15 september 2018

Nivea MicellAir Expert

Nivea MicellAir Expert

De tijd dat micellaire reinigers een grote nieuwigheid waren, ligt ver achter ons. Van OG Bioderma tot de huidige drogisterijopties, vandaag de dag kijkt niemand meer op van een micellaire reiniger. Maar: de meeste micellaire reinigers zijn niet opgewassen tegen meer langhoudende of waterproof make-up.

Even recapituleren: micellaire reinigers zijn watertjes met micellen, kleine cellen die werken als stofzuigers en alle onzuiverheden naar zich toe zuigen. In essentie is het een vuilmagneet en werkt het daarom ook op make-up die je van je huid wilt halen. Het zijn bovendien hele zachte reinigers, waarmee je zonder schrobben en wrijven make-up kan verwijderen - simpelweg door de micellaire reiniger op een watje te doen en daarmee over je gezicht te gaan.

Om de werking te optimaliseren voor langhoudende en waterproof make-up, ontwikkelde Nivea een uitloper van hun bestaande MicellAir-gamma. Meet Nivea MicellAir Expert, een trio dat beduidend stoerder is - zwarte verpakkingen, fuchsia accenten - en zich sterkt maakt dat het zich zonder veel inspanning ontdoet van de full face make-up. De micellaire technologie werd daarvoor versterkt met zwarte thee-extract. Zwarte thee is een geoxideerde versie van groene thee en werkt ontspannend en verkwikkend maar heeft ook anti-oxiderende eigenschappen.

Zoals al langer bekend, werkt een bi-fase formule nét wat beter met langhoudende en waterproof make-up. Zowel de Micellair Water Make-Up Remover als de Micellair Oogmake-Up Remover moet je dus goed schudden voor gebruik, waarna je optimaal kan gebruik maken van de bi-fase formule. Verrassend genoeg is de bi-fase formule hier helemaal niet vettig of olieachtig en blijven mijn huid en oogleden proper en fris achter - verrassend in de goede zin, dus! De Micellair Water Make-Up Remover doet mij trouwens denken aan deze van Garnier, maar dan iets minder vettig.

In principe hoef je na gebruik niet na te spoelen, maar ik moet eerlijk zijn: ik ben nog steeds aanhanger van de double cleanse. In een eerste fase verwijder ik mijn make-up, in een tweede fase reinig ik mijn gezicht. Dus blijft het bij mij nooit slechts bij deze Nivea MicellAir Expert, maar volgt er nog een tweede reiniging, zodat mijn huid niet enkel ontdaan is van make-up, maar ook werkelijk gezuiverd is. Een mooie make-up begint immers met een goede skincare, dus moet ik ook 's avonds aan de bak en investeer ik enkele minuten tijd in een doeltreffende reiniging en skincare.

Voor de liefhebber, reiziger of de blogger die aan de slag wilt met swatchfoto's (me!) zijn er ook nog de Micellair Make-Up Remover Doekjes. In principe incorporeer ik thuis geen doekjes in mijn skincare routine, maar ik moet zeggen dat deze wel heel erg doeltreffend zijn. Ik swatch vaak langhoudende formules die snel een stain op de huid achterlaten - matte en liquid lipsticks, gepigmenteerde oogschaduw, dekkende foundation en concealer, om er maar een paar op te noemen - en deze van Nivea verwijderen alles zonder veel inspanningen. De doeltreffende formule zit dus ook in de doekjes, die goed stevig en dik zijn en dus niet meteen uit elkaar vallen. 

Nivea MicellAir Expert - bij de drogisterij
Micellair Water Make-Up Remover - 400 ml voor € 6,79
Micellair Oogmake-Up Remover - 125 ml voor € 4,29
Micellair Make-Up Remover Doekjes - 20 stuks voor € 4,19

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Mooie nieuwe kleuren!
    Deze staan op mijn shoplist.
    Ik zal ze zeker kopen nu ik dit goede artikel gelezen heb....

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig