19 juli 2021

Clarins UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

Clarins  UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

We hebben er even op moeten wachten, maar de zon is terug, althans toch voor even. Ik ben zelf niet zozeer de klassieke zonneklopper die urenlang aan het strand of het zwembad ligt - ook in de zomer doe ik graag aan cityhopping om te wandelen, cultuur op te snuiven en (uiteraard!) te terrassen. Een fijne zomerse zonnebescherming is dan mooi meegenomen, dus testte ik de Clarins UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50.

Voor alle duidelijkheid: Clarins categoriseert deze UV Plus als skincare met UV-bescherming. De UV Plus is dus specifiek bedoeld voor stedelijke omgevingen, niet zozeer om aan het strand te liggen - daar hebben ze andere zonnebescherming voor. UV Plus beschermt de huid tegen allerlei factoren die in de stad van toepassing zijn: UV-stralen, vervuiling van lucht, pollen, blauw licht en fotovervuiling (een combinatie van verontreiniging en UV-stralen). Deze vormen van pollutie maken de huid gevoelig voor dehydratatie en zorgen voor een doffe huid, ontstekingen en versnelde veroudering. 

In de skincareroutine hoort UV Plus dus ná de dagcrème en vóór de make-up, als een extra laagje bescherming met SPF 50. Persoonlijk vind ik dit best oké, ik heb het sowieso niet op dagcrèmes waar ook een SPF in zit, want die vind ik vaak te vettig. Dat extra stapje neem ik er graag bij! Het skincareaspect bestaat uit mangobladeren en een plantaardig anti-pollution complex - dit hydrateert de huid, bevat anti-oxidanten en beschermt tegen vervuiling, zodat het huideigen zelfverdedigingsmechanisme wordt verbeterd.

Clarins  UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

Clarins  UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

UV Plus bestaat al een tijdje en werd recent geherfomuleerd - het is een lichte crème die vrij snel wordt opgenomen door de huid en een onzichtbare finish-slash-bescherming voorziet. Er zijn twee varianten: Transparant (een witte crème, maar zonder witte waas) en Rose (voor een instant rozige uitstraling, enkel online te koop). De textuur is vrij lopend, voelt niet meteen aan als een vettige crème en hoewel ik ergens wel de typische zonnecrèmegeur kan waarnemen, trekt UV Plus in geen tijd in en geeft het een soft-touch finish aan de huid. Dat laatste kan hit or miss zijn - persoonlijk heb ik liever iets dat volledig wordt opgeslorpt en dat ik gewoonweg niet voel, zeker als ik nadien zonder make-up loop. Iets in een soft-touch finish geeft mij het gevoel dat er nog altijd iets óp mijn huid ligt en dat gevoel geraak ik dan moeilijk kwijt. Mét make-up erover is het gelukkig geen issue meer. Pro tip: verwarm het even op tussen je handen, zodat de UV Plus dezelfde temperatuur krijgt als je huid en dan smeert het erg gemakkelijk uit.

Clarins UV Plus Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50 - 30 / 50 ml voor € 44,00 / 58,00 (€ 39,60 / 52,20 Club Clarins ledenprijs via hun webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

1 opmerking

  1. Deze is nieuw voor mij, maar lijkt mij ideaal wat betreft structuur en SPF 👍

    BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig