27 augustus 2019

Essie Rocky Rose Summer limited edition

Essie Rocky Rose collection

De herfst lonkt - hallo, najaarsmode! - maar ik ben nog helemaal niet klaar met de zomer. Hoewel deze Essie zomercollectie volgens mij wel eens naadloos de sprong naar de herfst zou kunnen maken...

Essie Rocky Rose is namelijk een Summer limited edition, maar bevat een selectie van oranje en roze tonen die gemakkelijk aansluiting kunnen vinden bij een herfstpalet. Nochtans haalt de Rocky Rose-collectie inspiratie uit het spel van licht en schaduw dat je kan zien in woestijnen en ravijnen. Google maar eens naar de Antelope Slot Canyon - niet alleen valt je mond open van verbazing, je herkent meteen de kleuren van de collectie!

Essie Rocky Rose collection

Rocky Rose bestaat vooral uit warme aardekleuren, een selectie van oranje en roze ton sur ton die zich moeiteloos laat combineren in een nail-art, maar uiteraard kan elke nagellak ook individueel worden gedragen. Dit lijken mij trouwens perfecte 'nude' en neutrale tinten voor medium en donkere huidtypes. Bij ons bestaat de Rocky Rose-collectie uit zes kleuren, maar in de VS spot ik er negen - daar zijn er nog twee extra lichte kleuren en nog eentje die donkerder is.

Essie blijft hier na al die jaren nog steeds groot favoriet! Niet enkel voor de fantastische kleurenselectie - waarvan Essie Fiji nog altijd op nummer een staat! - maar ook voor het geweldige en handige kwastje. Dat is plat, ietsje breder en vakkundig afgerond aan de tip, zodat je snel en gemakkelijk kan lakken zonder al te veel over de nagelriemen te smodderen. Samen met een base en top coat kan ik de levensduur van mijn Essie-nagellak altijd verlengen.

Op naar de swatches van de Essie Rocky Rose-collectie! Alle swatches bevatten twee laagjes nagellak en een laagje Seche Vite top coat, omdat ik mijn nagellak in realiteit ook zo draag.

Essie Set In Sandstone

Essie Set In Sandstone heeft een cream finish en is een gelige koraal in pasteltint, maar dan ietwat getemperd. Ik was aangenaam verrast over hoe goed Set In Sandstone met mijn huid matcht, en ik denk dat het door de neutrale ondertoon komt. Set In Sandstone dekt prima met twee laagjes en lakt zonder problemen.

Essie Cliff Hanger

Essie Cliff Hanger heeft een cream finish en is een café au lait tint met roze ondertonen. Voor een bruine nagellak is hij toch nog vrij nude, wat alweer zorgt voor een goede match met mijn teint. De formule is wel wat lichter en wateriger, dus mogelijks moet je toch nog een derde laagje leggen om hem helemaal perfect te krijgen.

Essie Into The A-Bliss

Essie Into The A-Bliss heeft een cream finish en is een dirty mauve met blauwe ondertonen. Zeer draagbaar en ideaal om een beetje roze te introduceren op de werkplek! Dit zou trouwens ook een zeer mooie lipstick zijn, lol. Into The A-Bliss lakt prima en dekt met twee laagjes.

Essie Rocky Rose

Essie Rocky Rose heeft een cream finish en bevat de essentie van de collectie: een terracotta nude met rode en gele ondertonen, waardoor ik af en toe ook een hintje roze bespeur. De formule is prima en Rocky Rose dekt perfect met twee laagjes.

Essie No Shade Here

Essie No Shade Here heeft een cream finish en is verrassend roze in vergelijking met de andere kleurtjes in de collectie! Heerlijk fel en met gele ondertonen, genereert No Shade Here een instant vrolijkheid zonder helemaal neon te zijn. De formule is ook ietsje lichter, maar dekt prima in twee laagjes.

Essie Yes I Canyon

Essie Yes I Canyon heeft een cream finish en is in mijn ogen een echte herfstkleur. De mediumdiepe oranje lak heeft gele en rode ondertonen en geeft mij ware '70's retrovibes. De textuur is prima en twee laagjes geven een perfecte dekking.

Ik neig zelf - uiteraard - naar de roze tinten, dus Into The A-Bliss en No Shade Here zijn favoriet, samen met de verrassende Set In Sandstone. Welke kleur uit de Essie Rocky Rose-collectie draagt jouw voorkeur weg?

Essie Rocky Rose - € 12,49 exclusief bij Di

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Ik vind het ook zo een leuke collectie, en natuurlijk ook helemaal fan van de roze kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, dat dacht ik al! De lichte kleuren die hier niet te koop zijn, zagen er ook erg mooi uit!

   Verwijderen
 2. Ik persoonlijk vind Essie No Shade Here & Essie Yes I Canyon de mooiste kleuren. Ik heb ze nog niet gezien.

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig