6 november 2020

Cult Beauty Advent Calendar

Cult Beauty Advent Calendar

Hier is hij dan, in volle glorie, dé Cult Beauty Advent Calendar! Het is slechts het tweede jaar dat Cult Beauty een eigen adventskalender uitbrengt, maar wát voor een! En ik heb er wel wat voor moeten doen...

De Cult Beauty Advent Calendar is, op z'n zachts uitgedrukt, zeer populair. Bij z'n debut vorig jaar was 'ie in een mum van tijd uitverkocht, dus kon je je dit jaar inschrijven op een wachtlijst - die achteraf geen wachtlijst bleek te zijn, maar een mailinglist om je te verwittigen wanneer de adventskalender live ging op de site.

Ik zag de reminder pas 45 minuten ná ontvangst, dus tegen die tijd werd de Cult Beauty site overspoeld door kooplustigen en crashte de hele boel. "We hadden de stormloop niet verwacht", dixit Cult Beauty - met een in een recordtijd uitverkochte kalender vorig jaar, lijkt me dat nu toch wel een gedurfde stelling - en op Twitter werd duchtig geklaagd door misnoegde klanten. Regelmatig refreshen leek op het eerste zicht niet te helpen, maar tegen de avond lukt het me om de kalender toe te voegen aan mijn mandje en af te rekenen - mission completed! Niet lang daarna was de kalender uitverkocht, helaas kan je deze nu niet meer kopen. Laat deze blogpost dus vooral een inspiratie zijn voor volgend jaar!

Cult Beauty Advent Calendar

Zelf had ik al enkele jaren geen beauty adventskalender meer gekocht. Net als bij de maandelijkse beautyboxen, was ik het een beetje beu om mijn geld weg te smijten aan merken die mij niet aanspreken, mini staaltjes die in se weinig waarde hebben of prullaria zoals een kartonnen nagelvijl. En dan zwijg ik nog over de adventskalenders van luxemerken - kucht, Dior, kuch - die maar liefst 350,00 euro kosten en dan vol mini parfumflesjes en (luxe)staaltjes zitten - zonde van het geld! 

Maar vorig jaar zag ik deze van Cult Beauty opduiken en dat maakte mij dit jaar warm voor een nieuwe adventskalender. Twee dagen na mijn bestelling werd deze giga en zware doos thuis geleverd, hoera! Het principe van een beauty adventskalender is niet nieuw - vakjes vol producten die je doen aftellen van 1 december tot Kerstmis - maar deze van Cult Beauty is wel een schoontje, met een kleurenpalet dat mij helemaal aanspreekt, haha. 

De volledige doos is recycleerbaar, uitgezonderd de magneet die de deurtjes dicht houdt. En terwijl adventskalenders in principe 24 vakjes bevatten, gaat deze van Cult Beauty nét ietsje verder, want ook op Kerstmis zelf krijg je een vakje - een gans vak, zeg maar, want hier zitten meerdere producten in. Kwestie van jezelf nog een extra cadeautje te doen op Kerstmis!

Cult Beauty Advent Calendar

Cult Beauty Advent Calendar

Dé reden waarom deze Cult Beauty Advent Calendar zo gewild is: zijn waarde! Met een aankoopprijs van 199£ is het geen goedkope adventskalender, maar je krijgt een inhoud die bijna vijf keer zoveel waard is. Cult Beauty belooft een waarde van meer dan 930£ - zelf kom ik uit op 970,47£ en dat is inclusief de 15£ charity contribution die Cult Beauty voor elke verkochte doos maakt.

Voor mijn berekening heb ik noodgedwongen al eens moeten spieken naar de inhoud - alles voor de blog, haha! - maar voor het overige ik ga netjes wachten tot december om dan dagelijks een vakje open te maken en zo het meeste genot uit de adventskalender te halen, hèhè. Ik zal hier niet de hele lijst posten, kwestie van niet al te veel spoilers te delen, maar ik kan bevestigen dat de inhoud echt wel de moeite waard is.

Cult Beauty Advent Calendar

Cult Beauty Advent Calendar

Cult Beauty Advent Calendar

Cult Beauty Advent Calendar

Die inhoud bestaat dan ook uit heel wat mooie merken, producten die ook los op de Cult Beauty website worden verkocht. Je krijgt in totaal 32 producten, waarvan 13 fullsize, 12 travelsize en 7 deluxe size. 9 hiervan zijn make-up, 2 haarverzorging, 18 huidverzorging in ruime zin en 3 parfum in ruime zin, waaronder een geurkaars. De balans helt dus vooral over naar huidverzorging, máár er zit zeker voldoende make-up in. Naar mijn aanvoelen is deze inhoud goed uitgedacht: er zit echte high end skincare in die ik zelf wel eens zou willen proberen maar individueel gekocht een beetje pijn doen aan de portemonnee, denk maar aan Augustinus Bader, Dr. Barbara Sturm of 111Skin. De geselecteerde kleuren make-up lijken bovendien goed te werken voor een ruim publiek en het is voor de verandering - halleluja! - eens geen knalrode lipstick. Toch een puntje van kritiek: bij mij (en heel wat andere kalenders die ik heb zien unboxen) was de Natasha Denona blush gebroken en dat kan bijna geen toeval meer zijn. Beetje jammer, uiteraard, al vormde dat voor mij meteen de inspiratie voor een andere blogpost, over hoe een gebroken blush te redden. Iets over het glas halfvol zien, haha.

De Cult Beauty Advent Calender voorziet je alleszins in een selectie aan producten waarmee je jezelf in feestmaand echt kan verwennen, want ze staan garant voor heel wat me-time en gepamper. Ik twijfel er niet aan dat ik volgend jaar weer op de mailinglist sta en ben nu heel benieuwd: kopen jullie nog beauty adventskalenders en zo ja, welke? 

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Ben je al gaan spieken :-D Je kon gewoon niet wachten eh, geef maar toe :-) Alles voor de blog, haha :D Maar ik geef je geen ongelijk ;-) Wat een holy grail en voor die prijs! Niet voor niets dat deze direct is uitverkocht. December zal beslist iedere dag een klein beetje feest voor je zijn ;-) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik was uiteraard zéér benieuwd! Maar ja, de blog is belangrijk ;-)
   Intussen zit alles netjes weggestoken dus ik ga echt proberen wachten tot 1 december :-)

   Verwijderen
 2. Wow, nog nooit van gehoord, deze lijkt me geweldig!! Misschien volgend jaar toch ook eens mijn kans wagen!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig