9 januari 2021

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Een mini palet met een mega naam, dat is het Hourglass Ambient Lighting Edit Mini: Sculpture Unlocked

Weliswaar een limited edition, maar van de goede soort: eentje die al even te koop is, in voldoende aantallen en dus niet direct uitverkocht. Gelukkig maar, want ik heb toch even getwijfeld en het palet enkele keren in en uit mijn virtuele winkelmandje gegooid. Niet omdat ik niet overtuigd was, wel omdat ik nu eenmaal een uitgebreide collectie heb. Maar ach, waar het hart van vol is, loopt de blog van over... :-)

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Voor wie de Hourglass Ambient Lighting poeders nog niet kent: ze zijn hemels. Niet voor niets uitgegroeid tot cultfavorieten en dat allemaal dankzij hun Photoluminescent Technology, die als geen ander de glow from within tot leven weet te brengen op de huid. Het zorgt voor een zeer flatterend lichtspel op de huid, waarbij de huidtextuur (poriën, rimpeltjes) optisch wordt verfijnd, geblurd en bijna geperfectioneerd. Afhankelijk van het type poeder, wordt er een ander type licht weerspiegeld, gaande van maanlicht, zacht ochtendlicht tot kaarslicht. Het klinkt misschien als een fabeltje, maar de finish van de Hourglass poeders is echt wel ongeëvenaard. Al is niet alles rozengeur en maneschijn: Hourglass is qua kleurkeuze niet bijzonder inclusief - de veelgehoorde (terechte) kritiek is dat het assortiment vooral werkt voor lichte tot medium types en donkere types in de steek laat.

In het Sculpture Unlocked palet zitten vier van hun favorieten, die samen een zeer complementair kleurspel op het gezicht toveren. Het palet zelf is strak vormgegeven, goud glanzend en met een grote spiegel binnenin. Heerlijk dat je hier geen overbodige kwastjes bij krijgt, maar het product in z'n pure vorm! Hourglass is intussen geëvolueerd naar een vegan en cruelty-free merk, en dat willen ze hiermee nog eens in de verf zetten: 5% van de opbrengst van de Unlocked producten wordt geschonken aan het Nonhuman Rights Project, dat ervoor ijvert om burgerrechten voor dieren te vrijwaren.

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

De combinatie van vier verschillende poeders, maakt het een allround palet met heel veel reispotentieel - ha, ik mag dromen, nee? Linksboven zit het finishing poeder in de kleur Soft Light, die je over het hele gezicht kan gebruiken. Een finishing poeder is niet noodzakelijk een fixerend setting poeder, maar heeft eerder een blurrend, egaliserend effect. Soft Light werkt best goed voor mijn teint en het is zodanig fijngemalen dat het zich vlotjes vermengt bovenop de make-up. Dan volgt rechtsboven de bronzer in de kleur Golden Bronze Light, die voor mij perfect werkt als een algemene bronzer en contouringtint. De vakjes zijn net wat te klein om vlotjes met mijn giga Tom Ford bronzerkwast te kunnen werken, al kan het wel als ik een beetje oplet - met een iets kleinere kwast lukt het net wat beter. De blush linksonder brengt terug wat frisheid op het gezicht. Mood Flush is mijn derde Hourglass blush en het is de eerste zonder de kenmerkende 'adertjes'. Hij neigt ietsjes warmer-neutraal en is heerlijk koraalroze met een satijnfinish. Mood Flush geeft mijn wangen in elk geval de gewenste pop of colour, en kan je goed opbouwen als je die graag wat meer aanzet. Rechtsonder is er tot slot een mooie highlighter in de kleur Champagne Strobe Light: een beetje warm, licht champagnegoud die de look subtiel afwerkt. Voor een intensere highlighter kan je het poeder nat aanbrengen.

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini - Sculpture Unlocked

Ik ben he-le-maal verliefd op dit Sculpture Unlocked palet. De poeders van Hourglass werken altijd op niveau en die consistentie wordt hier nog maar eens bevestigd. Het zijn kleurtjes waar ik mij op mijn gemak bij voel en die naar mijn aanvoelen ook de juiste frisheid op mijn huid naar boven halen. Het betekent dat ik ook met enige zekerheid kan stellen dat ik dit palet tot de laatste kruimel zal opgebruiken en dat maakt mij als beautyliefhebber bijzonder blij gezind.

Hourglass Ambient Lighting Edit Mini: Sculpture Unlocked - 5,6 g voor € 65,50 via De Bijenkorf

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Een mooie make-up look die op je lijf geschreven staat 👌 Echt helemaal iets voor jou! Mijn hart zegt: kopen 😍 Mijn verstand zegt: je hebt nog méér dan genoeg 😅 Eeuwig dilemma. En ik zal niet te lang mogen treuzelen vrees ik. Laat je ook eens een stukje in een filmpje zien hoe je dit alles aanbrengt? Met die kleine vakjes lijkt me dat niet zo makkelijk? Misschien trekt mij dat wel over de streep als ik je het zie aanbrengen. En wat heb je gebruikt voor je oog look? Deze is ook super mooi! Misschien beter een filmpje maken van je hele make-up look 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, ik voelde me er ook goed bij!
   Haha, altijd die strijd tussen hart en hersenen :D
   Ik zal dat in een van de volgende vlogs eens aanbrengen, dan zie je ook hoe het werkt. De oogschaduw is van MAC, helaas een limited edition palet!

   Verwijderen
  2. Kan het Houglass Ambient palet ook voor een donkere huidskleur?

   Verwijderen
  3. Alles kan, maar ik denk dat ze al minstens een van de vier niet kunnen gebruiken hoe het voorzien is. Dus ik denk het niet.

   Verwijderen
 2. Waauw, what a beauty!! Echt een hele mooie make-up look!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig