14 februari 2022

Westman Atelier Eye Pod in Tabac

Westman Atelier Eye Pod in Tabac

Ik pikte het bestaan van Westman Atelier op via YouTube, waarbij de strakke en sleeke verpakkingen in het oog sprongen. Westman Atelier staat voor luxemake-up met een focus op crèmeproducten en boterige formules die ontstaan uit het zogenaamde clean beauty concept. 

Dat laatste kan mij persoonlijk minder bekoren: ik ben altijd een beetje voorzichtig wanneer merken dwepen met clean beauty en werken met een 'no-list', om bepaalde ingrediënten met een jarenlange wetenschappelijk bewezen voorgeschiedenis te demoniseren. Zeker als ze daarna zeggen dat zij het (uiteraard!) wél goed doen. Westman Atelier verbant bijvoorbeeld retinol en BHA's, op basis van - zoals het letterlijk op hun website staat - het instinct van hun oprichter... Bon, ieder doet natuurlijk wat hij niet laten kan, maar voor mij is dit geen doorslaggevend argument. 

Westman Atelier Eye Pod in Tabac
Westman Atelier Eye Pod in Tabac

Ik skip dus het clean beauty verhaal en focus mij op het product zelf: de Westman Atelier Eye Pod in de kleur Tabac. De Eye Pods zijn kleine, magnetische potjes gevuld met een kleur oogschaduw. Ze zijn stapelbaar en zijn normaliter te koop per trio, in een vaste kleurencombinatie. Twee kleuren ervan worden nu echter ook individueel verkocht, waaronder Tabac. De goudkleurige potjes voelen erg stevig en luxueus aan en ik ben erg gecharmeerd door het ingebakken hartjeslogo van Westman Atelier - het zijn de kleine dingen die het hem doen!

Tabac is een warme bronzen kleur - in de pan lijkt het een koelere ondertoon te hebben, maar eens geswatcht komt de warmte naar boven. De formule is een wendbare crème-poeder hybride met superzachte pigmenten, die zich gemakkelijk laten blenden maar evenzeer opbouwen. En dat heeft dan weer als voordeel dat je deze kleur kan moduleren: een waasje kleur, een all over basis of een meer intense smokey eye in combinatie met andere kleuren - het kan allemaal.

Westman Atelier Eye Pod in Tabac
Westman Atelier Eye Pod in Tabac

Ook op mijn oogleden wordt Tabac wat warmer, alsof de oranje ondertoon dan pas uit de coulissen komt gestapt en zijn ware aard laat zien. Ik heb even een supersnelle ooglook gemaakt, zonder mijn gewoonlijke foundation, poeder, oogschaduwprimer en eyeliner, omdat ik wilde zien hoe de Eye Pod het er op zichzelf vanaf zou brengen. Vanaf het eerste laagje blendt de oogschaduw homogeen uit. Een extra laagje in de arcadeboog en op het bewegend ooglid maakt de kleur daar een heel klein beetje intenser, opnieuw zonder vlekken. De derde laag concentreerde ik enkel op het bewegend ooglid, maar maakt de kleur niet noodzakelijker dieper of donkerder.

Al bij al blijft het zo een erg monochrome look - terwijl ik net heel graag met schaduw en licht werk om meer diepte aan te brengen. Hoewel de Eye Pod niet noodzakelijk in de lijntjes kruipt, mis ik wel een beetje opbouw waardoor het geheel egaler zou overkomen. Het resultaat zou zeker mooier zijn bij iemand met een meer egale huid, maar ik ben nu eenmaal geboren met een wirwar aan lijntjes.

Persoonlijk ben ik niet heel erg overdonderd, maar dat heeft dus vooral te maken met mijn voorliefde voor complexere looks. Ik kan Tabac perfect gebruiken als een transitiekleur en basis, maar dan blijft er weinig van over in het eindresultaat, wanneer er andere oogschaduw over zou worden gelegd. Alleen ben ik nu ook niet erg happy: het blijft net wat te braaf en te eentonig - ongetwijfeld is het een sneltrein in de ochtend, maar voor mij valt het een beetje tegen.

Westman Atelier Eye Pod - 0,8 g voor £ 28,00 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Persoonlijk ben ik het volledig eens met je mening en vind ik het ook te eentonig en te oranje. Nee, dit is niets voor jou! Weg ermee!🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, direct weg ermee :D Nee, je hebt gelijk, ik vind het ook niet helemaal 'mij' - jammer wel, want in de pan is die kleur wél iets voor mij, maar op mijn huid is het dan toch wat te warm.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig