16 december 2018

Huda Beauty The Overachiever Concealer

Huda Beauty The Overachiever Concealer

Spoiler alert: wanneer ik binnenkort een best of beauty 2018 opneem, zullen er een aantal concealers tussen zitten. Als erelid van de Genetic Dark Undereye Circles Club is er namelijk geen enkel skincareproduct dat mijn donkere kringen helemaal naar het verleden kan verbannen, dus ben ik altijd op zoek naar de fijnste concealers.

In november kocht ik dit compacte tubetje bij Sephora in Barcelona. Huda Beauty lanceerde vlak voor ons bezoek The Overachiever Concealer en onze citytrip bleek het uitgelezen moment om al swatchend mijn kleur te spotten.

En dat was eigenlijk geen evidentie, want er zijn 20 verschillende tinten met drie verschillende ondertonen. De G staat voor golden (warme ondertonen), de N voor neutral (zowel warm als koel) en de B staat voor beige (blauwe of koele ondertonen).
Omdat de donkere kringen onder mijn ogen altijd wat verheldering kunnen gebruiken, koos ik voor Cotton Candy 08B, een lichte concealer met een ietwat roze ondertoon, die goed aansluit bij mijn foundation.

Huda Beauty The Overachiever Concealer

The Overachiever Concealer zit in een compacte tube met een verkoelende, metalen applicator. Het lijkt op zich een kleine tube, maar toch zit hier een vrij deftige hoeveelheid (10 ml!) zeer gepigmenteerde concealer in. Mijn beste advies is dan ook: less is more want zo kom je hier superlang mee toe. Als je de concealer in actie wilt zien, klik dan even door naar deze vlog - you can see the magic happen!

The Overachiever Concealer is wat je noemt een full-coverage concealer, een crèmige textuur die zeer goed dekt, zelfs met een beperkte hoeveelheid. Ik brengt slechts concealer aan in het binnenste stuk van mijn undereye area, en dat is voldoende om de volledige zone onder de ogen mee te bewerken. Meer dan dat heb je echt niet nodig: niet enkel zou het pure verspilling zijn, het overtollige product kruipt dan net in de fijne lijntjes en accentueert ze - wat niet de bedoeling kan zijn. Een beetje minder werkt gewoonweg een beetje beter!

Huda Beauty The Overachiever Concealer

Naar eigen zeggen ontwikkelde Huda Beauty The Overachiever Concealer voor alle do it all girl bosses en moest de concealer op dezelfde wijze kunnen presteren. Daarom is het vooreerst een supergepigmenteerde crème met maar liefst 31% pigment in combinatie met langhoudende polymeren. Met andere woorden, een minimale hoeveelheid zorgt voor een langhoudende,  waterresistente en transfervrije dekking. Verder bevat de formule ook het anti-oxidant groene thee en een verzachtend, hydraterend rozenextract, twee extraatjes die lief zijn voor de fragielere huid rondom de ogen.

The Overachiever voldoet zonder moeite aan al mijn verwachtingen en daar ben ik blij om. De huid rondom mijn ogen is fragiel, bevat fijne lijntjes en verraadt meteen wanneer ik niet genoeg slaap. Met deze concealer ziet alles er wat beter uit - ik ben uiteraard niet volledig verlost van mijn fijne lijntjes, maar met een beetje setting poeder blijft deze concealer wel zonder moeite een hele dag en ook nog eens de halve nacht feilloos zitten. Als je je kleur kan vinden, zeker de moeite!

Huda Beauty The Overachiever Concealer - 10 ml voor ongeveer € 30,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Concealer … altijd een must have! Ik kan er niet zonder. Ik gebruik HR al een heel tijdje.
  Maar eentje die nog beter is mag altijd. Wel ontzettend fijn dat er zoveel kleurtjes zijn. Op die manier vind je vast en zeker iets wat bij je past.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De concealer van HR ken ik nog van in een ver verleden, toen was ik er ook content van. Maar inderdaad wel wat meer kleurenkeuze met Huda Beauty.

   Verwijderen
 2. Klinkt als een zeer goede concealer. Bedankt voor de duidelijke review! De laatste tijd lijken mijn donkere kringen meer geprononceerd... Mijn Double Wear concealer lijkt deze zone niet meer zo goed te kunnen bedekken. Hopelijk lukt dat wel met deze van Huda Beauty. Vind je deze concealer beter dan die van Sisley?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sowieso is deze beter op vlak van kleuren, Sisley is wat te beperkt en ik denk dat je minder problemen gaat hebben om je huid te matchen. Sisley is nog wat meer crèmig, deze begint crèmig, maar 'zet' zich dan wel sneller. Ik gebruik nog graag een beetje poeder om te setten, maar ik denk dat sommige mensen zelfs geen poeder meer nodig zullen hebben. En hij is in verhouding wat goedkoper ook. Dus alles tezamen genomen, denk ik wel dat ik deze van Huda Beauty hoger zou rangschikken dan die van Sisley.

   Verwijderen
 3. Klinkt zeer interessant !!!! Ik heb diepe blauwige kuilen van wallen ��, de double wear concealer doet het op zich wel goed bij mij maar is in light net iets te donker, ms vind ik mijn match wel in deze van huda beauty ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze concealer is top! Blij dat ik deze eindelijk aangeschaft heb na lang twijfelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, super om te horen dat je er blij mee bent! Het is echt mijn favoriet geworden.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig