25 november 2019

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

I do love me some primer! De juiste primer verlengt niet enkel de houdbaarheid van de make-up - denk: foundation of oogschaduw - maar komt met een plus, een extraatje waardoor je huid er beter uitziet en de make-up een niveautje hoger wordt getild.

Voor mijn oogschaduw blijft matterende houdbaarheid een belangrijk aandachtspunt, maar voor het gezicht nam ik enkele jaren geleden nam ik afstand van de echt matterende (siliconen)primers. Ik ontdekte dat ik wat meer kon spelen met licht en hydratatie, zonder dat de houdbaarheid van mijn foundation daardoor minderde.

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

Op dit moment grijp ik vaak naar de Clarins SOS Primer in de kleur 00 Universal Light. Er is trouwens niet één SOS Primer, het is een heel gamma van acht verschillende tinten, allen met een specifieke functie. Zo helpt de roze tegen vermoeidheid, werkt de perzikkleurige tegen donkere kringen, countert de groene roodheid en vermindert de lavendelkleurige de gele, grauwe ondertonen.

En voor wie niet meteen kan kiezen, is er 00 Universal Light als universele allround primer. De witte primer zit tjokvol parelmoer en geeft de huid een instant oppepper, naast de bijkomende hydraterende eigenschappen. Je kan hem op zichzelf gebruiken of mengen met foundation, steeds met eenzelfde resultaat.

De handige pompverpakking is een meerwaarde: geen gevaar op breken, gemakkelijk te doseren en het product blijft 'vers'.

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

Clarins SOS Primer in 00 Universal Light

De frisse fluide formule van de SOS Primer smeert gemakkelijk uit en geeft mijn huid een instant blurring, hydraterend en oplichtend effect. In het drieluik hierboven zie je mijn huid achtereenvolgens zonder primer, met primer en tot slot met primer en foundation erover. Je kan in zones werken, maar ik pomp een beetje van de primer op mijn vingers en smeer het vervolgens over het hele gezicht.

The glow is real! Universal Light trekt onmiddellijk het licht naar de huid toe en dat geeft een egaliserend allround resultaat, een ideale basis voor de foundation. Dit type primer laat mij toe een beetje spelen met mijn make-up en een meer matterende foundation te mengen met een lichtere, luchtige primer. Dat samenspel geeft een heel mooi eindresultaat, zonder dat ik bang moet zijn voor een greasy look. En niet onbelangrijk: op vlak van houdbaarheid moet ik geen enkel toegeving doen!

Tip: ik zag dat de Clarins webshop 25% korting geeft als Black Friday-actie - de moeite!

Clarins SOS Primer - 30 ml voor € 35,00 (€ 26,25 via het ledenvoordeel van de Clarins webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Wat een mooi eindresultaat! Toen ik las dat je een beetje primer over heel het gelaat aanbracht was ik bang dat je voorhoofd zou gaan blinken :) Gelukkig voor jou van niet :D
  Misschien moet ik deze toch maar eens proberen. Wie weet neem ik ook afstand van matte primers ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee, gelukkig valt dat heel erg goed mee! Een mooie glow en niet zo blinkend :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig