21 december 2021

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation & Ever Matte Powder

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation & Ever Matte Powder

Ik heb het al vaker verkondigd: op vlak van mijn make-up ben ik niet van de touch-ups, dus ik stel vrij hoge eisen op vlak van houdbaarheid. Ook mijn gemengde huid heeft hier baat bij, dus voor mijn basis grijp ik eerder naar producten met een matte finish.

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation

De Clarins Skin Illusion Velvet Foundation leek dus een goede kandidaat, want het is een vloeibare foundation met een matterend effect, maar op basis van een naturelle skin-like basis. Naar goede Clarins-traditie bevat de foundation het Clarins Anti-Pollution Complex en plantaardige ingrediënten, zodat het ook een verzorgend aspect heeft: aardbeiboom- en bamboe-extract remmen de talgproductie en voorkomen glimmende zones, terwijl het kalanchoë-extract het hydratatievermogen van de huid stimuleert. Malrove-extract beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van vervuiling en furcellaria- en akkerkoolextracten beschermen de huid tegen uitdroging. 

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation

Het resultaat is een hele lichte, vloeibare textuur die letterlijk fris aanvoelt op het ogenblik dat je hem op de huid aanbrengt, maar toch een vrij goede dekking voorziet. Zoals vaker is ook hier 'less is more' het devies: de Skin Illusion Velvet Foundation heeft niet zo heel veel nodig om toch een mooie dekking en finish te voorzien. Ik ben er zeker van dat je deze foundation nog meer kan opbouwen tot een echte full coverage, maar ik houd wel van dat naturelle kantje dat eraan zit. 

De matte finish is op mijn gemengde huid eerder een soort van fluwelig mat, met een natuurlijke finish. Dat maakt de foundation best gebruiksvriendelijk en tegelijk ook heel comfortabel op de huid. Met 28 kleuren heb je hier veel keuze - ik ging voor kleur 105N, met een neutrale ondertoon. Initieel lijkt die een ietsiepietsie te licht, maar van zodra de foundation droogt, wordt de kleur perfect. De foundation houdt vervolgens zeer goed, al helemaal met een setting poeder erover, en overleeft dus met gemak de 'snuittest' aka de neus snuiten met een papieren zakdoekje. 

Clarins Ever Matte Loose Powder

Ik ben ook al jaren fan van los poeder als setting poeder en dan specifiek in combinatie met een poederdons. Je kan uiteraard ook een kwast gebruiken, maar met een poederdons kan ik het poeder perfect in de foundation pressen, wat alweer bijdraagt tot de houdbaarheid. Het Clarins Ever Matte Loose Powder is zo'n matterend los poeder: superfijn gemalen en zijdezacht, met een geweldige fixerende kracht, zodat de make-up de hele dag perfect blijft zitten. De luchtige textuur voelt erg fijn aan - en met drie 'universele' kleuren is de finish eerder transparant, zodat ze werken voor een meerderheid aan huidskleuren. 

Het Ever Matte Loose Powder geeft dus niet zozeer extra dekking aan de foundation, maar gaat vollebak voor het fixeren en egaliseren van de make-up. Ook dit poeder bevat bamboe-extraxt voor zijn matterende kracht, zeekraal voor hydratatie, akkerkool tegen uitdroging en perzikmelk om de huid zacht te doen aanvoelen.

Clarins Ever Matte Loose Powder

Er zijn slechts drie kleuren van het Ever Matte Loose Powder: 01 Universal Light, 02 Universal Medium en 03 Universal Deep. Het was even gissen naar de juiste kleur, want de bedoeling van deze transparante poeders is natuurlijk dat ze kunnen werken voor een breder gamma aan huidskleuren. Initieel koos ik 02 Universal Medium, maar naarmate we meer naar de winter toe gingen, werd 02 Universal Medium toch wat te donker. Het lukte wel om te corrigeren met een beetje bronzer rondom de kaaklijn, maar intussen heb ik ook 01 Universal Light in huis en ik moet zeggen dat deze toch wel de beste kleurmatch blijkt te zijn. 

Ik heb ze op de foto boven elkaar gezet, dan zie je goed het verschil tussen 01 Universal Light en 02 Universal Medium - handig voor wie zelf ook zou twijfelen! Ik ben trouwens ook blij met de verpakking: het netje dat bovenop het poeder ligt, is zeer fijn en laat niet te veel poeder ineens los én er is een tussendeksel dat alles afsluit, mét ruimte voor de poederdons, dat voorkomt dat het poeder alle kanten opvliegt.

Clarins Ever Matte Compact Powder

Als je liever met een compactpoeder werkt, is er ook het Clarins Ever Matte Compact Powder: eenzelfde matterende kracht, maar dan in een kleiner compact. Wél is dit poeder op te bouwen - het geeft dus een beetje extra dekking aan de foundation of concealer en kan je inzetten op plekjes waar je nog een beetje extra hulp nodig hebt. Zelf gebruik ik dergelijk compactpoeder graag op de zone onder mijn ogen (bovenop de concealer), om een beetje uit te blenden naar de poriën, vlak naast mijn neus. Die worden dan nét wat meer geblurd, alsof je een mini-Photoshoptool over de huid laat gaan, haha!

Dat is alweer een staaltje van make-up in combinatie met plantenextracten: aardbeiboomextract matteert de huid, zeekraal hydrateert de huid, akkerkoolextract beschermt de huid tegen uitdroging en perzikmelkinfusie hult de huid in een zacht en voedend laagje. Zeker onder mijn ogen is dat laatste belangrijk: ik heb van nature erg veel fijne lijntjes, dus ik wil dat die zone optimaal gehydrateerd is en superzacht aanvoelt. Het Compact Powder is er in 6 kleuren, waarbij 02 Light wel een goede match is met mijn lichtere huid en concealer.

Clarins Ever Matte Loose & Compact Powder

Standaard krijg je ook bij het Compact Powder een poederdons, maar onder mijn ogen heb ik het poeder aangebracht met een kwastje. Ik heb de drie poeders ook even naast elkaar geswatcht: van links naar rechts zie je het Ever Matte Loose Powder in 02 Universal Medium en 01 Universal Light en het Ever Matte Compact Powder in 02 Light.

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation & Ever Matte Powder
Clarins Skin Illusion Velvet Foundation & Ever Matte Powder
Clarins Skin Illusion Velvet Foundation & Ever Matte Powder

In mijn make-uplook heb ik twee pompjes van de Clarins Skin Illusion Velvet Foundation aangebracht op het hele gezicht, met een beetje extra concealer vlak onder de ogen. De concealer werd geset met het Clarins Ever Matte Compact Powder en de foundation werd gefixeerd met het Clarins Ever Matte Loose Powder. Ik ben tevreden met de dekking en de finish - dit is make-up die presteert, maar toch nog een beetje van mijn huid laat doorschijnen. De matte finish oogt nog steeds naturel, zonder mijn huid uit te drogen, maar bovenal: de houdbaarheid is méér dan prima, want na een lange dag zit alles nog netjes op zijn plek. Just the way I like it!

Clarins Skin Illusion Velvet Foundation - 30 ml voor € 44,00 (€ 39,60 Club Clarins prijs)
Clarins Ever Matte Loose Powder - 15 g voor € 40,00 (€ 36,00 Club Clarins prijs)
Clarins Ever Matte Compact Powder - 10 g voor € 40,00 (€ 36,00 Club Clarins prijs)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Bedankt voor de fijne en uitgebreide review! De foundation ziet er mooi uit. Ik heb al het losse poeder van Clarins, maar ik denk dat ik me nu ook de compacte versie gaan aanschaffen (vind ik altijd net iets handiger in gebruik). Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! :-) Ik heb de tijd genomen om ze te testen en vond nu eindelijk wat ruimte om alles op papier te zetten.
   Los poeder is altijd een beetje meer opletten, maar geeft wel hele mooie resultaten. Al is het gewoon ook fijn dat ze het poeder in vaste vorm voorzien! Hele fijne feestdagen gewenst!

   Verwijderen
 2. Het resultaat is zo verbluffend mooi en heel natuurlijk. Ik ben blij verrast over het resultaat en over de kleuren. Maar vooral nog meer over de houdbaarheid. Heb je vooraf kleuren kunnen swatchen? De kleuren passen perfect bij je en het Ever Matte Loose Powder in 02 Universal Medium kan je naar de lente/zomer toe gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik heb gekozen op basis van swatches die ik online vond, dus dat waren er niet zo heel veel. Ik had wel al eerdere foundations van Clarins gebruikt dus ik wist ongeveer waar ik naar moest kijken.

   Verwijderen
 3. Ik heb zelfs de indruk dat deze nog mooier, egaler en lichter oogt dan de Clarins Everlasting die je eerder gebruikte. Nochtans gebruikte je dezelfde kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat het soms een beetje verschilt omdat het een andere formule is tussen foundations onderling. Dus ook al zit je in dezelfde kleurnaam, onderling kan het dan nog wat verschillen op de huid.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig