor een EK of WK zitten in een box.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, super, dan breekt er voor jou een toffe tijd aan :D Ik duim mee :D

   Verwijderen
 2. Hmm een echte voetbalfan ben ik niet, maar als België speelt voor het WK of EK dan kijk ik wel en op dat moment vind ik dat wel best spannend! Maar voor de rest, nope! Jij bent alvast klaar, alleen je nepwimpers mss nog ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gaat het niet geloven, haha, maar ik zag gisteren in de reclame nepwimpers in de Belgische driekleur en dacht: dát zou het helemaal afmaken! :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig