2 juni 2022

Hairlust gummies & haarverzorging

Hairlust gummies & haarverzorging

Publiciteit: gekregen persproduct van het merk | De afgelopen jaren ontdekte ik de wereld van de haargummies - kleine snoepachtige en vooral kauwbare gummies die mijn leven vergemakkelijken. 

Want vitaminetabletten vallen hier ten huize BeautyLoves nu eenmaal niet snel in de smaak: ze zijn vaak nogal groot en nodigen niet echt uit om elke morgen naar binnen te schuiven. De gummies daarentegen zijn gewoon kauwbaar en bevatten een lekker smaakje - en dat is een flinke win!

Intussen ben ik fervent gebruiker van haargummies, die mijn haar van binnen uit gezond proberen houden. Merken genoeg op de markt, en als beautyblogger in hart en nieren gaat er niets boven een nieuw product testen. Dus ging ik enthousiast aan de slag met de Hairlust Growth Formula Gummies! Hairlust is een Deens haarverzorgingsmerk dat zich focust op interne en externe haarverzorging, met een no-nonsense, down to earth aanpak. De verpakkingen spreken voor zich en zijn simpel, eenvoudig en to the point

Hairlust gummies & haarverzorging
Hairlust gummies & haarverzorging

Toegegeven, de Hair Growth Formula Gummies hadden in mijn ogen meteen een kleine voorsprong: de roze verpakking en roze gummies maken mij meteen goed gezind, haha! Maar het is natuurlijk de inhoud die telt: elk potje bevat 90 gummies en elke morgen smikkel ik daar drie van naar binnen. De gummies zijn vegan en suikervrij (ze bevatten wel zoetstof) mét een lekker aardbeiensmaakje. 

De gummies bevatten 14 essentiële vitamines en mineralen die eventuele tekorten aanvullen en zo het haar van binnen uit in optimale conditie houden. Zelf ben ik 'gezegend' met dun haar dat snel slap en futloos kan ogen, dus voor mij is een gezond ogende haarbos zeker zo belangrijk. Al helemaal omdat ik mijn haar graag iets langer laat groeien en gespleten en afgebroken punten kan missen als kiespijn.

Haargummies bevatten standaard een flinke portie biotine, dat bijdraagt tot de instandhouding van het haar, en dat is met de Hairlust gummies niet anders. Net als foliumzuur, dat de aminozuursynthese in stand houdt en zo de nodige proteïnen opbouwt. Verder bevatten ze heel wat vitamines - A, B12, B6, C, D én E - die ook goed zijn voor onder meer de huid, de collageenproductie en het immuunsysteem. Daarmee heb ik meteen ook mijn portie vitamine C en D binnen en hoef ik daar geen aparte gummies voor te nemen.  

Mijn haar zal nooit superdik worden, maar ziet er tegenwoordig op z'n best uit, groeit langer en breekt niet zo frequent af - resultaten die ik zonder haargummies nooit had bereikt. Het zal dan ook niet als een verrassing komen, maar ik ben oprecht fan! Het is even (vrij letterlijk) even doorbijten voor een resultaat, want meestal merk je pas iets van de resultaten na twee à zes maanden, máár voor mij is dit simpel en gemakkelijk dagelijks ritueel het inmiddels meer dan waard. 

Hairlust gummies & haarverzorging
Hairlust gummies & haarverzorging
Hairlust gummies & haarverzorging

Het volgende duo in de test was de Hairlust Hair & Scalp Detox Scrub met de bijpassende Scalp Massage Brush. Twee producten die mijn nieuwsgierigheid prikkelden! De Scalp Massage Brush kwam wel eens voorbij in mijn sociale media - mijn inner beautyblogger gaat namelijk al eens overstag voor dergelijke tools, dus wilde ik dit wel eens aan den lijve ondervinden. De scalp massager werkt ideaal als shampooborstel, om de hoofdhuid optimaal te exfoliëren en reinigen: alle restjes van haarstyling, roos, vuil en talg worden op een vriendelijke manier verwijderd. Maar ook op zichzelf, op droog haar, geeft hij een ontspannende massage en stimuleert zo de gezonde doorbloeding van de hoofdhuid. Hij ligt overigens erg gemakkelijk in de hand en het gebruik wijst zichzelf uit: in cirkelvormige bewegingen over de hoofdhuid gaan en genieten van de zachte spikes die je een instant professionele hoofdmassage lijken te geven.

Voor de hoofdhuid die wat meer exfoliatie kan gebruiken is de Detox Scrub een handig product. Het is een zeer verfrissende en fris ruikende scrub die de droge, vettige of jeukende hoofdhuid verlichting biedt. Zelf gebruik ik regelmatig een aantal stylingproducten (haarmousse, -crème en -lak) en weet ik dat ik op tijd en stond mijn hoofdhuid moet onderwerpen aan een deep clean om mijn haar gezond te houden. Daar is deze Detox Scrub perfect voor! Met behulp van een aantal biologische plantenextracten en abrikozenpitkorrels worden alle overtollige producten en schilfers van de hoofdhuid verwijderd. Tip: less is more. Gebruik niet té veel van de Detox Scrub, want anders duurt het wel even voor je al die fijne korreltjes uit het haar gespoeld krijgt.

Hairlust gummies & haarverzorging
Hairlust gummies & haarverzorging

Elk blondje kent de struggle - de Hairlust Hair Growth & Repair Set for Blondes werd speciaal ontwikkeld om de gele, oranje of koperen tinten in (ge)blond(eerd) of grijs haar te neutraliseren. Dit duo heeft eerst en vooral een kleurcorrigerend effect - en dat merk je onmiddellijk aan de felpaarse kleur! De shampoo is wat vloeibaarder, de conditioner net iets meer creamy, maar je kan er in elk geval niet naast kijken. Die paarse kleurpigmenten neutraliseren zeer efficiënt ongewenste kleurschakeringen in het haar en geven mijn blonde lokken terug een frissere en koelere kleurtoon. Zowel de shampoo als de conditioner dragen daar hun steentje in bij, al kan je de conditioner best enkele minuten laten inwerken voor een optimaal resultaat. Voor mij is dit het ideale kapperstussendoortje: het maakt echt een zichtbaar verschil en geeft mijn haarkleur een tweede leven, zodat het altijd lijkt alsof ik net met een frisblonde coupe van de kapper kom. 

Hairlust gummies & haarverzorging
Hairlust gummies & haarverzorging

Daarnaast bevatten de shampoo en conditioner ook haarvriendelijke (lees: verzorgende) ingrediënten met een gunstig effect op een gezonde haargroei. Aloë vera, glycerine en abrikozenpit- en amandelolie kapselen het vocht in de haarlokken, micro-eiwitten voeden de haarschacht, rijsteiwit maakt het haar frizz-free en mango- en bosbessenextract beschermen het haar tegen verdere schade. De kleurpigmenten worden dus netjes geflankeerd door goede verzorging - mijn haar voelt zacht aan, ik kan het goed doorkammen en nadien ook gemakkelijk föhnen. Niet zo vanzelfsprekend, want kleurproducten hebben vaak de neiging om mijn haar uit te drogen en knoperig te maken. Niet zo met deze Hairlust set voor blondjes en dat was een aangename verrassing. 

Ik kan de no-nonense aanpak van Hairlust (opnieuw: letterlijk) smaken. De verpakkingen zijn simpel en strak maar de kleuren spreken mij aan en vooral: de producten leveren resultaat af. Geslaagd in de test!

Hairlust Hair Growth Formula Gummies - 90 gummies voor € 32,95 of drie potjes voor € 49,42
Hairlust Scalp Massage Brush - € 12,95
Hairlust Hair & Scalp Detox Scrub - 200 ml voor € 26,95
Hairlust Growth & Repair Set for Blondes - 2 x 250 ml voor € 39,95

Disclaimer: dit artikel bevat gekregen producten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig