26 januari 2019

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

Well, hello there! Mijn inner blogger zit overduidelijk middenin haar winterslaap, waarvoor mijn excuses. Ik moet toegeven dat mijn lijf doordeweeks met een energietekort kampt: het is donker wanneer ik naar het werk vertrek en donker wanneer ik thuis kom en dan is de lokroep van de zetel nét wat te sterk :D

Nochtans heb ik genoeg producten waar ik graag een woordje of twee over neerpen. Zoals dit Radiant Lift duo van Max Factor! Radiant Lift staat voor Long Lasting Radiance en combineert op basis daarvan een goede houdbaarheid en een meer stralende finish. Dat laatste is een kleine twist, want vaak staan een goede houdbaarheid en dekking quasi-automatisch synoniem aan een matte finish.

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

Het is alleszins de intentie van deze Max Factor Radiant Lift Foundation om een hybride foundation te zijn door de toevoeging van zowel een hydraterend hyaluronzuurcomplex als verzachtende micropareltjes en een beschermende SPF 30 - allemaal kleine extraatjes ten dienste van de moderne consument.

De glazen flacon voelt voor mij best high-end aan en is van een fijn formaat mét pomp. De foundation zelf is vloeibaar, maar niet zozeer lopend. De textuur is een klein beetje dikker, maar smeert op zich best goed uit laat zich goed bewerken door mijn kwast. Qua dekking categoriseer ik de Radiant Lift Foundation als een medium die goed op te bouwen is tot een full coverage, afhankelijk van je applicatiemethode. Een kwast levert meer dekking op, een Beautyblender maakt alles wat lichter.

Als ik gewoon door het glas naar de foundation kijk, lijken er fijne gouden shimmertjes in te zitten, maar die zie ik (gelukkig!) niet terug in de swatches of op mijn gezicht. Een echte glowy foundation zou ik de Radiant Lift trouwens niet noemen: ik denk dat het hyaluronzuurcomplex vooral bijdraagt aan de applicatie ervan, maar naar mijn aanvoelen is dit uiteindelijk een semi-matte finish en voeg ik er zelf wat glow aan toe middels mijn highlighter.

De Radiant Lift Foundation is lichtjes geparfumeerd, maar niet van die aard dat het storend is. Wat wél een aandachtspuntje is, is het feit dat 'ie lichtjes oxideert oftewel donkerder wordt nadat je hem aanbrengt. Als je hem in de winkel gaat swatchen,  kan je hem best enkele minuten laten drogen om z'n ware aard te onthullen. Bij ons is de Radiant Lift Foundation te krijgen in 12 kleuren, waarvan ik 030 Porcelain test en dat is meteen ook de lichtste kleur. Porcelain is qua kleur niet slecht voor mijn teint, maar heeft ietwat roze ondertoon, terwijl ik een neutrale of lichtgele ondertoon nodig heb.

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

No biggie, I can make it work, maar Porcelain is geen 100% perfecte match. Toch denk ik dat de Radiant Lift Foundation binnen het drogisterijsegment een bepaalde standaard zet - tenminste, als je van een zekere dekking en semi-matte finish houdt. De houdbaarheid mag er zijn en door het toegevoegde hyaluronzuurcomplex accentueert de foundation niet al te zeer mijn lijntjes en droge plekjes. Persoonlijk set ik al mijn foundations met een poeder, gewoon omdat het mijn huid een ganse dag lang in bedwang houdt en omdat het nadien de applicatie van bronzer en blush vergemakkelijkt.

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer

Max Factor Radiant Lift foundation & concealer
Links: Max Factor Radiant Lift Concealer - rechts: Max Factor Radiant Lift Foundation

Verrassend genoeg is de Radiant Lift Concealer niet even dekkend als de gelijknamige foundation en zijn de lichtreflecterende poeders hier beter waarneembaar met het blote oog. Dat geeft een wat lichter effect onder de ogen en zorgt meteen ook voor een iets wakkerdere blik.

De concealer zit in een fijne tube met cushion applicator, iets dat tegenwoordig een kleine comeback maakt bij verschillende merken. Het is een stevig maar zacht sponsje en kan je gebruiken om de concealer rechtstreeks onder de ogen aan te brengen en dan zachtjes inkloppen met je vingers. Als je geen fan bent van dergelijke cushion applicators, kan je het sponsje zeer gemakkelijk verwijderen en de concealer rechtstreeks op je hand knijpen.

De formule is zoals gezegd licht met een licht tot medium dekking. Geen concealer om de zware nachten of ultradonkere kringen mee te verbergen, maar voldoende om je blik wakkerder te doen lijken. Het doet me denken aan zoiets als de YSL Touche Eclat, maar dan met iets meer pit. De Radiant Lift Concealer droogt an sich vrij mooi op zonder dat je hem per se moet afpoederen, dus dan kan je de lichtreflecterende deeltjes maximaal hun werk laten doen.

De Radiant Lift Concealer is bij ons te krijgen in vier kleuren. Ik testte 001 Fair, alweer de lichtste kleur, maar ik denk dat 002 Light ook wel zou kunnen werken.

Max Factor Radiant Lift Foundation - 30 ml voor € 17,99
Max Factor Radiant Lift Concealer - 7 ml voor € 13,99

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ziet er goed uit! Licht tot medium vind ik eigenlijk ook gewoon het mooist..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het fijn als je een beetje kan opbouwen, voor als je het nodig hebt :-)

   Verwijderen
 2. Al is het geen 100% perfecte match, toch vind ik de ietwat roze ondertoon ook heel mooi uitzien. Persoonlijk zal deze voor mij niet gaan, omdat ik een gele ondertoon heb, maar bij jou is het resultaat zeer mooi. Blij dat je terug bent! Ik miste je al.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige en duidelijk review. Ben wel benieuwd naar de concealer.
  Mooie look alweer!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig