27 juni 2023

Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush

Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush

Hourglass is bijlange geen onbekende meer op de blog - ik ben al jaren fan van zowat alles wat ze doen, en heb bijgevolg ook al heel wat producten gebruikt. De Ambient poeders en blushes zijn bij uitstek mijn favorietjes van het merk en leggen de lat hoog. En zoals dat gaat, wil de beautyblogger in mij meer...

Ik zag de Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush voorbijkomen op InstaStories en ik was meteen verkocht. Nu onderging Hourglass de laatste jaren een transformatie: al hun producten zijn intussen vegan en dat is dus inclusief de kwasten! De haartjes zijn in essentie veganistische vezels die superzacht aanvoelen en een klein luxemomentje creëren wanneer je de foundation aanbrengt.

Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush
Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush

Die luxe merk je trouwens ook als je de kwast vastpakt: het gehele handvat is erg sleek en strak uitgewerkt in de typische donkerbruine Hourglass-kleur. De kwast is ook van een zeker gewicht, zodat hij altijd goed in de hand ligt en het gewicht goed verdeeld wordt bij de applicatie. De vorm van de haartjes is bedoeld om de vingertoppen na te bootsen, in functie van een intuïtieve applicatie.

En net die applicatie is wat mij enorm heeft verrast: van bij de eerste keer viel mij op hoe gemakkelijk mijn foundation hiermee aanbrengt! Superzacht, snel, maar ook vooral erg mooi en streeploos. De vorm is licht gebogen met aan de bovenzijde een iets fijnere punt, zodat je overal goed aankan en alle hoekjes en kantjes kan bedienen en dat zonder je hand in onmogelijke posities te wringen. Ik kan mijn foundation ook altijd opbouwen en voor een meer dekkend resultaat kan je stippelen, in plaats van in langere halen te werken. De kwast werd door Hourglass specifiek ontwikkeld voor hun eigen Ambient Soft Glow Foundation, maar werkt dus ook perfect met eender andere foundation - ik gebruikte hem al met mijn Estée Lauder Double Wear Foundation en de Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. En in essentie zou je hem ook kunnen gebruiken met andere creamy of vloeibare producten, zoals cream bronzer of cream blush.

Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush

De vegan vezels doen het trouwens ook prima met mijn kwastenspray en tijdens de wekelijkse shampoobeurt. Ik was mijn kwasten met een lauwwarm sopje, zorg dat alle make-up eruit is en spoel dan goed na. Zorg er zeker voor dat je het overtollige water er uit knijpt en dan kan je de kwast al liggend laten drogen. Ik doe er ook altijd een brush guard rond, zodat de haren hun vorm goed blijven behouden. Ik doe er in elk geval alles aan om al mijn kwasten zo lang mogelijk te laten meegaan - intussen heb ik sommige kwasten al meer dan tien jaar in gebruik, dus ik hoop over enkele jaren hetzelfde te kunnen zeggen voor deze van Hourglass. 

Ik ben absoluut onder de indruk van deze Ambient Soft Glow Foundation Brush - maar met een track record als dat van Hourglass, verbaast mij dat eigenlijk niet. Er is trouwens ook een gelijkaardige kwast in een kleiner formaat, specifiek voor concealer, en die staat intussen ook op de wishlist!

Hourglass Ambient Soft Glow Foundation Brush - € 50,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Een mooie kwast is het vast en zeker en ook heel handig blijkbaar 😊 Fijn dat je deze kwast ook kan gebruiken voor andere creamy of vloeibare producten. Logisch dat je er nog een op je wishlist hebt staan 😜👍 Hopelijk kan je nu de komende 10 jaren weer verder 🤣

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Da's het plan hè! :D Al kan ik niet garanderen dat ik er in de toekomst geen meer zou testen haha.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig