22 maart 2019

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte in Insouciant

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Wat luxelipsticks betreft, kaapt Tom Ford Beauty met gemak de hoofdprijs weg. Ik heb er door de jaren heen enkele verzameld (en ook opgemaakt!) en het blijft in mijn ogen toch wel pure verwennerij. Niet enkel door de fancy schmancy verpakkingen, maar ook omdat de kleuren en de formules al mijn verwachtingen met gemak inlossen.

Van zodra Tom Ford Beauty met iets nieuws op de proppen komt, sta ik dan ook te popelen om er meer over te weten. Net zo met de splinternieuwe Tom Ford Lip Lacquer Luxe lipsticks - héél erg veel is er online nog niet over te vinden, maar ik ging toch overstag.

De verpakking ligt geheel in de lijn van de huisstijl: een donkere, glanzende huls met rijke, gouden accenten. De vierkante huls voelt erg stevig en gewichtig aan, terwijl je aan de onderzijde een tip van de sluier krijgt en ziet welke kleur lipstick je gebruikt.

Ik koos voor de Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte lipstick in de kleur 04 Insouciant - een gepaste naam, aangezien de roze kleur inderdaad een zorgeloze toets bevat. Qua kleurkeuze is het niet erg avontuurlijk - guilty as charged - want dit is een kleurtje waar ik graag naar grijp en mij comfortabel in voel: het geeft mijn gezicht een fris roze accent, maar blijft nog steeds draagbaar en past met gemak bij de make-uplooks waar ik doorgaans voor kies.

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Terwijl heel wat merken voluit voor de glossy lipsticks gaan, voel ik nog steeds veel appreciatie voor een mooie matte lipstick. De Tom Ford Lip Lacquer Luxe lipsticks laten je de keuze: 10 kleuren zijn mat, 10 kleuren zijn glanzend - en ik ging uiteraard voor de matte finish. De formule zelf is wel telkens die van een vloeibare lipstick, aan te brengen met een sponsapplicator.

Over die sponsapplicator is er toch enige ontevredenheid: blijkbaar zit er ergens een productiefout, want op de website van Sephora maken enkele reviews melding van de applicator die in de huls blijft hangen en afbreekt - the horror! Zelf heb ik daar - gelukkig! - geen last van gehad en kon ik de lipstick zonder problemen aanbrengen. De sponsapplicator heeft de vorm van een omgekeerde druppel met aan weerszijden een kleine uitsparing. Met de platte zijde leg je de kleur op de lippen en met de scherpe zijde kan je de randjes van je lippen mooi aflijnen.

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte 04 Insouciant

Alle Tom Ford Lip Lacquer Luxe lipsticks zijn vloeibare lipsticks en beloven een decadente, gepigmenteerde, transferproof formule die toch aanvoelt als een soort van tweede huid. Dat laatste is zeker niet onbelangrijk bij de matte varianten, aangezien liquid matte lipsticks soms een beetje droog en trekkerig kunnen aanvoelen. Om dat te bereiken, moet je na het aanbrengen wel iets meer geduld hebben dan bij de gemiddelde liquide matte lipstick: initieel lijkt Lip Lacquer Luxe Matte een creamy lipstick die niet opdroogt - de geconcentreerde pigmenten liggen ingebed in een cushion-like formule die vlotjes over de lippen glijdt - pas na enkele minuten verschijnt de soft-matte finish die tegen dan niet meer bougeert, noch afgeeft - met andere woorden: kissproof!

De houdbaarheid is fan-tas-tisch. De Lip Lacquer Luxe Matte blijft heel erg goed op de lippen liggen, zelfs als je iets drinkt of eet. Bovendien kan je vrij gemakkelijk bijwerken, en schilfert of brokkelt dat extra laagje niet af, wat een bevestiging is van het tweede huid-effect. Ik kocht Insouciant op basis van de beschikbare online swatches (spoiler: het zijn er niet zo veel en de kleuren van de promofoto's zijn niet helemaal waarheidsgetrouw) en zou graag nog eens bij Parfuma in de winkel gaan swatchen, om te kijken of er nog een nuderoze variant in het gamma zit, want wauw... dikke liefde hier.

Decadente pigmenten: check, decadente prijs: dubbelcheck... en auch. Ik zei het al in het begin van deze blogpost: Tom Ford lipsticks zijn voor mij pure verwennerij en dat uit zich helaas ook in de prijs. Ik koop dus geen lipsticks bij de vleet, maar beperk mij tot hier en daar - lees: speciale gelegenheden, verjaardagen, cadeaubonnen - een exemplaar waarvan ik weet dat ik hem ook tot de laatste druppel zal gebruiken. Niets voor jou? Geen nood, er zijn talrijke liquid lipsticks op de markt die minder dan een rib uit je lijf kosten, dus deze van Tom Ford is echt wel voor de liefhebber, de verzamelaar, de Tom Ford-fan of het luxekonijn.

Tom Ford Lip Lacquer Luxe Matte - 6 ml voor € 57,00 bij Parfuma

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig