11 juni 2021

Clarins Self Tan Glow Booster & Milky Lotion

Clarins Self Tan Glow Booster & Milky Lotion

Het ziet er naar uit dat we ein-de-lijk langere tijd van de zon mogen genieten en dan haal ik natuurlijk meteen de zomerkleedjes uit de kast - gevolgd door de zelfbruiners, want dit kantoorplantje ziet door het jaar zeer weinig zon, haha. Project melkflessen gaat van start!

En voor dat project heb ik al regelmatig beroep gedaan op Clarins - het was trouwens de allereerste high-end zelfbruiner die ik in de parfumerie kocht en dit op aanraden van de verkoopster. She wasn't wrong! Clarins heeft verschillende zelfbruiners - voor elk wat wils - en ontwikkelde een merkeigen SelfTanComplex met een DHA van natuurlijke oorsprong. Geheel in lijn met de kernwaarden van het merk, bevatten alle Self Tan-producten ook plantaardige ingrediënten, in dit geval aloë vera en vijgenextract, gekend voor hun goede hydraterende eigenschappen.

En zoals steeds geldt ook hier: vóór je begint met zelfbruiner - goed scrubben zodat de dode huidcellen weg zijn en de huid glad is - droge plekjes zoals ellebogen, knieën en enkels extra hydrateren - dan pas zelfbruiner smeren!

Clarins Self Tan Glow Booster & Milky Lotion

De Clarins Self Tan Radiance-Plus Golden Glow Booster is al jaren een bestseller voor het gezicht: hij is klein maar krachtig! Dit schattige miniflesje bevat een intensief concentraat dat je moet vermengen met je gebruikelijke skincare en op die manier kan je de kleur echt wel op maat afstemmen. Het flesje werd zo ontworpen dat het doseren ervan een fluitje van een cent wordt - even drukken op de onderzijde en de vloeistof komt bovenaan druppelsgewijs vrij. Twee à drie druppeltjes volstaan om de kleur te versterken of te onderhouden: ik neem eerst een beetje nachtcrème op mijn hand, laat er enkele druppeltjes bij vallen en meng dan alles goed samen voor ik het op mijn gezicht smeer. Ik zorg er steeds voor dat ik goed uitsmeer, ook richting de nek, zodat de kleur supernaturel lijkt. Het resultaat is een goudbruine teint die na één enkel nachtje al meteen heel wat impact heeft!

Als dit type zelfbruiner jouw ding is, dan is er ook een Glow Booster voor het lichaam, waarbij je dus gelijkaardige druppels mengt met eender welke bodycrème.

Clarins Self Tan Glow Booster & Milky Lotion

Clarins Self Tan Glow Booster & Milky Lotion

De Clarins Self Tan Milky Lotion is een rerun van vorig jaar: dit is een supersmeuïge melk voor gezicht en lichaam die echt goed met de huid versmelt en waar de DHA zit ingewerkt. Normaal gezien gebruik ik voor zelfbruiners een handschoen, maar met deze werkt het net wat beter om de lotion goed in te masseren met de handen. Enig nadeel: de lotion is wit en bevat dus géén richtkleur, waardoor je wel even bij de pinken moet blijven en werkelijk elke centimeter van de benen en armen moet meenemen zodat je geen stukjes overslaat. Vergeet nadien zeker niet om je handen te wassen!

Het voordeel van de smeuïge textuur is dan weer dat er gigaveel hydratatie aan te pas komt, met een plus voor de egaliteit en houdbaarheid van de kleur. Hierdoor breng ik de Milky Lotion het liefst 's avonds aan, waarna ik mijn pyjama kan aantrekken en het product kan laten werken. Qua resultaat mag je bij de Milky Lotion een mooie goudbruine kleur verwachten met een medium intensiteit: voor een eenvoudige melk is dat na slechts één keer smeren een erg net resultaat waar ik graag voor teken. Het is niet overdreven of onrealistisch, maar het verschil is absoluut zichtbaar en geeft mij zo een kleine voorsprong op de zomer. 

De Milky Lotion doet het vrij goed op vlak van transfer, die minimaal blijft. Als er al iets te zien is op lakens of kledij, wast het er zonder problemen uit. Ook vervaagt hij vrij gradueel, al gaat het wat sneller als je doucht met een washandje of douchepuff, want dan scrub je de kleur er eigenlijk een beetje af. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de Self Tanning Instant Gel - die zou iets sneller intrekken en een intensere kleur geven en ik denk dat ik de frisse geltextuur ook wel zou kunnen appreciëren bij warmere temperaturen.

Clarins SelfTan Radiance-Plus Golden Glow Booster Gezicht - 15 ml voor € 30,00
Clarins Self Tanning Millky Lotion - 150 ml voor € 30,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Deze producten lijken me heel fijn. De Glow Booster voor het lichaam en de Self Tanning Instant Gel klinken ook interessant :)

  Fijn dat het verschil tussen voor en na duidelijk zichtbaar is.

  Zelf heb ik zelfbruiners van Collistar (druppeltjes) en Sisley (crème in een tube) voor het gezicht.

  Prettige dag :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Collistar druppeltjes zijn ook héél bekend! Die van Clarins zijn hetzelfde principe, werkt heel handig hè!

   Verwijderen
 2. Fijn! Ben vooral benieuwd naar de Glow Booster :-). Ik heb zelf de gelversie van deze zelfbruiner en ben daar erg tevreden over. Trekt zeer snel in!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, dat is net waarom die gelversie mij wat lijkt! Ik zit nu nog met een halfvolle tube van de milky lotion, maar de gel is mijn volgende aankoop.

   Verwijderen
 3. Wauw deze producten lijken mij enorm fijn! ik gebruik op dit moment al een tijdje geen zelfbruiners eigenlijk, maar vind het altijd heerlijk om het eenmaal op te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is altijd een beetje werk om het aan te brengen, vooral omdat de huid geprept moet zijn, maar nadien ben ik altijd blij met het resultaat! Beter dan uren bakken in de zon ;-)

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig