25 juli 2022

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Oooh, ik heb een skincare kick hier op de blog en dat is omdat ik een aantal producten volledig heb opgebruikt - dat is meteen hét perfecte moment om er een review over te schrijven. Deze van The Ordinary is nog een leftover van mijn Cult Beauty Advent Calendar - jawel, dát ding, haha! Met de inhoud ervan kan ik jullie maandenlang entertainen!

The Ordinary kwam een aantal jaar geleden als een stoomwals de beautyindustrie binnen: het merk staat voor functionele en betaalbare skincare, zonder al te veel poespas, reclame of fancy verpakkingen. De volledige lijn is erg clean, strak en ze gebruiken de wetenschappelijke benamingen voor de producten. Dat laatste kan soms wel wat intimiderend overkomen voor de gemiddelde consument, maar gelukkig bieden ze online wel heel wat bijkomende informatie. Zo gebruik je deze The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% best niet gelijktijdig op de huid samen met vitamine C, omdat de niacinamide de werking van vitamine C kan verhinderen. Idealiter zou je dan Niacinamide 10% + Zinc 1% in de ochtend gebruiken en vitamine C in de avond. 

Mijn flesje The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% heb ik in elk geval tot de laatste druppel opgebruikt. Het is een serum dat uiterst geschikt is voor de gemengde en vette huid, omdat het heel gericht inwerkt op puistjes en ontstekingen, grover lijkende poriën en overtollige talgproductie - het is echter geen behandeling voor zware acné, daar zijn andere producten en behandelingen voor.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%

Zowel niacinamide als zink zijn gekend voor hun positieve werking op de huid. Niacinamide oftewel B3 vermindert de aanwezigheid van puistjes en ontstekingen. Het geeft de huidimmuniteit een boost en verbetert ook het vochtgehalte - een gehydrateerde huid ziet er altijd beter uit. De toevoeging van zink versterkt de huidbarrière, verbetert de aanmaak van collageen, vermindert de aanwezigheid van bacteriën op de huid die ontstekingen creëeren en zorgt zo op termijn voor een egale, heldere teint.

En jawel, dit serum doet wat het belooft, het is een absolute voltreffer voor mijn gemengde huid! Het serum zelf heeft een hele aangename, waterige textuur. Het voelt en ruikt vrij clean en dringt ook met de minste moeite in de huid. Dat laatste kan ik erg appreciëren, want mijn gemengde huid kan niet zo goed verdragen dat er product 'op' de huid blijft liggen, dan voelt het al snel vettig aan. Ik breng het serum aan over mijn hele gezicht en nek, zowel in de ochtend als in de avond en dat zorgt tijdens het gebruik voor een hele rustige, heldere huid. Geen breakouts, geen rode ontstekingen, gewoon een huid die zich op z'n best voelt. Omdat het serum zo licht en waterig is, kan ik erna ook prima een dag- of nachtcrème erover aanbrengen. 

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% is helaas minder gericht op de normale en droge huid, maar voor de gemengde en vette huidjes is het een absolute aanrader, al helemaal met z'n fijne prijs!

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% - 30 ml voor € 6,80 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Verbetert de aanmaak van collageen. Dat hoor ik heel graag! Hoe vaak per week gebruik je deze? Ik heb gelukkig niet zo heel vaak uitslag, maar na een uitbraak blijft er meestal een vlekje over wat heel traag verdwijnt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, ik vond deze heerlijk! Gewoon dagelijks gebruikt (kon gewoon, geen irritaties) en mijn huid was echt heel happy.

   Verwijderen
 2. Ik ben er ook mee gestart 😊 's Morgens, omdat ik 's avonds ook gestart ben met Clinique Fresh Pressed 7 Day System met pure Vit. C. Ik ben benieuwd wat dit alles gaat doen met mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelf ook een vitamine C kuurtje gestart! Dat serum van The Ordinary is echt fijn, daar ga je content mee zijn!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig