2 maart 2020

Salt Of The Earth deodorant

Salt Of The Earth deodorant

Met een liefde voor beauty kan het niet anders, maar ik houd wel van een goede persoonlijke hygiëne - the basics, zullen we maar zeggen - en daar hoort natuurlijk ook deodorant bij. En omdat ik mezelf onder de categorie sweaty person plaats, gebruik ik zelfs vaak een anti-perspirant.

Even in het kort het verschil tussen de twee: een deodorant beschermt tegen okselgeurtjes en zorgt voor een fris gevoel, doordat het zich vermengt met de bacteriën die op de huid liggen en zo de zweetgeur verhult. Een anti-perspirant beschermt tegen okselgeurtjes maar gaat ook het eigenlijke zweten tegen doordat de ingrediënten (zoals aluminiumzouten) de poriën tijdelijk afsluiten en de hoeveelheid zweet controleren die anders uit de zweetklieren zouden komen.

Salt Of The Earth is een dierproefvrij natuurlijk merk met een aantal soorten deodorant. De deo's zijn gebaseerd op een natuurlijk mineraalzout, met name potassium alum oftewel aluin, wat een natuurlijk zoutig kristal is dat bovendien geen witte of gele vlekken of strepen nalaat op kledij.

Aluin deed bij mij al een belletje rinkelen en bleek al in onze badkamer te liggen, want mijn hubby gebruikt het na het scheren. Maar het wordt dus ook al eeuwen gebruikt als een natuurlijke deodorant, met een eenvoudige, maar effectieve werking. Aluin legt namelijk een microscopisch dunne laag minerale zouten op de huid. De bacteriën die normaal gezien welig tieren en zorgen voor het typisch zweetgeurtje, kunnen niet overleven in die zoute omgeving en worden zo geneutraliseerd.

Salt Of The Earth heeft een aantal varianten en geuren ter beschikking, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. De 'original' is de Classic Unscented Stick, wat niet meer of minder is dan een solide blok aluin. Het blok moet je vochtig maken onder de kraan en dan aanbrengen op de oksel - heel even wennen ten opzichte van de gekende deodoranten, maar dat gaat vrij snel en de Classic blijkt érg zuinig.

Een tweede variant is de spray - zonder drijfgas! Ook bij deze kan je kiezen voor de Natural Unscented Spray, maar zijn er ook drie Pure Aura-geuren: Lavendel & Vanilla, Melon & Cucumber of Cedar & Bergamot. Vroeger gebruik ik wel graag een deo met een geurtje, maar ik ben al een aantal jaar aanhanger van niet of nauwelijks geparfumeerde sticks, dus ook hier gaat mijn voorkeur uit naar de Unscented Spray. Ik ben minder fan van het spraysysteem, want mijn oksel voelt initieel erg 'nat' aan (terwijl ik net dat natte zweetgevoel wil vermijden!) en je moet het toch even de tijd geven om te drogen voor je je verder kan aankleden.

De derde variant is de roll-on, als tussenvariant met een crème die je onder de oksel rolt. Opnieuw is er de optie van de Unscented Roll-On en exact dezelfde drie Pure Aura-geuren met botanische ingrediënten en essentiële oliën.

Als deodorant werkt Salt Of The Earth absoluut - het is geen anti-transpirant, dus die verwachting had ik ook helemaal niet. De werking zal volgens mij een beetje afhangen van persoon tot persoon: in welke je al dan niet een sweaty person bent en of je graag enkel de geurtjes neutraliseert of daarnaast ook het zweten an sich wilt beperken. Salt Of The Earth werkt bij mij prima op 'rustigere' dagen waarbij ik niet noodzakelijk de behoefte heb aan een anti-transpirant en ook niet hoef bij te sprayen. Het is ook een fantastisch alternatief voor wie enkel natuurlijke en dierproefvrije producten wilt gebruiken en dat tegenwoordig gemakkelijk te krijgen is in de drogisterij. Mijn favoriet is de Classic Unscented Stick: simpel, effectief, superzuinig en dus het meeste waar voor je geld, interfereert niet met de geur van je bodylotion of parfum en is niet voor niets the original.

Salt Of The Earth
Classic Unscented Stick - 90 g voor € 6,99
Natural Unscented Spray - 100 ml voor € 6,99
Pure Aura Lavender & Vanilla of Melon & Cucumber of Cedar & Bergamot Spray - 100 ml voor € 8,49
Pure Aura Lavender & Vanilla of Melon & Cucumber of Cedar & Bergamot Roll-On - 75 ml voor € 6,99
Verkrijgbaar bij Kruidvat

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

10 opmerkingen

 1. Oh deze deo is al maanden mijn nieuwe favoriet! Hiervoor gebruikte ik altijd Deoleen, ook zonder geur. Werkte perfect maar ik wilde iets natuurlijkers.
  Mijn favoriet van deze is de spray in Melon & Cucumber omdat bij deze de geur ook snel vervliegt na het sprayen. Bij die ene met Lavendel is de geur toch wel scherper en even aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het merk voorheen enkel van naam, maar blijkbaar zijn er dus heel veel liefhebbers!

   Verwijderen
 2. Ik gebruik dit al zo lang.
  Fijn dat dit dierproefvrij is.
  Het laat geen vlekken achter.

  Een fijne dag 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit product is voor mij nog nieuw, maar ik lees hier zoveel positieve dingen over!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende het voorheen ook enkel van naam, wist niet dat het zoveel fans had :-)

   Verwijderen
 4. Voor mij ook totaal nieuw, maar ik ga de Classic Unscented stick eens uitproberen, want ik ben nog op zoek naar de juiste deo. Dit artikel was meer dan welkom voor mij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook mijn aanrader, fijn dat het gewoon geurloos is.

   Verwijderen
 5. Voor mij ook liefst geurloos. Mijn deo moet ik niet ruiken, maar mijn parfum daarentegen wel :D Ik ben vandaag naar het kruidvat geweest en ik heb er direct m2 gekocht ;) Ik moest vanochtend wel net met een nieuwe beginnen. Deze zal dus nog eventjes moeten wachten ;)

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig