18 maart 2021

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Als overtuigde Double Wear-fanaat ben ik altijd te vinden voor een nieuwe, dekkende foundation. De Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation stond op mijn wishlist en werd dankzij de InstaStories van Peggy van The Blend Box werkelijkheid - zij kreeg hem als persproduct, maar de dekkende textuur was minder haar ding en dus schoof ze hem mijn richting uit, waarvoor dank!

Deze Faux Filter is niet geheel nieuw, maar is versie 2.0 nu hij onlangs werd geüpdate - je kan je verwachten aan een mooie dekking, lange houdbaarheid en matte finish, maar ook een flexibele formule zonder parfum die de poriën niet verstopt. En dat allemaal in 39 verschillende tinten in acht verschillende kleurgroepen (fair, light, light-medium, medium, medium-tan, tan, deep tan en rich) en met verschillende ondertonen. 

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Ik had uiteraard weinig inbreng in de kleurenkeuze, máár... we have a match! De kleur Shortbread 200B is voor light skin with pinky-beige undertones en eerlijk, op basis van de productfoto's op de website lijkt hij te roze voor mij en had ik hem zelf niet gekozen. Maar in realiteit blijkt Shortbread goed te matchen met mijn andere foundations en met mijn teint, hoera! Als je hem online wilt kopen, kan je dus best naar reviewfoto's zoeken, zodat je een beter beeld krijgt van de beschikbare kleuren. Op de binnenkant van mijn arm lijkt 'ie weliswaar te donker, maar daar is het contrast met mijn bleke onderarm gewoon extra opvallend, haha.

De vierkante flacon is vrij groot en massief, maar is uitermate licht, gemaakt van een mat acryl en voorzien van een handig pompje. Als vloeibare foundation zit Faux Filter zeker wel aan de dikke kant van het spectrum en voelt hij in eerste instantie bijna crèmig aan. Dat is natuurlijk het gevolg van een product dat tjokvol pigment zit en met slechts één pompje een vrij degelijk medium tot full coverage effect heeft. Maar met een dikkere foundationkwast lukt het prima om de foundation snel en egaal in te buffen!

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

De foundation droogt vrij snel maar oxideert niet en blijft doorheen de dag exact dezelfde kleur. De finish is overduidelijk mat, waarbij het "luminous" aspect er vooral in bestaat dat de foundation zich goed laat verspreiden en je met een dunne laag al een maximaal effect krijgt. Ik zie her en der nog sproetjes en moedervlekjes verschijnen, dus in die zin geeft de foundation een skin-like effect, maar in het algemeen is dit een vrij dekkende foundation. Voor mij is dit ideaal, omdat ik dan geen bijkomende concealer nodig heb (uitgezonderd voor de donkere kringen onder mijn ogen).

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation

Door de ietwat dikkere textuur en snelle droogtijd, vereist Faux Filter wel een gehydrateerde basis om droge plekjes en ophopingen te vermijden. Of dat nu een verse laag dagcrème is van de ochtendskincare of een specifieke make-upprimer, maakt op zich weinig uit - zolang je huid maar geprimed is! 

Faux Filter gaat overduidelijk voor de perfecte, geblurde Insta-waardige make-up look, wat betekent dat het meteen alle vormen van "proof" (waterproof, transferproof, fade proof, sweat proof, humidity proof) kan afvinken. Eentje om op te vertrouwen dus, wat zeker welkom is op lange dagen. Faux Filter komt dan ook vrij goed uit de test: op mij vervaagt de foundation enkel rondom de neus, na een dag van veel neus snuiten (allergie!) in combinatie met een mondmasker. Liefhebbers van Double Wear zullen zonder twijfel ook goed overeenkomen met de Faux Filter foundation!

Huda Beauty Faux Filter Luminous Matte foundation - € 39,90 bij Ici Paris XL

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Wat een geluk dat het de juiste kleur bleek te zijn ;)

  Ik heb zelf ook sproetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi resultaat, ga ik onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ongelofelijk dat die kleur direct perfect overeenkomt met je eigen huidskleur! En je hebt ook nog alles kunnen afvinken. Oogt ook wel erg mooi op je gelaat moet ik zeggen. Een harde concurrent voor EL precies ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoveel geluk met de kleur! Het had niet beter kunnen matchen al had ik de kleur zelf gekozen, haha.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig