16 maart 2021

CH.V Collagen SmartFilm

CH.V Collagen SmartFilm

Vandaag serveer (ha!) ik een portie K-beauty van geheel andere aard. Ik was enorm geïntrigeerd door dit product en stond daarom te springen om het te testen. In tegenstelling tot de conventionele skincare die je op de huid smeert, gaat de CH.V Collagen SmartFilm voor een orale toepassing - in se is het daarmee een voedingssupplement.

Nu ben ik geen held in het slikken van voedingssupplementen - die tabletten zijn meestal erg groot en dat maakt het doorslikken voor mij een heuse beproeving. Maar deze Collagen SmartFilm supplementen zijn letterlijk kleine plakjes - ze lijken een beetje op een gelatineblaadje - die wegsmelten in je mond. Wat een gemak!

Al is mijn gemak vooral een fijne bijkomstigheid: de SmartFilm werd in deze vorm ontwikkeld omdat het de absorptie van de collageen significant verhoogt. Op de klassieke manier wordt een skincareproduct met collageen op de huid gesmeerd, maar verhindert de epidermis de maximale opname. De SmartFilm smelt weg aan de binnenzijde van de wang en daar wordt het collageen tot 92 keer beter opgenomen dan aan de buitenzijde.

CH.V Collagen SmartFilm

CH.V Collagen SmartFilm

Concreet krijg je een doosje met 30 individuele sachets, zo blijft het product vers en kan je ook goed doseren. Bedoeling is dat je elke avond bij het slapen gaan een SmartFilm aan de binnenkant van je wang plakt en dan laat wegsmelten. Het smaakt citroenachtig, met een vleugje munt en smelt binnen het half uur weg. Persoonlijk heb ik niet graag een smaak in mijn mond nádat ik mijn tanden heb gepoetst, dus ik - de rebel - gebruik de SmartFilm niet 's avonds maar 's morgens vroeg. Het vergt een beetje oefening om dan niet op de SmartFilm te beginnen kauwen, maar als je hem ietwat wegstopt tussen je wang en tandvlees in, lukt dat nog prima.

CH.V Collagen SmartFilm

Wat zit er nu precies in die SmartFilm? Vooreerst collageen - een lichaamseigen proteïne dat onder meer zorgt voor een stevige en elastische huid. Helaas daalt onze lichaamseigen collageenproductie met de jaren, met als gevolg een slappere huid, zachter huidweefsel en rimpels, dus kan het geen kwaad om dit te boosten. De CH.V Collagen SmartFilm werkt met gehydrolyseerd marinecollageen, die opgebroken werd in dermate kleine moleculen, zodat het beter wordt opgenomen door het lichaam. In dezelfde lijn bevat het elastine - opnieuw een eiwit dat ervoor zorgt dat de huid kan terugkeren naar de oorspronkelijke vorm nadat het wordt gestrekt. Vitamine C ondersteunt de collageensynthese en helpt als anti-oxidant de huidbarrière terug opbouwen. Tot slot ben ik ook blij met de toevoeging van hyaluronzuur - voor de nodige hydratatie en plumping van de huid.

Huidverzorging en zeker voedingssupplementen werken het beste als je consequent bent in de toepassing ervan. Het duurt ook altijd even voor je effectief resultaat ziet - zo test ik skincare minstens een maand en vergen voedingssupplementen meestal een testronde van een à drie maanden. Zelf ben ik nu net geen maandje ver met deze CH.V. Collagen SmartFilm. Eerst en vooral is het gebruiksgemak voor mij een groot pluspunt, en dan heb ik het niet enkel over de dunne film, maar ook over het feit dat je voor een weekendje weg gewoon twee extra sachets in je tas gooit, die amper plaats innemen. Dat men erin slaagt om skincare om te vormen tot een dunne film, vind ik daarenboven heel erg cool. Na jaren bloggen werd ik nog eens verrast met een nieuwigheid en werd mijn nieuwgierigheid geprikkeld! Op mijn huid zie ik geen extreme of drastische wijzigingen: ik ben uiteraard al een doorgedreven skincaregebruiker en voed mijn huid al jaren extra liefde. Máár ik ben intussen eind 30 en word nog steeds veel jonger geschat, dus als een product daartoe bijdraagt en mijn huid er goed op reageert, is dat zonder meer een goed teken.

Ik heb ook nog een kortingscode van 10% als je BEAUTYLOVES ingeeft bij jouw bestelling bij Primine - non-affiliate, dus ik krijg hier geen enkele vergoeding voor maar het bespaart jullie bijkomend 10% dus dat vond ik wel een fijne code om te delen.

CH.V Collagen SmartFilm - 30 stuks voor € 89,00 via Primine.eu

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.

Share:

3 opmerkingen

 1. Ik word, net als jij, ook vaak jonger geschat. Dat is soms wel fijn, maar soms voel ik me er ook een beetje ongemakkelijk door. Dat herken je misschien wel ? ;)

  Wat een interessant product is dit.

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad herkenbaar! Het zorgt ervoor dat mensen je onderschatten - en als ze me nu nog 'juffrouw' noemen, begin ik te steigeren :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig