20 december 2021

Lancôme x Emily in Paris

Lancôme x Emily in Paris

Beauty, fashion, food en dat allemaal in een leuke stad - toen de Netflix-serie Emily in Paris vorig jaar verscheen, was ik meteen om. Het vulde tot op zekere hoogte het SATC-gat in mijn hart en ik volgde met de glimlach Emily's avonturen in de lichtstad. Ik was natuurlijk erg benieuwd naar meer en na een jaar wachten wordt mijn geduld ein-de-lijk beloond, want het tweede seizoen komt er nu echt aan!

Na mijn eerdere bekentenis over Parijs - of eerder: het ontbreken ervan - wordt het misschien dan toch eens tijd om mijn inner French girl los te laten. Want zoals Emily het zo passend zegt: "Paris is toujours a good idea". En hoe beter eraan te beginnen dan met een French girl beauty look? Reden genoeg voor een Lancôme x Emily in Paris collectie!

Lancôme x Emily in Paris
Lancôme x Emily in Paris

Het werd een limited edition collectie geïnspireerd op Parijse glamour, in rode en roze tinten, met een knipoog naar het Eiffeltoren tasbedeltje van het aanstekelijke en uitbundige hoofdpersonage Emily. Een aantal Lancôme bestsellers zitten in een tijdelijk jasje, zoals het Génifique serum en de Monsieur Big mascara, maar het is het Lancôme x Emily in Paris Eyeshadow Palette waarbij mijn hart een sprongetje maakte.

Het raakte een zekere nostalgische snaar, want dit palet brengt mij om een of andere reden terug naar mijn jongere jaren. De rode hartvorm is een beetje speels, een beetje kitch, maar bovenal heel erg leuk. Oké, het is niet het meest compacte palet, dus het zal nooit op de shortlist staan voor meest travel friendly palet, lol. Maar ach... ik word er zo vrolijk van!

Het palet zelf huist 12 tinten, in een matte en glanzende finish, netjes onderverdeeld in drie looks: Parisian At Heart is speels en bevat zachte rozige en paarse tinten, Born in France gaat voor de nude, champagne en goudkleurige everyday looks en Paris À La Folie bevat vier gedurfde, glanzende kleuren voor smokey nighttime looks. Als je niet weet waar te beginnen, is het wel handig dat het palet zelf al een aanzet geeft, maar zoals met elk oogschaduwpalet is het zeker niet verboden om tussen looks te switchen en kleuren te combineren naar eigen believen. 

Lancôme x Emily in Paris
Lancôme x Emily in Paris

Een beetje jammer: de oogschaduwkleuren hebben wel namen, maar die vind je enkel terug op de doos, niet op het palet zelf. Ik zet ze dus even op een rij, in dezelfde volgorde als de swatches hierboven. Born In France bestaat uit: A Little 'Bonjour', Champère, Butter + Chocolate = Love en A Je Ne Sais Quoi. Parisian At Heart bestaat uit: La Vie En Rosé, La Plouc!, Like Wearing Poetry en Paris Is For Lovers. Paris À La Folie bestaat uit: Sleeping Under The Stars, Eggplant, That's Off Black en Parisian Affair.

De 12 kleuren voelen en swatchen vrij consistent - de matte kleuren zien er op mijn arm wat minder gepigmenteerd uit, maar dat is wel vaker zo met een matte finish. Op de oogleden heb ik er echter geen last meer van en geven ze voldoende kleur af. Het merendeel van de kleuren is glanzend, met iets meer glitter aanwezig in de donkere kleuren. 

Lancôme x Emily in Paris
Lancôme x Emily in Paris
Lancôme x Emily in Paris

Ik werkte voor mijn look met Parisian At Heart: de rozige kleuren deden mij een beetje denken aan Charlotte Tilbury's Pillow Talk en daar kon ik wel wat mee. Het leverde mij een mooie dagelijkse look op met een kleine twist, nu ik afwijk van de meer traditionele bruinige tinten. De vier kleuren werken perfect samen en blenden ook zonder moeite in elkaar over. Als deze look wat meer smokey mag zijn, neem ik er de kleur Eggplant bij, zodat er nog een beetje meer diepte en shimmer bijkomt in de buitenste ooghoek. Voor mij presteert het palet behoorlijk: ik ben blij met de look, de pigmentatie en de houdbaarheid en er zit ook voldoende variatie in het palet om wat meer kleur toe te voegen. De hele vormgeving errond is in mijn ogen een plus - maar dat is persoonlijke en zeker ook wel nostalgische smaak.

Ik bracht uiteraard nog een beetje eyeliner aan en werkte af met de Monsieur Big mascara - voor de gelegenheid ook gekleed in een rood jasje met roze verwijzing naar Emily In Paris. Monsieur Big is een mascara voor de liefhebbers van volume - en dat merk je meteen als je naar het borsteltje kijkt. Deze is niet al te fijn, met haartjes die kriskras door elkaar lijken geplaatst om elk weerspanning wimpertje te kunnen grijpen, om er dan een extra dikke laag mascara rond te kunnen coaten. 

De formule is eerder nat, soepel en wendbaar zodat je vlotjes laagje na laagje kan opbouwen. Ik ga meestal voor twee laagjes en dat geeft echt al een mooi resultaat, maar durf al eens kiezen voor een derde laagje als ik mij extra fierce wil voelen. Mijn wimpers krijgen een beetje lengte, maar vooral veel volume en behouden die look ook voor de rest van de dag. Monsieur Big transfereert niet op mijn oogleden, loopt niet uit onder de ogen en brokkelt niet af, maar kan daardoor 's avonds wel een bi-phase oogmake-upremover gebruiken.

Op mijn wimpers geeft Monsieur Big het soort volume dat ik een mengeling zou noemen van enerzijds een dramatische volume en anderzijds een meer uitwaaierend valse wimpereffect. Kortom: veel impact, maar ook een mooie lengte en krul die de wimpers kracht bij zet. Geen mascara voor wie van naturelle wimpers houdt, eens te meer een mascara voor wie drama geen beletsel is!

Lancôme x Emily in Paris
Eyeshadow Palette - 9,6 g voor € 59,00
Monsieur Big Mascara - € 35,19
Verkrijgbaar bij Ici Paris XL, enkel online

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Oooh wat een superleuke collectie! Mooi look.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er een zeer mooie ooglook van gemaakt 👌 Het zijn dan ook mooie natuurlijke kleuren. Fijn dat het het merendeel glanzend is. En de Big Monsieur doet het ook heel erg goed. Je make-up wordt steeds mooier ❤️ Vooral je lichtere foundation vind ik veel beter. De evolutie in je make-up is er erg op vooruit gegaan 👍

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dat, de kleurtjes zijn erg bruikbaar!
   Ik denk dat ik ongeveer evenveel foundation gebruik als vroeger, meestal 1-2 pompjes, afhankelijk van welke foundation ik gebruik. Misschien dat het soms anders lijkt omdat ik foto's neem in natuurlijk daglicht en de ene keer heb ik daar wat meer geluk mee dan de andere keer. Zeker in de winter is het moeilijk vast te leggen, het licht is dan vaak koud en hard en dan komt alles een beetje harder over op foto's, ook al is het in het echt niet zo.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig