17 januari 2019

Kneipp Cherry Blossom: de lente in zicht!

Kneipp Cherry Blossom

Een pakketje met het opschrift Kneipp Cherry Blossom ontvangen, putteke winter, dat liet mij toch even flabbergasted achter. Deze lichte texturen en bloemige geuren kon ik niet meteen matchen met de koude en donkere dagen en het gevoel dat ik mijn ledematen op zo'n moment vooral moet onderdompelen in rijke texturen en geuren.

Maar nu, enkele weken later, terwijl de dagen langzaamaan langer worden en ik begin te snakken naar de lente (en zon, zon, geef mij zon!) lonk ik alsmaar meer naar producten die mijn lentekriebels doen opflakkeren.

Kneipp Cherry Blossom

De vrolijke kleur van de Cherry Blossom-lijn springt in elk geval meteen in het oog en doet verlangen naar meer, want kersenbloesem symboliseert niet enkel schoonheid, maar ook een nieuw begin. Ik kijk trouwens al uit naar het moment dat de kersenbloesems in de Japanse Tuin in Hasselt weer in volle bloei staan en ik kan genieten van de roze pracht en praal.

De kersenbloesem wordt in deze lijn geflankeerd door verzachtende rijstkiemolie, die goed wordt opgenomen door de huid en deze zal voeden en beschermen tegen uitdroging.

De Kneipp Cherry Blossom Handcrème is een deftig formaat en zit in een handige knijptube. Het is een eerder lichte handcrème - niet zo licht als een gel, maar evenmin een dikke(re) crème. Toch merk ik onmiddellijk na het aanbrengen een goede hydratatie en een zekere fluwelige zachtheid op, met dank aan de verschillende oliën en wassen die ik in de ingrediëntenlijst spot. De geur is allerminst neutraal of unisex - zeker initieel is het erg bloemig en daar moet je voor zijn.

Het is een iets ander verhaal bij de Kneipp Cherry Blossom Body lotion spray: deze is nog steeds bloemig, maar minder overweldigend. Ik bespeur zelfs enige vorm van warmte, wat deze kersenbloesemgeur iets neutraler lijkt te maken. Ik ben absoluut fan van body lotions in sprayvorm, want dat geeft uiting aan de wensen van mijn inner lazy girl - en al helemaal in de winter, na het douchen, wanneer ik liefst zo snel mogelijk in mijn pyjama wil schieten. De spraykop van Kneipp doet fantastisch werk en bevat trouwens ook een soort van slotje, zodat er geen ongewenst product achterblijft in je sport- dan wel reistas. De body lotion komt er uit in een spray-slash-moussevorm, goed uitsmeerbaar en geeft mijn huid een instant hydratatieboost. Alweer niet meteen een textuur voor de meest uitgedroogde ledematen in het midden van de winter, maar een aangename metgezel voor wanneer het wat warmer wordt.

Bij de Kneipp Cherry Blossom Badkristallen krijgt de 'cherry' in de geur dan weer de bovenhand. Ze ruiken fruitig bloemig, zelfs bijna zoet, waarschijnlijk door de toegevoegde grapefruit- en sinaasappelolie. De badkristallen hebben de sterkste geur in de hele lijn, maar je gebruikt ze natuurlijk niet puur, want je voegt ze toe aan je badwater. Een dop vol deze mineraalrijke zoutkristallen in je warme bad geeft niet enkel mooi roze badwater, maar zorgt ook voor wat extra ontspanning tijdens het badderen.

Kneipp Cherry Blossom
Badkristallen - € 8,49
Handcrème - 75 ml voor € 6,49
Body lotion spray - € 9,99
Verkrijgbaar bij de drogisterij

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Ik ben zo dol op kersenbloesem, en idd nu mag het, helemaal wegdromen naar de lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal om in de lentesferen te komen! En de typische Kneipp verpakkingen, leuke collectie om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben zeker fan van body lotion spray en misschien ook naar de badkristallen. Mooie foto's die je al doen hunkeren naar de lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmm, die body lotion spray klinkt geweldig :) De geur ruik ik zowat door de monitor heen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heerlijk, ik ben ook gek op cherry blossoms (zowel in het echt als de geur) en de producten van Kneipp ruiken altijd heerlijk. <3 Zo'n body lotion spray klinkt wel heel fijn! Dat heb ik nog nooit geprobeerd.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig