9 mei 2018

Clarins Water Lip Stain

Clarins Water Lip Stain 03 Red Water

Een lipwatertje met een houdbaarheid om u tegen te zeggen, dat is deze Clarins Water Lip Stain. Naar verluidt deden 22 - ik vermoed bereidwillige - vrijwilligers de test en weerstaat dit goedje minstens 300 kusjes. Hola!

De Clarins Water Lip Stain is verkrijbaar in vier tinten: 01 Rose Water, 02 Orange Water, 03 Red Water en 04 Violet Water. Ik testte 03 Red Water, een kleurtje dat helemaal is afgestemd op de verpakking en het typische 'Clarins rood'.

Zoals de naam wel al doet vermoeden, gaat dit om een ultralichte formule die bijna letterlijk een watertje te noemen is. De pigmenten bestaan immers uit 77% water, waardoor de Water Lip Stain moeiteloos één wordt met jouw lippen.

Clarins Water Lip Stain 03 Red Water

Het kwastje is vrij klein en stijf en is - naar mijn persoonlijk aanvoelen - niet helemaal aangepast aan de zeer waterige formule van de Water Lip Stain. Ik vond het heel moeilijk om de lip stain bij het aanbrengen in de hand te houden en merkte dat 'ie vrij snel begon uit te lopen tot buiten mijn liplijn.  Het gaat gemakkelijker als je de lip stain probeert in te werken met je vingertoppen, dus voor mij biedt het kwastje op dat vlak niet echt een meerwaarde.

Clarins Water Lip Stain 03 Red Water

Clarins Water Lip Stain 03 Red Water

De Water Lip Stain laat zich overigens wel moeiteloos opbouwen. Hoe meer laagjes, hoe meer kleur en intensiteit. Maar zoals je hierboven ziet, laat zelfs het eerste laagje zich al flink opmerken. Hij werkt ook prima als basis onder ander producten, zoals een lipstick of een gloss. Nadat de lipstick of gloss van de lippen is verdwenen, houdt de Water Lip Stain dan nog steeds stand - hij doet dan zo'n beetje dienst als lipfundering, that is.

Meteen na het aanbrengen moet je even wachten tot de Water Lip Stain droog is want pas dan is 'ie volledig transferproof. Toch is de matte finish nauwelijks voelbaar op de lippen, die zacht blijven. De Water Lip Stain slaagt er dus in zich aan je lippen te hechten zonder ze uit te drogen.

En jawel, Clarins méént het als ze het over houdbaarheid hebben, want die is absoluut top. Ik heb nog láng met die swatch op mijn arm rondgelopen en ook mijn lippen behouden moeiteloos hun kleurtje.  Als je van de 'no makeup makeup look' houdt, denk ik dat dit een absolute winnaar is. Een beetje jammer van de applicator, maar voor de rest maakt Clarins met deze Water Lip Stain alle beloftes waar.

Clarins Water Lip Stain - 7 ml voor € 21,90 via Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van of garantie op publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Het doet me een beetje denken aan de juicy shaker van Lancôme. Als het droog was vond ik het ook een beetje aanvoelen als een lipfundering. Het was niet zo mijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is ook wat minder mijn ding, maar voor liefhebbers van stains is het wel een aanrader, denk ik!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig