21 februari 2022

Fresh Umbrian Clay Purifying Mask

Fresh Umbrian Clay Purifying Mask

Met een kleimasker kan ik mijn gemengde huid altijd een plezier doen! Ik ben niet noodzakelijk kieskeurig - de meeste kleimaskers leveren vrij goed werk - en toen ik vorig jaar zonder zat, kocht ik dit Fresh Umbrian Clay Purifying Mask.

Fresh als merk heeft al langer een plekje in mijn badkamerstash veroverd: ook van hun andere maskertjes, toners en crèmes was ik meer dan tevreden. Het Umbrian Clay Purifying Mask is eerst en vooral een typisch kleimasker: tjokvol klei, smeert in een dun laagje uit op de vochtige huid, droogt binnen enkele minuten en dan kan je het masker inclusief alle onzuiverheden die het uit de huid heeft verwijderd, netjes afspoelen. Maar daarnaast kan je het ook gebruiken als cleanser (dan neem je een beetje om je gezicht ermee te wassen) of als spot treatment, als er bepaalde hardnekkige onzuiverheden zijn die je specifiek wil aanpakken. 

Zelf ga ik altijd volop voor de maskerfunctie - heerlijk vind ik het om het kleimasker alle gunk uit mijn poriën te laten trekken! Als ik zie dat mijn huid het een beetje laat afweten en het tijd is voor een skin detox, dan is zoiets als het Umbrian Clay Purifying Mask mijn snelle fix. Niet enkel voor zijn zuiverende functie trouwens, maar ook omdat het mijn huid terug in balans brengt en de huid matteert zonder uitdrogen. 

Fresh Umbrian Clay Purifying Mask

Steringrediënt is - uiteraard - klei uit Umbrië: deze heeft een hoge mineraalwaarde en zuivert, verheldert en brengt de huid terug in balans. Sandelhoutolie heeft dan weer een kalmerend effect en kamille en lavendelwater hullen de huid in hun verzachtende werking. Volgens mij is deze ideaal voor een normale tot vette huid, máár Fresh belooft dat deze ook werkt voor een droge huid, omdat het kleimasker geen overdadige uitdrogende functie heeft. En dat laatste kan wel kloppen, want bij sommige kleimaskers voel je nadien de huid een soort van trekken - niet zo met het Umbrian Clay Mask, daar blijft de huid zuiver achter, maar wel helemaal in balans.

Persoonlijk kan ik het Umbrian Clay Mask wel smaken, maar dat heeft zeker wel wat te maken met mijn soft spot voor Fresh. Eerlijk: zonder twijfel zullen er zeker zo goede kleimaskers in omloop zijn die nét wat betaalbaarder zijn, al heb ik hier met een grote pot van 100 ml een prettige voorraad in huis. Je hoeft dus niet per se te splurgen op dit masker van Fresh - maar als je het doet, weet dan dat je wel goed spul in huis haalt.

Fresh Umbrian Clay Purifying Mask - 100 ml voor £ 49,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Momenteel gebruik ik meestal een zuiverend masker plaatselijk op mijn neus en kin. Voor gans mijn gelaat wordt de huid te trekkerig. Maar dit masker lijkt mij echt een 'holy grail'. En al helemaal volgens mij voor de drogere huidtypes 👍

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat doe ik ook vaak! Het hangt er een beetje van af hoe mijn huid aanvoelt en waar ik merk dat de onzuiverheden zitten. Maar dit is echt wel een fijn en zacht masker, voor het effect dat het geeft.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig