23 juli 2022

REN Ready Steady Glow Tonic

REN Ready Steady Glow Tonic

In het verleden gebruikte ik al enkele flesjes van het REN Glycol Lactic Radiance Mask (supermodel skin in een flesje, noemde ik het toen. Oh my, die review dateert al van bijna tien jaar geleden!) en binnen dezelfde lijn is er ook de REN Ready Steady Glow Daily AHA Tonic. 

De ene toner is duidelijk de andere niet en deze toner méént het - daarmee is de toon meteen gezet, haha. Soms dienen toners om de huid wat op te frissen na de reiniging, maar de REN Ready Steady Glow gaat met z'n AHA's en BHA's voluit voor glow. Hij bevat namelijk een blend van melkzuur (vermindert de ophoping van dode huidcellen), wilgenschors (laat de poriën fijner ogen) en azelaïnezuur (verheldert de teint), met als resultaat dat de huid er in z'n geheel frisser uitziet. 

De frisse toner werkt idealiter in de avond (ochtend kan ook, maar wees dan zeker alert en gebruik een SPF) en breng je aan met een watje dat je goed laat weken en dan over het gezicht wrijft. Bedoeling is dat de huid zichzelf dagelijks op natuurlijke wijze exfolieert en de dode, grauwe huidcellen niet blijven liggen.

REN Ready Steady Glow Tonic

Hoewel dit een simpele toner lijkt, is de impact duidelijk te zien - en ook te voelen. Ik heb een gemengde huid en ben op dat vlak dus best wat gewend, maar deze Ready Steady Glow vóel ik tintelen tot ik er met een serum over ga - net alsof ik mijn huid een beetje moet 'blussen' met het serum. Ik kan hem zelfs niet dagelijks gebruiken, want dan gaat mijn huid in overdrive en heb ik er meteen spijt van. Door wat trial and error heb ik dus moeten ervaren dat ik de Ready Steady Glow af en toe kan inschakelen, maar niet dagelijks en al helemaal niet op dagen waar ik ook andere exfoliërende maskers gebruik. In mijn ogen is 'ie zelfs wat te sterk voor de meer gevoelige huid, al kan je dat een beetje temperen door het watje eerst nat te maken met water en zo dus de toner een beetje te 'verdunnen' bij het gebruik. 

Het vergt effectief enige voorzichtigheid - en dat zet een kleine domper op het gebruiksgemak en het genot van mijn skincareroutine, alsof ik met deze Ready Steady Glow toch wat op de tippen van mijn tenen moest lopen, om zeker niets verkeerds te doen. En dat is jammer, want het resultaat mag er zijn. Toch krijg ik gelijkaardige resultaten met producten die net wat gebruiksvriendelijker zijn, zoals de Pixi Glow Tonic. Ik denk ook dat ik net wat te veel geniet van al mijn maskertjes om ze aan de kant te schuiven voor de Ready Steady Glow Tonic. Mocht je toch nieuwsgierig zijn, zou ik zeggen: het resultaat is erg mooi, maar wees voorzichtig in het gebruik en tast in het begin goed af om te zien wat jouw huid aankan!

REN Ready Steady Glow Tonic - 100 / 250 / 500 ml voor € 18,00 / 31,60 / 39,50 via Cult Beauty

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik herkende dit product onmiddellijk toen ik het zag. Jaren geleden werkte mijn schoonheidsspecialiste heel even hiermee, maar ik heb er niet meer aan gedacht, tot nu. Dit product wil ik zeker en vast kopen. Mijn huid kan intussen al heel wat aan, toch zal ik effectief voorzichtig zijn in het begin. De Pixi Glow is voor mij niet effectief genoeg, al heb ik het al meermaals gekocht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze is sterker dan die van Pixi, dus dat is misschien wel wat! En die van Biologique Recherche is ook vrij sterk, mocht je nog wat opties willen (maar zelf nog niet geprobeerd).

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig