12 oktober 2018

Filorga Hand-Absolute handcrème

Filorga Hand-Absolute

Door de jaren heen heb ik hier op de blog regelmatig geschreven over Filorga, maar nu is het al even geleden. Niet abnormaal natuurlijk, ik ontdek graag nieuwe merken en producten en ik kan nu eenmaal geen tien dagcrèmes tegelijkertijd smeren, want daar zou mijn huid alleen maar van rebelleren :-)

Voor wie Filorga niet kent, nog eens een korte samenvatting: in het skincaresegment staat Filorga voor mij gelijk aan anti-ageing. Het merk heeft eigenlijk een meer professionele achtergrond, waarbij ze zich toespitsen op professionals die zich bezighouden met esthetische geneeskunde (lees: het pre-botox tijdperk). Pas in een later stadium kwamen de producten voor de consument in assortiment. Die laatste soort noemen zij hun medi-cosmetique: producten voor thuis, met dezelfde ingrediënten als die voor de pro's, maar dan op maat van de consument.

Research en ingrediënten zijn erg belangrijk en dus heeft Filorga voor mij een modern-medicinale look en feel. De verpakkingen zijn strak, to the point en proberen de ingrediënten zo goed mogelijk te preserveren. Het is niet het merk dat het moet hebben van de gouden accenten, overdadige verpakkingen of luxueuze advertenties, maar houdt zich aan een rechttoe rechtaan aanpak. Prijsgewijs vind ik Filorga nog net toegankelijk, zeker als je vergelijkt met de prijs van andere high-end crèmes binnen het anti-ageing segment, waar regelmatig potjes crème van +200 euro over de toonbank gaan.

Filorga Hand-Absolute

Naar mijn aanvoelen is Filorga niet het merk voor de (zeer) jonge consument. Niet dat er geen enkel product geschikt is voor de min dertiger, maar de meeste van hun producten richten zich toch vooral op een meer volwassen publiek. Met handcrème, daarentegen, kan je weinig mis doen.

Ik heb het al vaker gezegd: smeren, die handen! Je huid is één groot orgaan en stopt niet aan je kaak. Handen worden vaak vergeten en 'verraden' vaak de leeftijd. Niet dat er iets mis is met een hoger cijfer, maar persoonlijk wil ik het liefst van al een huid die er mooi (niet per se: jong!) uitziet, op elke leeftijd.

De Filorga Hand-Absolute Ultimate Rejuvenating Hand & Nail Cream - langste naam voor een handcrème ooit! - zit volgens mij al even in assortiment, dus helemaal nieuw is 'ie niet. De plastieken tube helpt om de handcrème te doseren en dat kan op twee manier: ofwel draai je de spuitkop open zonder de dop er volledig af te halen (en dat is best handig) ofwel draai je de spuitkop er volledig af en kan je 'van bij de bron' aan de crème.

Hand-Absolute profileert zich als een all-in-one anti-ageing manicure: het werkt in op de droge huid, breekbare nagels en pigmentvlekjes en bevat hiertoe hyaluronzuur (hydratatie), collageen en lipopeptiden (versteviging), extract van strandnarcis (egaliserend) en een keratinebooster (versteviging van de nagels). Met andere woorden: Hand-Absolute means business. En niet bepaald die met een elegant bloemig parfum, eerder een neutrale, medicinale geur. Niet de meest sexy geur om je pollekes mee in te smeren, maar als het werkt, werkt het. Alsnog: ik was al langer overtuigd van het nut van handcrème en heb er al veel geprobeerd, dus op mij heeft Filorga Hand-Absolute geen gigantisch meetbaar effect. Wat niet wil zeggen dat hij niet werkt, natuurlijk!

Filorga Hand-Absolute - 50 ml voor 21,90 bij Ici Paris XL of de (para)farmacie

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Niet dat er iets mis is met een hoger cijfer, maar persoonlijk wil ik het liefst van al een huid die er mooi (niet per se: jong!) uitziet, op elke leeftijd. Wat heb je dit weer zo mooi omschreven 😜 Deze heb ik nog nooit gebruikt. Tot nu toe heb ik nog niet de perfecte handverzorging gevonden, maar de Neutrogena handcrème met Nordic Berry kan mij wel bekoren betreft prijs en kwaliteit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :-)
   Neutrogena heb ik ook al eens gekocht - waren toen in Londen, ijskoud en ik geen handcrème bij, mijn handen dus superdroog. En Neutrogena had zo een supercompacte tube (geen idee meer welke lijn het was), dus de keuze was snel gemaakt.

   Verwijderen
 2. Het ziet er goed uit en ik ken het merk niet.

  Fijn weekend Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me een fijne handcrème, dus die wil ik wel eens kopen :-). Er is een product van Filorga dat ik elke dag gebruik: de Optim-Eyes, veruit de beste oogcrème die ik heb geprobeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij heb ik al eens een oogcrème van Filorga gebruikt, maar kan me niet meer herinneren of het die Optim-Eyes was! In elk geval, als je de producten al kent, ga je deze handcrème ook wel kunnen appreciëren, denk ik.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig