18 oktober 2021

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

Sol de Janeiro kende ik tot nu toe vooral van hun bodyproducten, de befaamde Brazilian Bum Bum Cream op kop. Deze Sol de Janeiro Glowmotions Glow Oil in de kleur Rio Sunset was een freebie bij een aankoop die ik deed op Cult Beauty en zou ik waarschijnlijk nooit op eigen initiatief hebben gekocht.

Voor wie Sol de Janeiro nog niet kent: het merk met Braziliaanse roots weet de mindset van een endless Summer te vertalen naar hun producten. De geuren en texturen zijn verslavend lekker en vieren de Braziliaanse positiviteit en love your body-mentaliteit.

Onder de zon is een beetje glans nooit weg, dus mocht een lichaamsolie niet ontbreken in het gamma - deze Glow Oil bevat dan ook nog eens een mooie shimmer! In de eerste plaats is het een verzorgende, maar droge olie. Het verzorgende aspect dankt de Glow Oil aan een trio van cupuaçuboter, açaí-olie en kokosolie - rijk aan vetzuren en anti-oxidanten en ideaal voor hydratatie, voor het versterken van de huidbarrière en het revitaliseren van de conditie van de huid. Een gezonde huid heeft van zichzelf een mooie glow en met deze Glow Oil wordt dat effect alleen nog maar versterkt.

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

De textuur is zeer licht en niet vettig, wat betekent dat je deze Glow Oil kan gebruiken op het lichaam, in de plaats van en als verzorging maar dan met een extra portie glans; maar ook op het gezicht, gemengd met foundation als all over illuminator of bovenop de make-up als een vloeibare highlighter. Hier komt het pompje enorm van pas, want zo kan je uiterst precies doseren - voor het gezicht heb je uiteraard een pak minder product nodig!

Net als de andere Sol de Janeiro-producten, ruikt ook deze Glow Oil héér-lijk! De topnoten bestaan uit pistache en amandel, het hart uit heliotroop en jasmijnblaadjes en de basis is een watertandende blend van vanille, gezouten caramel en sandelhout. Alsof je een dessertje uitsmeert, lol - en dat zal niet voor iedereen een pluspunt zijn. 

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

De Glow Oil bestaat in een aantal kleuren en puur op het eerste zicht zou je verwachten dat Rio Sunset diep geelgoud is, al helemaal op mijn bleke teint. De realiteit is gelukkig anders: Rio Sunset transformeert naar een transparante champagne shimmerolie, die niet al te veel kleur neerlegt en vooral de glans op de huid weerkaatst, alsof ik net een badje nam in het Braziliaanse zonlicht. Hij bevat geen glitter, maar shimmer - en die shimmer is van de fijnste soort, waardoor je ook echt een naadloos golden goddess effect krijgt.

Sol de Janeiro Glowmotions Rio Sunset Glow Oil

In tegenstelling tot de verzorgende ingrediënten, wordt de shimmer helaas niet opgeslorpt door de huid, dus moet je dat er op het einde van de dag (of nacht) wel af wassen - kwestie van je lakens te redden, haha. Hierdoor categoriseer ik het niet onder de noemer verzorging, wel onder de noemer (lichaams)make-up, weliswaar met een verzorgende plus. Concreet gebruik ik de Glow Oil als een verzorgende primer, onder de make-up. Het geeft mijn matte foundation een subtiele maar zekere je ne sais quoi, en dat maakt het net heel werkbaar, ook al is het resultaat met een full face make-up misschien niet overduidelijk. Als je de Glow Oil wat meer wilt laten opvallen, kan je het ook mengen met de foundation, dan krijg je meer een all over glow. Voor een freebie waar ik geen twee keer over zou nadenken, presteert deze Glow Oil absoluut niet slecht!

Sol de Janeiro Glowmotions Glow Oil - 30 / 75 ml voor £ 18,00 / 35,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

3 opmerkingen

 1. Waauw, ziet er een prachtig product uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is echt wel een verrassing van formaat en die glow was meteen een schot in de roos :D

   Verwijderen
 2. Wow! Wat gloww seg 🥰 Top! Dat zou je niet meteen denken bij het zien van het flesje. Ik heb gezien dat deze ook te koop is bij Parfumdreams. Ik heb deze alvast aan mijn wishlist toegevoegd 😉

  BeantwoordenVerwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig