31 augustus 2021

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel

Met Calm-Essentiel ontwikkelde Clarins een nieuwe lijn voor de gevoelige en kwetsbare huid - in de meest brede zin van het woord. Dat gaat uiteraard over de huid die altijd gevoelig is en onder het gelijknamige huidtype valt, maar evenzeer over andere huidtypes die occasioneel last hebben van gevoeligheden zoals tintelingen, trekkerigheid, roodheid, reactiviteit, ...

En dat geldt dus ook voor mijn gemengde huid - want het zijn de sensorische huidreceptoren die de hypergevoeligheid van de huid bepalen. Op het moment dat er (al dan niet occasioneel) een felle reactie is op temperatuurschommelingen, stress, wrijving of vervuiling, geraken die huidreceptoren uit balans. 

Clarins Calm-Essentiel bestaat uit drie producten en is full-on plant powered met een extract van muskaatsalie, dat de huid helpt kalmeren en beschermen, abrikozenolie (voedend en rijk aan vetzuren) en camelia-olie (voedend) - ingrediënten die werken voor elke leeftijd en elk huidtype.

Clarins Calm-Essentiel

De Clarins Calm-Essentiel Redness Corrective Gel is een specifieke verzorging in een luchtledige pompflacon. Textuurgewijs benoem ik het eerder als een frisse gel-crème die met zijn groene parelpigmenten duidelijk gericht is op het behandelen van roodheid en het egaliseren van de teint. De Redness Corrective Gel kalmeert en hydrateert de huid en verhelpt zo onmiddellijk enig droog en trekkerig gevoel. Ik merk effectief dat de groene parelpigmenten de teint egaliseren, maar aangezien ik geen overdreven roodheid ervaar, is deze Redness Corrective Gel in mijn geval geen musthave.

Ik heb dan ook een lichte voorkeur voor de Clarins Calm-Essentiel Soothing Emulsion, die in eenzelfde luchtledige pompflacon zit. Dit is een zijdezachte, romige emulsie die een intense hydratatie geeft en zich als een mini skincaredekentje om mijn huid hult - met dank aan de toevoeging van camelia-olie. Geen groene pigmenten hier, wèl een superzachte crème die de huid voedt en de beschermende barrière verhoogt. Op dat vlak is het een zeer toegankelijke en goede allround verzorging, die zich vrij gemakkelijk laat invoegen in de skincareroutine.

Clarins Calm-Essentiel

Clarins Calm-Essentiel
Van links naar rechts: Redness Corrective Gel - Soothing Emulsion - Restoring Treatment Oil

Een trapje hoger staat dan de Clarins Calm-Essentiel Restoring Treatment Oil met camelia-olie, squalaan en muskaatsalie. Een olie is natuurlijk instant voedend en werkt voor mij vooral als nachtverzorging óf wanneer mijn huid extra droog is, zoals na een dag in de zon - al kan ik daar op dit moment niet over klagen - hallo, Belgische zomer! Je kan ook enkele druppeltjes van deze lichte olie mengen met de Soothing Emulsion, als die niet rijk genoeg zou zijn. Interessant aan de Restoring Treatment Oil is dat je het af en toe kan gebruiken (voor zover als nodig), maar ook als volwaardige resetkuur van 10 à 20 dagen, zodat je huid helemaal terug op punt staat.

Ik heb de hele lijn getest, af en aan en soms in combinatie met elkaar. Elke keer mijn huid een beetje overstuur was - ietwat te veel exfoliatie, na een grondige cleanse of na een lange dag in de zon - greep ik als vanzelf naar de Calm-Essentiel producten en bouncete mijn huid in alle zachtheid terug en ik denk dat ze daarvoor perfect zijn. Ik heb gelukkig geen chronisch gevoelige huid, dus de Calm-Essentiel lijn is voor mij eerder een betrouwbare back-up voor wanneer het nodig is - maar dan ook meteen doet wat het moet doen!

Clarins Calm-Essentiel
Redness Restoring Gel - 30 ml voor € 37,50 (€ 33,75 met het Clarins-ledenvoordeel)
Soothing Emulsion - 50 ml voor € 52,00 (€ 46,80 met het Clarins-ledenvoordeel)
Restoring Treatment Oil - 30 ml voor € 69,00 (€ 62,10 met het Clarins-ledenvoordeel)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. De Soothing Emulsion spreekt me wel aan. Toen ik las dat je hem beschrijft als een 'skincaredekentje', was ik direct verkocht.

  Hopelijk zet je de InstaLoves van augustus ook nog online ;)

  Saskia xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb deze lijn van Clarins nog nooit gebruikt, maar ze spreken mij zeker wel aan. Deze werken misschien ook heel goed om rode bultjes te kalmeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die zijn inderdaad ook fijn voor zo'n dingen! Echt wel een fijne lijn.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig