13 juli 2021

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Laat het aan Charlotte Tilbury om mij te lokken met nóg maar eens een limited edition! Ik heb nog even kunnen weerstaan, tot Cult Beauty de Summer sale mijn richting in gooide, een korting waar ik geen nee tegen kon zeggen :-)

Het Charlotte Tilbury Look of Love Instant Look in a Palette is een pareltje voor het oog: het goudkleurige, vierkante palet straalt gewoon die luxe retrolook uit waar het merk voor gekend is. Het palet is vrij compact, máár bevat alles voor een snelle of iets minder snelle look. Gedaan met keuzestress, gewoon het palet volgen en je bent klaar! Het palet komt in twee varianten: de lichtere Pretty Blushed Beauty - die ik hier review - en de intensere Glowing Beauty.

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Pretty Blushed Beauty bevat dus alles wat je nodig hebt voor een on the go rozige look. Bovenaan zijn er drie oogschuwkleuren op een rij, zonder naam maar wel met een beschrijving voor het gebruik ervan. Links vind je een semi-transparantje rozige kleur in een Diamond Filter Texture met heel veel shimmers Het is een Eye Brighten, deze moet het oog oplichten en breng je eigenlijk als laatste aan, als een soort topper. De textuur is een hybride tussen een crème en een poeder - het voelt crèmig aan, maar ligt op de ogen als een poeder en kruipt niet in de lijntjes. In het midden vind je Eye Enhance, een taupe met een hintje roze en een glanzende finish. Deze kleur breng ik voornamelijk aan rond de arcadeboog. Rechts vind je Eye Smoke, een koele, matte caramel die mijn buitenste ooghoeken dan wat meer diepte geeft en die je ook kan gebruiken als eyeliner.

Onderaan vind je vier kleuren voor op het gezicht, waaronder een paar van haar klassiekers. Links en in het midden vind je zowel de bronzer als de highlighter uit haar geweldige Filmstar Bronze & Glow Light to Medium. Ik heb die als fullsize reeds een keer of twee gekocht, en ik wist op voorhand dat deze kleuren goed bij mijn teint zouden werken. In dit palet zou ik de champagnekleurige highlighter ook gewoon op mijn ogen gebruiken voor de extra 'pop' en om de ooglook wat meer diversiteit te geven.

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Nog in het midden: een perzikroze blush voor dat perfecte blosje op de wangen! In de pan ziet 'ie er roziger uit, op mijn wangen wordt hij wat zonniger, wat warmer en dat maakt dit palet erg zomergericht. Als je hem liever wat intenser ziet, kan je deze ook nat gebruiken. Helemaal rechts vind je dan het Airbrush Flawless Finish Powder die foundation set op de meest perfectionerende, blurring wijze. Fullsize kan je deze kopen in vier kleuren (Fair, Medium, Tan en Deep), maar voor het palet hebben ze een mix gemaakt tussen Fair en Medium. Op zichzelf is deze een béétje te donker en oranje voor mijn teint, maar met de bronzer erover is daar gelukkig niets meer van te merken. Sowieso zou ik wel varen bij de kleur Fair, maar het nadeel van zo'n pre-made palet is natuurlijk dat je daar als consument weinig input in hebt.

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Charlotte Tilbury Look of Love: Pretty Blushed Beauty

Voor de look in deze review heb ik het palet gevolgd "zoals het hoort'. Je merkt de zonnige of warme toets in de look en die past dus perfect bij het warmere weer dat er nu aan zit te komen. Er is voldoende onderscheid waar te nemen tussen de verschillende kleuren op het ooglid en de blush, bronzer en highlighter werken wonderwel samen. Ik kocht al eerder eens een Look in a Palette van Charlotte Tilbury, maar ik vind deze Look of Love net wat meer in balans, doordat er ook iets meer donkere oogschaduwkleuren in zitten en de toevoeging van het poeder een fijne meerwaarde is. Voor het palet betekent dit een opwaardering als full circle palet dat on the go, op vakantie of voor een snelle look direct uit de kast kan worden gehaald. Het is een fijne manier om heel wat van haar producten uit te proberen, samengevoegd in één palet!

Look Of Love Instant Look in a Palette - 21,5 g voor £ 55,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Je hebt er een mooie ooglook van gemaakt. Dit oogpalet lijkt erg veel op het CT Hollywood Flawless Eye Filter Luxury Pallet in Star Aura. Alleen een beetje jammer dat de blush niet zo roze uitziet op de huid als in de pan. Praktisch is het dan wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mercike!
   Charlotte Tilbury zit inderdaad wel vaak in dezelfde vijver te vissen qua kleuren - het blijft mooi natuurlijk!
   Ja, de blush had voor mij ook echt zo roze mogen zijn op mijn wangen!

   Verwijderen
 2. Supermooi en het resultaat is echt so pretty!!

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig