8 september 2018

Starskin Coco-Nuts haarmasker


Starskin Coco-Nuts haarmasker

Het Nederlandse Starskin behaalde in een recordtijd wereldwijde naam en faam en werd - ha! - ook favoriet van vele sterren. Het merk gaat volop voor de dierproefvrije K-beauty en reef hiermee de ene na de andere beauty award bij elkaar. Bij ons kan je het merk vinden bij Planet Parfum en de afgelopen maanden kon ik af en toe enkele losse samples testen.

Het Starskin Coco-Nuts masker mag als eerste op de blog paraderen! Het zit in een schattig doosje en bevat een sachet met het product en een plastieken haarmasker. Coco-Nuts is een voedend haarmasker dat je vooraf moet opwarmen, zodat de kokosolie volledig in de haarschacht kan dringen.

Onder het motto pre-poo before you shampoo - I kid you not, dit verkondigen ze zelf in een filmpje - is Coco-Nuts een hot-oil pre-shampoo masker en het ultieme herstel voor droog en broos haar. Het masker bestaat uit een mooie selectie aan natuurlijke ingrediënten, met name oliën: uiteraard te beginnen met steringrediënt virgin kokosolie, als enige natuurlijke olie in staat om de haarschacht volledig te doordringen, zodat het beschadigd haar van binnenuit kan herstellen en versterken. De rij wordt vervolgd met jojoba-, teunisbloem-, rozenbottel-, baobab zaad-, bernagiezaad-, palmarosa, sacha inchi, rozemarijn-, en duindoornolie. In alle eerlijkheid, van sommige oliesoorten had ik nog nooit in mijn leven gehoord, haha.

Bon, het komt erop neer dat Coco-Nuts tjokvol olie zit en enkel het pure spul bevat dat zowel een herstellend, voedend, verdikkend als verstevigend effect op je haar heeft. En hoe langer je het laat zitten, hoe beter.

Starskin Coco-Nuts haarmasker

Starskin Coco-Nuts haarmasker

Vooraf warm je het sachet goed op - in de microgolfoven of in een kommetje met heet water. Dan wordt het even smossen, want de kokosolie is op dat moment helemaal vloeibaar en moet je inmasseren in het haar, van wortel tot punt. Douchemuts erover en minimaal 20 minuten wachten, maar liefst van al nog de hele nacht.

Om de inwerktijd te maximaliseren, krijg je er een hulpmiddeltje bij: het plastieken haarnetje beschermt je omgeving tegen ongewenste olievlekken en houdt tegelijk de hitte waar het moet zijn: binnenin de douchemuts, zodat de ingrediënten maximaal worden geabsorbeerd.

Nadien moet je je haar tweemaal goed wassen met een diep reinigende shampoo en kan je nog volgen met een conditioner. De magie van het hot-oil masker is meteen voel- en zichtbaar: mijn haar is superzacht, glad, en gevoed en kreeg een boost nadat het door de hete zomerzon was uitgedroogd. Ook fijn: het masker heeft geen negatief effect op gekleurd haar en mijn fijne haar is niet verzwaard noch vettig - daar ben ik uiteraard erg blij om.

Hoewel het Starskin Coco-Nuts masker absoluut doet wat het belooft en mij niet heeft teleurgesteld, durf ik dit niet categoriseren als een absolute musthave. Ik ben er vrij zeker van dat je met een gewone pot (pure, belangrijk detail!) kokosolie een even effectief haarmasker kan genereren. Ongetwijfeld minder fancy en plezant dan wanneer je er een haarnet bij krijgt, maar een pak budgetvriendelijker.

Starskin Coco-Nuts haarmasker - € 9,90 bij Planet Parfum

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

  1. Nooit geweten dat dit merk ook haarmaskers verkoopt.
    Dit klinkt goed.

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Inderdaad, ik ken ze vooral van hun gezichtsmaskers, dus dit was een nieuwigheid.

      Verwijderen
  2. Het doet blijkbaar wel heel goed zijn werk, alleen de prijs, daarom dat ik het nog niet heb gekocht. Misschien goed om het dan toch 1 keertje te proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is wel een booster voor je haar, dus indien in nood, zeker eens de moeite.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig