16 september 2019

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder

Ready, set, bake! Nu ben ik zelf niet zo van het 'baken', de techniek waarbij je het poeder extra dik op de foundation of concealer legt en het een tijdje laat inwerken, voor je het overtollige poeder er af borstelt. Maar ik ben absoluut niet vies van een gewoon poederlaagje, want dat fixeert mijn foundation en verlengt de houdbaarheid enorm!

Het Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder is een los setting poeder dat zowel in een transparante versie als in enkele kleurtjes te krijgen is. Zelf ging ik voor Pound Cake, waarvan de lichtgouden ondertoon een verhelderend effect heeft en ook donkere kringen onder de ogen neutraliseert.

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder

Het Easy Bake poeder is ontzettend fijngemalen, zacht en zijdeachtig en net dat werkt enorm goed voor een airbrushed, geëgaliseerd effect. Het poeder moet alles een beetje blurren, de poriën minder zichtbaar maken en de make-up de ganse dag lang perfect laten zitten. Het poeder heeft trouwens een soort van bloemige rozengeur en dat zal niet ieders meug zijn.

Er wordt ook voor het nodige gebruiksgemak gezorgd, want er zit een heel fijn netje bovenop het poeder, dat alles in bedwang houdt en het poeder beetje bij beetje vrijgeeft. Omdat het dermate fijngemalen is, is het wel nagenoeg onmogelijk om poederstof te vermijden, daar moet je een beetje mee leren leven als het op losse poeders aankomt. Wel is er nog een extra tussendekseltje dat het netje volledig kan afsluiten, zodat er geen poeder vrijkomt tot je de deksels effectief verwijdert - lekproof en dus handig voor tijdens het transport!

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder

Voor mijn gemengde huid werkt het Easy Bake poeder enorm goed. De zijdezachte, satijnmatte finish geeft mijn huid toch enige levendigheid en natuurlijke glans, maar houdt overtollige glans tegen. De lichte textuur legt een voile over de foundation, zonder het effect te verzwaren maar geeft wel een houdbaarheid om u tegen te zeggen. Easy Bake overleeft met gemak de 'snuittest', met andere woorden, het houdt mijn foundation intact wanneer ik mijn neus snuit. Dé test waar veel poeders het laten afweten!

Het poeder heeft geen invloed op de kleur van mijn foundation, geeft geen witte flashback op foto's en set de foundation gewoonweg zo mooi waardoor de daaropvolgende producten - zoals bronzer en blush - egaal en zonder vlekken kunnen worden aangebracht.

Easy Bake is trouwens dermate fijn dat ik het op mijn hele gezicht kan gebruiken, ook onder de ogen en dat zonder dat het mijn fijne lijntjes accentueert. Het is op dat vlak zéér vergelijkbaar met mijn favoriete Givenchy Poudre Première! Bovendien krijg je bij Easy Bake een beetje meer inhoud en dat aan de helft van de prijs van Givenchy. Enkel het zeefje van Givenchy blijft toch wel superieur aan dat van Huda Beauty, maar ach... met dat ene minpuntje kan ik wel leven.

Huda Beauty Easy Bake Loose Baking & Setting Powder - 20 g voor € 27,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Dat spreekt mij wel aan deze ga ik eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt allemaal goed. Meer inhoud, zéér vergelijkbaar met Poudre Première en nog liefst 12 euro goedkoper. Ik ben benieuwd of je deze uiteindelijk boven die van Givenchy gaat kiezen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat vraag ik mij ook af! Ik gebruik die van Givenchy al zó lang, dus het is moeilijk om een gewoonte te doorbreken. Maar ik ben nog wel even zoet met dit poeder van Huda, dus misschien is het tegen dan wel duidelijk :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig