1 april 2019

InstaLoves: maart 2019


Eindelijk lente! De kerselaars in de Japanse Tuin deelden mijn enthousiasme en lieten hun roze bloesems bloeien.De Japanse Tuin was voor de gelegenheid zelfs uitzonderlijk eerder open, het zonnetje scheen en daar moest ik natuurlijk van profiteren. Gewapend met mijn zonnebril, camera en GSM gingen we op wandel en... wat was het heerlijk! Meer van dit graag!


Nadien gingen we voor stoofvlees met bruine Leffe bij Très Belge, een vrij nieuwe zaak die - je raadt het al - Belgische gerechten serveert. Het stoofvlees was correct, al had van mij de saus iets dikker gemogen. Maar dat is persoonlijke smaak, natuurlijk!


Ik ben grote van van homewear, inclusief heerlijke comfy sokken. Niet erg hip, maar vooral lekker warm. Deze kocht ik trouwens bij Aveve, of all places! Binnengaan voor katteneten en buitenkomen met comfy sokken, ik kan dat :D


Ik ging voor een duoselfie, maar Tigra was precies niet overtuigd, haha. Typisch katten... denk jij voor een schattige foto te gaan, werken ze niet mee :D


Netflix-update! Riverdale stond al even op mijn lijstje en intussen hebben we alle beschikbare afleveringen gezien. Het is een beetje vreemd: het is gebaseerd op de Archie Comics, maar is geen superhero-serie. Ik vind het ook moeilijk om de serie echt vast te pinnen op een bepaalde categorie. Soms is het grappig, soms spannend, dan is er weer een musical-aflevering, ... Dat maakt dat ik Riverdale wel te pruimen vind, maar het niet als must-see categoriseer.


Ah, Dirty John. Creepy, dat is wel het woord. Hoe iemand in de klauwen van een sociopaat kan terechtkomen... De serie werd gebaseerd op waargebeurde feiten en hoewel het waarschijnlijk in een bepaalde richting werd geduwd voor de verfilming ervan, blijft het toch een beetje eng.


Ik weet niet goed of Dating Around een realityshow dan wel eerder een scripted realityshow moet voorstellen. Het was in elk geval entertainend genoeg om tussendoor te kijken en het hielp natuurlijk wel dat de setting van de dates telkens in NYC was. De centrale kandidaat van de aflevering gaat op vijf blind dates en mag (maar moet niet) nadien met een van de blind dates op een tweede date.

Het heeft een voyeuristisch kantje, want je zit wel erg kort op de huid van twee mensen die voor het eerst op date gaan en soms leiden die dates tot wel erg awkward situaties. Eentje voor de sociologen onder ons :D


Queen of the South vertelt het verhaal van Teresa - helemaal in het begin krijg je een flashforward, waarbij je ziet dat ze het heeft gemaakt als drugsbarones, maar de weg daarheen is lang en zwaar. Blijkbaar is het niet zo evident om carrière te maken in die wereld, lol.


Maar laat ik mijn Netflix-overzicht afsluiten met dé aanrader: After Life. Ik was nooit fan van Ricky Gervais, maar kon zijn Humanity-show erg appreciëren en ook After Life is een pareltje. Werkelijk een schoontje om naar te kijken, doen!Internationale Vrouwendag. Thoughts.


's Middags lunch ik met een vezelrijke toast - echt lekker is dat niet, maar het is wel gezond. Om het draagbaar te maken, moet ik er iets smeuïgs op smeren. Ik kocht bij de AH twee soorten V-Spread van Mister Kitchen, maar deze met kikkererwten en citroen was niet te vreten. Ik kan vrij goed tegen zure smaken, maar zelfs voor mij was dit té zuur. De Mediterraanse versie met tomaat en courgette was gelukkig lekkerder.


Onze eerste lunchplek zat stampvol (en wij hadden geen reservatie), dus belandden we bij Bistro Bottega (jawel, vlak langs de schoenenwinkel). De salade met steak en artisjokken was een suggestie en viel erg in de smaak. Het was fijn om een salade te eten waar echt veel verschillende soorten groentjes op lagen en niet enkel sla, tomaat en komkommer. Daar mogen wel meer horecazaken een voorbeeld aan nemen!


Maart werd jammer genoeg niet zo zonnig als februari en ik had al last van ontwenningsverschijnselen. Ik weet dat elk seizoen zo zijn charmes heeft, maar van mij mag het altijd zonnig en warm zijn - ik word er gewoon gelukkiger van!


De langverwachte verhuis op het werk! We mochten al even een sneak peek nemen en mijn bureel werd goedgekeurd. Bovenstaande is trouwens niet mijn bureel, haha.


Vlak voor het weekend naar de kapster, is er een betere timing?!Heerlijk brunchen bij BBC in Hasselt - ook een aanrader! De American pancakes met bosbessen waren jammer genoeg al uitverkocht, dus ging ik voor the next best thing: de American pancakes met banaan en walnoten. Een bommeke, maar overheerlijk!


Nog meer bommekes: Smurfentaart! De beste taart, punt. Het is een eerder lokale lekkernij, want ik heb de indruk dat Smurfentaart buiten Belgisch-Limburg niet altijd bekend is, maar het is absoluut de moeite om te ontdekken. Abrikozenprak, slagroom en witte chocolade... geloof me, dit is hemels.


En dit is waarom ik moet sporten :D


Interessant pakketje van Electric Ink! Dit is skincare speciaal voor de getatoeëerde huid (maar kan absoluut ook worden gebruikt op een niet-getatoeëerde huid) en bevat ingrediënten die extra voeden en de kleur laten herleven.


Nog zo'n gem in Hasselt: Pulcinella, voor de liefhebber van Italiaans. Pizza Pulcinella bevat alles wat ik lekker vind op een pizza: olijven, artisjokken en kappertjes - yum! Er is niet zo heel veel plaats, dus je moet een beetje geluk hebben, maar het is de moeite. Tip: je kan er enkel betalen met cash of Payconic.


Natúúrlijk moesten we ook langs Coffee Café! Cappuccino met witte chocolade, daar zeg ik geen nee tegen.


Thuiskomen en verwelkomd worden door Tigra :-)


Ik denk niet dat ik zelf ooit zou deelnemen aan Blind Gekocht - controlefreak, hierzo - maar ik zat er wel klaar voor en dan vooral omdat interieurarchitect Bart een kennis van ons is. Heel benieuwd om te zien wat hij van de huizen zal maken! Work your magic, Bart!


Yeessss, het eerste ijsje van het jaar! Eerste bezoek ook aan het Keysel Creymke in Diepenbeek, waar je middenin de velden kan genieten van vers schepijs. Ik ging voor klassieker aardbei en hun huissmaak Keysel Krokant. Goedgekeurd!


No comment.


Geen pizza for breakfast, maar als avondeten. Lang leve de leverservice van Domino's :D


Zeer leuk: de tulpenpluk in Hasselt! In het kader van bloemenfestival Blossoming in Herkenrode (komende vrijdag, zaterdag en zondag!), stond er aan het Hasseltse stadhuis een gigantisch bloemenveld in de vorm van het stadslogo. Als kers op de taart mochten we afgelopen zaterdag tien tulpen gaan plukken en mee naar huis nemen, zalig!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Zalige foto's!! Ik wil toch ook eens graag naar de Japanse tuin in Hasselt tijdens de lente <3
  De foto van lenteoutfit met warme sloffen, heel herkenbaar ;)
  Riverdale en Dirty John vond ik ook geweldig op Netflix!
  Benieuwd naar die tattoo producten, ga ze toch eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens gaan, dat is echt wat voor jou!
   Hèhè, lang leve de fluffy sokken :DD

   Verwijderen
 2. Prachtige (lente)foto's! :-)

  De Japanse Tuin is al van mijn tienertijd geleden dat ik er ben geweest, nu is het jammer genoeg wat te ver weg.

  Dirty John heb ik ook recent bekeken, goed maar inderdaad creepy. Ik heb erna ook de documentaire gezien (The Dirty Truth).

  Een collega vertelde me al dat 'After Life' een aanrader is, en nu zie ik dat jij deze serie ook goed vindt, dus misschien toch eens op mijn lijstje zetten ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel!

   Mocht je ooit een weekendje in de buurt doen, zou ik een bezoekje aan de Japanse Tuin zeker aanraden!

   Ah, ik was niet op de hoogte van een bijbehorende documentaire, moet ik eens zoeken!

   En After Life is echt waar een aanrader! Geen hele lange serie, dus je krijgt snel waar voor je geld :-)

   Verwijderen
 3. Mooie foto's met die bloesems. Geeft direct een lentegevoel. En uiteraard lekker eten hoort er ook bij. Hier nog geen Netflix. Misschien maar goed ook 😅

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, de lente mag van mij nu echt wel doorbreken!

   Haha, ik heb Netflix lang tegengehouden (met het idee van: waarom zouden we dat nodig hebben?) maar ik ben nu helemaal om. Zeker omdat je kan kijken zonder reclame ertussen, zalig.

   Verwijderen
 4. Prachtige foto's van de bloesems die zo mooi in bloei stonden.....
  Maar helaas duurt het dat maar even.....
  Ook schattig jij op de foto met de poes.....
  Ik krijg o zoveel heerliijke trek in lekker eten als ik naar je foto's kijk.

  Xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de bloesems tonen zich heel kort, maar zijn wel erg mooi. Genieten zolang het kan! :-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig