8 oktober 2018

Kiehl's Buttermask & Butterstick Lip Treatment

Kiehl's Buttermask & Butterstick

Ik heb een zwak voor lipproducten en dat is ook te merken aan mijn beautycollectie. Het is een onderdeel waar ik mij nogal in kan laten gaan - geen kleur is dezelfde en ik houd nu eenmaal van verschillende texturen. Bovendien stopt het niet bij lipsticks en glossjes, maar zet ik ook in op mijn lipverzorging. Zo scrub ik mijn lippen een keer per week - dode velletjes, be gone! - en smeer ik trouw meermaals per dag met een lipbalsem.

Meet mijn nieuwste partners in crime: Kiehl's Buttermask en Buttersticks!

Kiehl's Buttermask Overnight Lip Treatment

Het Kiehl's Buttermask For Lips is een Overnight Lip Treatment. Het potje doet mij denken aan  de producten van concullega's Nuxe en By Terry - en je weet meteen dat je een dikke, rijke substantie mag verwachten.

Het Buttermask ziet eruit als een dikke, romige boter en dat is ook niet verwonderlijk, als ik naar de ingrediënten kijk: heel wat boter, wassen en oliën! Karitéboter, kokosolie, bijenwas, castorolie, candelillawas, cacaoboter, jojoba- en zonnebloemolie, ...

Hoewel de verpakking enkel de nadruk legt op kokosolie (rijk aan vetzuren en gekend om zijn voedende, hydraterende en verzachtende eigenschappen) en wilde mangoboter (verzachtend), geeft de ingrediëntenlijst nog meer goodness weer. Dat boterige komt ook terug in de geur, vind ik. Het is geen overdadig parfum, maar een subtiele blend van de natuurlijke geuren van alle soorten boter, was en olie. Voor mijn neus is het de geur van karitéboter, maar met een plus.

Eigenlijk kan je het Buttermask op een aantal manieren gebruiken: een rijkelijke laag voor het slapengaan geeft je lippen een hele nacht lang een 'behandeling', zodat de ingrediënten optimaal kunnen inwerken. Je kan ook gaan voor een korte, krachtige werking door het als een dik masker  (ongeveer het formaat van een erwt) aan te brengen, 15 minuten te laten inwerken en dan zachtjes in te masseren en het overtollige product weg te deppen. Als je lippen nog niet helemaal on point zijn - voor een feestje of voor het aanbrengen van een felle lipstick - helpt het ook om ze een 'in te weken' met zoiets als het Kiehl's Buttermask. En uiteraard kan je ook als een 'normale' lipbalsem aanbrengen doorheen de dag, in een dun laagje.

Ik weet dat niet iedereen dol is op lipbalsems in een potje, maar ik denk dat het hier niet anders kan door de dikke textuur van het Buttermask. Het is een product dat ik zelf ook voornamelijk in huis gebruik, dus op zich kan je nog best hygiënisch werken. Opvallend wel: het Buttermask ziet er heel solide uit, maar van zodra je het begint in te werken op de lippen, smelt het weg als sneeuw voor de zon. Dat maakt het zeer gemakkelijk om in te masseren, wordt er ook zoveel als mogelijk opgenomen door de lippen én gaat er zo weinig mogelijk product verloren.

Kiehl's Butterstick Lip Treatment

Kiehl's Butterstick Lip Treatment

Voor overdag en/of voor onderweg zijn er dan de Kiehl's Buttersticks, een subtiele blend tussen verzorging en make-up. Het blijft uiteraard meer verzorging dan make-up, al kan je je lippen er wel mooi mee in de verf zetten.

De Kiehl's Buttersticks zitten in een compacte lipstickhuls met draaidop - dat laatste is ideaal om je Butterstick in alle veiligheid in je handtas te kunnen smijten. De verpakking voelt heel zacht aan en doet me een beetje denken aan dat zachte rubber dat ook NARS gebruikt.

De basishuls (waar het product in zit) kreeg dan de kleur van de Butterstick zelf: lichtgeel voor de transparante Untinted, beige-roze voor Naturally Nude, babyroze voor Pure Petal, dieproze voor Simply Rose, roodroze voor Peony en donkerroze voor Touch of Berry. Voor een lipbalsem die overwegend verzorging is, vind ik de swatches bést gepigmenteerd! De uiteindelijke tint zal nog een beetje afhangen van de eigen lipkleur - zo wordt bij mij alles nogal snel fuchsiaroze - maar het toont wel aan dat je met een focus op verzorging alsnog een kleurtje kan aanbrengen.

Net als bij het Buttermask zit ook de Butterstick tjokvol olie, was en boter - weliswaar in een andere samenstelling. Ook hier bespeur ik kokos-, zonnebloem- en castorolie, bijenwas, karitéboter, candelillawas, cacaoboter en citrusolie. Wederom ziet de formule er vrij stevig uit, maar smelten de ingrediënten op de lippen van zodra je ze aanbrengt en is de finish glanzend en glossy. De verleiding is groot om te blijven smeren, lol!

Geurgewijs valt het citrusaspect me bij deze Buttersticks meer op, maar alsnog blijft het een hele natuurlijke geur. Bijkomend krijg je hier nog een mooie SPF 25 - dat maakt dit een zeer handig lipproduct voor overdag: all-in-one verzorging, kleur én zonnebescherming.

Voor wie meteen overtuigd is: tot en met 9 oktober is er op de Kiehl's webshop en in de Kiehl's stores 20% korting op alle producten. Not spon, just a tip!

Kiehl's Buttermask For Lips - 8 g voor € 28,00
Kiehl's Butterstick Lip Treatment SPF 25 - 4 ml voor € 19,50
via kiehls.be of de Kiehl's shops in Antwerpen, Brussel en Gent

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Deze had ik op mijn shoplist maar nu ik de prijzen zie moet ik er heel goed over nadenken....

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom dat ik het nog wilde delen toen de 20% korting liep :-)

   Verwijderen
 2. Ik ben dol op verzorging met een kleurtje! Moet ze snel eens uitproberen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeer handig voor onderweg wel! En eigenlijk zeer gepigmenteerd.

   Verwijderen
 3. Goede verzorging met SPF en kleurtje! Klinkt geweldig! Voor velen zeker een perfect all-in-one product. En de prijs? Tja, kwaliteit is duur zeker 😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze zijn inderdaad aan de hogere kant. Maar als je het dagelijks gebruikt, haal je het er wel uit, denk ik.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig