26 juni 2023

Primark PS... Skin Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid

Primark Skin PS... Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid

Hoewel het op mijn blog vaak gaat over high end skincare en make-up, houdt een goede budget deal mij zeker niet tegen. Een tijdje geleden deed een van de OG skincare bloggers, Simone Scribes, een The Expert Edit met Primark en wel... dat prikkelde mijn nieuwsgierigheid. Ik wist natuurlijk al af van het bestaan van de PS... Brow Sketch als budgetvriendelijke optie voor mijn Anastasia Beverly Hills, dus ik wilde wel eens de skincare proberen.

Nu was het bij de Antwerpse Primark even zoeken, want The Expert Edit stond niet bepaald duidelijk vindbaar opgesteld en ik heb moeten grasduinen in de verschillende rekken om de producten terug te vinden. Ik maakte een selectie van twee producten: als eerste een cleanser, omdat ik dat altijd een goede opener vind als ik nieuwe merken test, en als tweede een serum, omdat ik nu eenmaal een serumfanaat ben.

Primark Skin PS... Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid
Primark Skin PS... Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid

De PS... Skin Gentle Creamy Cleanser is een royaal formaat in een handige tube met knijpdop. Niets al te fancy, gewoon een basic, goede verpakking waar je gemakkelijk de cleanser uit knijpt en meteen aan de slag kunt. 

De creamy cleanser is vrij lopend en verspreidt zich ook goed over het gezicht. Met een beetje water kan je de cleanser een ieniminibeetje doen opschuimen, maar hij is op dat vlak zeker niet te uitdrogend, want bevat ook vitamine E en rozenextract. Hij zou geschikt moeten zijn voor alle huidtypes en de huid perfect schoon krijgen. 

Het ding is: hij is misschien gentle voor de huid, maar mijn ogen prikken er gigantisch van. Nu weet ik natuurlijk beter dan de cleanser ín mijn ogen te smeren, maar bij het wassen van mijn gezicht ga ik onvermijdelijk wel eens rond of over de ogen - met gesloten oogleden, uiteraard. En toch kon ik de irritatie niet vermijden: mijn ogen begonnen te prikken, werden gevoelig en rood. Na een week heb ik het opgegeven en de flacon in zijn geheel weggegooid. De Gentle Creamy Cleanser liet mijn huid misschien wel proper achter, maar had nét wat te veel collateral damage. Géén aanrader, tenzij jij om een of andere reden ogen van staal hebt.

Primark PS... Skin Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid
Primark PS... Skin Creamy Face Wash & Polyglutamic Acid

Bij het PS... Skin Polyglutamic Acid serum bleef ik gelukkig van dergelijk prikkend gevoel bespaard. Het serum werd gepitcht als een superhydratator die de vochtbalans in de huid aanpakt. Samen met camelia-olie en vitamine E zou het polyglutaminezuur moeten zorgen voor een gehydrateerde en egale teint. Het serum is ook net wat dikker dan de standaard waterige serums in mijn collectie en biedt dus een goede basis voor de van nature meer droge en uitgedroogde huidjes. 

Het serum is op zich niet slecht, maar ik denk dat mijn gemengde huid nét wat liever speelt met een meer waterige textuur, zoals een hyaluronzuurserum. Ik had de indruk dat het serum inderdaad beter geschikt is voor een drogere huid, en dat mijn gemengde huid er wat verstoppingen op de kin aan over hield. Niets dramatisch, maar ook geen hoogvlieger.

Ik denk dat de toegankelijkheid van de PS... Skin skincare echt een grote troef is, maar dat je ook wel goed moet weten wat jouw huid nodig heeft en welke ingrediënten dat kunnen faciliteren. Persoonlijk blijf ik een beetje op mijn honger zitten - jammer, want ik had wel graag een fantastisch product ontdekt in deze budgetcategorie. 

Primark PS... Gentle Creamy Cleanser - 150 ml € 2,50
Primark PS... Polyglutamic Acid serum - 25 ml € 3,50

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Gelukkig ben je voor dat prijsje niet te erg in het zak gezet 🤣 Maar je had daar wel een koffie en een stukje taart voor gehad 😋😆

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. LOL!! Ja, daar was ik wellicht gelukkiger mee geweest, haha.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig