31 januari 2023

Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum

Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum

Met net geen 20 jaar op de teller, is Viktor & Rolf Flowerbomb in parfumerietermen een klassieker te noemen. Ik ontdekte het gamma zo'n tien jaar geleden - een decennium aan herinneringen! - toen ik mijn allereerste flacon Flowerbomb Extreme kocht. Ik liet een traantje toen 'ie uit productie ging, maar gelukkig vond ik soelaas bij de originele Flowerbomb eau de parfum.

Voor mijn verjaardag kreeg ik de meest recente gezinsuitbreiding cadeau: Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum!

Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum
Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum

Flowerbomb Ruby Orchid steelt de show in een robijnrode flacon en verwijst daarmee naar de inspiratie achter deze geur: het flamboyante van het neo-burlesque theater en de glamour die errond hangt met dat tikje prikkelende en provocerende aspect. Die betoverende fantasie werd dan vereenzelvigd met de robijnrode orchidee, die hier in het hart wordt geplaatst. De flacon zelf is herkenbaar - de bloemenexplosie wordt in bedwang gehouden met een granaatflacon en het V&R logo is het pinnetje dat de geur op je los laat.

De geur is dus zonder twijfel erg vrouwelijk en behoort overduidelijk tot de Flowerbomb-familie. Ik ruik de signature Flowerbomb-geur er in terug, maar Ruby Orchid heeft initieel een meer fruitige, snoepachtige opener en gaat verder zonder de patchoeli van de klassieker. In het hart ontluikt wel weer de bloemenexplosie waar Flowerbomb zo gekend voor is en de basis geeft Ruby Orchid wat meer warmte.

Het fruitige in de topnoten is een perzikinfusie, in het hart straalt de robijnrode orchidee en de basis is een bourbon vanille-akkoord - zeer herkenbaar, maar net dat beetje anders dan de klassieke Flowerbomb. Als eau de parfum werkt deze erg goed op mijn huid en blijft de geur best lang hangen. De fruitige topnoten evolueren ook snel genoeg naar een bloemig akkoord, zodat ik dat tikje candy van bij het begin niet beu word. Mijn Flowerbomb Extreme zal deze nooit vervangen, maar een showstopper als Ruby Orchid grijpt gewoon zijn eigen podium!

Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid eau de parfum - 30 / 50 / 100 ml voor € 85,00 / 103,00 / 150,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Zou mooi zijn moest deze je Flowerbomb Extreme vervangen eh! Maar hé het robijnrode flacon is zo mooi en speciaal dat het een zichtbaar plekje in je badkamer mag krijgen. Zo jammer dat we deze nog niet kunnen ruiken, maar zodra ik in een parfumerie ben ga ik dat zeker doen. Ik ben al benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hij is anders dan de Extreme, maar zeker wel lekker! En jaaa, de flacon is echt een beauty!

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig