14 september 2018

Bourjois Unleash Your Cattitude

Bourjois Unleash Your Cattitude

Als crazy cat lady trekt een collectie als deze van Bourjois onmiddellijk mijn aandacht. Make-up met een linkje naar kitties, waarom niet?

Het zijn twee producten die in essentie de zwoele cat eyeliner proberen na te bootsen en te maximaliseren, kortom een eyeliner en een mascara. De details op de verpakking doen mij alvast glimlachen: bovenop de letter C zie je twee kleine kattenoortjes en ook op de dop van de mascara vind je een kattensilhouet terug.

Bourjois Unleash Your Cattitude

Bourjois Unleash Your Cattitude

De Bourjois Eye CATching mascara in Deli-Cat Black bevat een gebogen borsteltje met haartjes die vrij veel ruimte laten. De luchtige, open opbouw van het borsteltje moet zorgen voor wat volume, maar moet je ogen ook een eye opening effect geven, zodat je wimpers mooi naar boven én naar buiten krullen en de cateye wing complimenteren. Met de tip van de borstel kan je de buitenste wimpers dan nog extra aanzetten en naar buiten duwen.

De formule werd verrijkt met zijdeproteïnen die je wimpers coaten maar ze ook zacht laten, zonder klontertjes. Die laatste twee eigenschappen zijn absoluut aanwezig: mijn wimpers blijven zacht, ook na meerdere laagjes en ik heb op geen enkel moment het gevoel gehad dat mijn wimpers aan elkaar bleven kleven.

Met mijn fijne, frêle wimpers vind ik het gebogen borsteltje toch wat minder gemakkelijk werken. Alles blijft heel naturel en zacht, terwijl ik graag wat meer dramatisch volume creëer, zeker als ik voor een winged eyeliner ga. Hadden de haartjes wat korter bij elkaar gestaan, dan konden ze mijn wimpers beter grijpen en de mascara had dan mogelijks een ander effect gehad. It's a no from me, maar heb je vollere, dikkere wimpers, dan is zeker niet alle hoop verloren voor deze EyeCATching mascara.

Bourjois Unleash Your Cattitude

De gelijknamige Bourjois Eye CATching eyeliner is een specialleke. Het is een vilten eyelinerpen, maar dan niet met de standaard ronde, scherpe punt. De EyeCATching eyeliner heeft een dubbelzijdige punt: rond en scherp aan de ene kant en plat en driehoekig aan de andere kant. De bedoeling is dat je met de platte kant de eyeliner 'stampt', zodat je de perfecte cateye creëert zonder al te veel moeite. Met de ronde zijde kan je dan de eyeliner boven je wimpers trekken en verbinden met het gestampte eyelinerdriehoekje.

De dubbelzijdige punt kan zeker een meerwaarde zijn voor wie pas begint met eyeliner of wie moeite heeft met het creëeren van een strakke, scherpe punt. De ene dag is de andere niet, soms lukt het mij gemakkelijk en op sommige momenten wil mijn eyeliner van geen kanten lukken. Wat dat betreft, maakt de EyeCATching eyeliner het leven een pak eenvoudiger!

Wel had ik een beetje moeite met het trekken van een superfijne, dunne eyeliner. Ik ben zeker niet gekant tegen een dikkere eyeliner, het is een look waar ik steeds naar teruggrijp, maar het is dus geen evidentie om hier een superdun lijntje mee te trekken. De EyeCATching eyeliner gaat voor opvallende looks, zoveel is zeker!

Ik was echter wel een beetje teleurgesteld in de intensiteit van de kleur: deze eyeliner is een pak minder intens zwart dan wat ik gewoon ben. Hoewel de formule zeer gemakkelijk over de oogleden glijdt, moet het daardoor jammer genoeg ook inboeten op pigmentatie. Een kleine tegenslag dus, maar niettemin een handige nieuwigheid voor wie wat hulp nodig heeft met het tekenen van een mooie cateye wing.

Bourjois Eye CATching mascara - € 16,99
Bourjois Eye CATching eyeliner - € 11,99
Bij de drogisterij

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. De look is wel nog mooie geworden. Jammer van de intensiteit van de eyeliner & de mascara die minder makkelijker is, maar voor een beginneling is deze mms wel goed bevonden betreft kwaliteit & prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, lijkt me wel gemakkelijk voor een beginner. En dan kan je nog zien of een cat eye wing iets voor jou is. Niet iedereen wil trouwens een superzwarte eyeliner, ik denk dat er genoeg mensen zijn die een zachter effect prefereren. Maar dat is natuurlijk ieder voor zich :-)

   Verwijderen
 2. Dat had ik van dit merk niet verwacht maar helaas valt dit tegen!
  Prachtige make-up look.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja, kan gebeuren. Werkt voor de ene persoon, maar dan minder voor de andere.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig