16 oktober 2023

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

Online maken verschillende holiday collecties hun opwachting, maar de enige die mij tot nu toe kon bekoren, is deze van Hourglass! Jaarlijks kiest Hourglass een selectie prachtige poeders om een of meer limited edition paletten samen te stellen. Enkele jaren geleden kocht ik al eens Sculpture Unlocked Edit Mini en sindsdien maakt Hourglass dit een jaarlijks weerkerend gegeven. Dit jaar werd ik opnieuw verliefd!

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

Anno 2023 lanceert Hourglass drie verschillende Ambient Lighting Edit Unlocked paletten: Jellyfish, Leopard en Snake. Kunstig geïllustreerd door Katie Scott zijn deze volledig tinnen paletjes collector's items die werden geïnspireerd door de natuur - en dus gaat ook dit jaar 5% van de opbrengst naar het Nonhuman Rights Project, dat ervoor ijvert om burgerrechten voor dieren te vrijwaren. 

Ik moet ze wellicht niet meer voorstellen, maar toch nog een kleine recap: Hourglass Ambient Lighting poeders zijn hemels dankzij de befaamde Photoluminescent Technology, die als geen ander de glow from within tot leven weet te brengen op de huid. De poeders bevatten kleurcorrigerende microndeeltjes die zorgen voor een zeer flatterend lichtspel op de huid, waarbij de huidtextuur (poriën, rimpeltjes) optisch wordt verfijnd, geblurd en bijna geperfectioneerd. Afhankelijk van het type poeder, wordt er een ander type licht weerspiegeld, gaande van maanlicht, zacht ochtendlicht tot kaarslicht. Het klinkt misschien als een fabeltje, maar de finish van de Hourglass poeders is echt wel ongeëvenaard.

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

In plaats van grote fullsize poeders, krijg je met deze holiday paletjes een selectie voorgeschoteld die apart maar ook complementair een flatterende glow op je gezicht kan toveren. Ik koos dit jaar voor het Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard palet - oorspronkelijk had ik het Jellyfish palet in mijn vizier, maar daar vond ik het finishing poeder wel erg licht voor mijn huid en eigenlijk vond ik de kleuren van Leopard er net wat meer complementair uitzien. 

Als eerste bevat Leopard een finishing poeder in de kleur Dim Light, een neutraal beige poeder. Geen shimmer en dus geen highlighter, maar een poeder dat mijn poriën even kan wegwerken - mini Photoshopfilter, haha. Ernaast vind je Celestial Strobe Light, een lichtgouden highlighter en Mood Exposure, een zachte en lichte pruimkleurige blush. Vanop de tweede rij start Iridescent Rose, een warmroze blush met een beetje glans en Ethereal Flush, een nieuwe perzikroze blushkleur die érg gepigmenteerd is. Tot slot is er Lustrous Bronze Light, een bronzer met warme ondertoon. 

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

Uiteindelijk bevat Leopard dus vijf kleuren die al los in het assortiment zitten en slechts één nieuwe kleur. Als je al veel poeders van Hourglass in huis hebt, is zo'n palet hierdoor geen musthave, maar voor mij was dit nog eens het moment om een mooie selectie te pakken te krijgen zonder meteen zes fullsize poeders aan te kopen. Het palet is wel duurder dan enkele jaren geleden - de inflatie laat zich duidelijk ook in de beautysector merken en dus verschiet ik mij tegenwoordig vaak een hoedje als ik de prijzen van make-up en skincare zie. 

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard
Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked Leopard

Voor mijn look gebruikte ik vijf van de zes kleuren uit het Leopard palet: Dim Light aan weerszijden van mijn neus, Lustrous Bronze Light als bronzer op de wangen, het voorhoofd en onder de kaaklijn, Mood Exposure als blush uitgewerkt, met een klein accent Ethereal Flush blush op de appeltjes van de wangen en tot slot Celestial Strobe Light als highlighter. 

Mijn algemene indruk van dit palet is naar verwachting erg goed. Ik ben al jaren bekend met de kwaliteit van Hourglass, dus het was zeker geen kwestie van 'testen' in de algemene zin, maar eerder bekijken of ik de juiste kleurkeuze had gemaakt. De bronzer in het Leopard palet komt op mijn huid wat warmer over dan in de productfoto's online, maar matcht op zich wel goed met de kleur van de blushes en highlighter. De blushes zijn weer erg mooi - neutraal, maar mét een pop of colour! Ik ben dus weer erg in mijn nopjes met dit holiday palet. Ik heb geen andere kerstcollecties op het oog, dus ik ga lekker met dit palet spelen deze winter!

Hourglass Ambient Lighting Edit Unlocked 2023 - 6 x 1,4 g € 90,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

 1. Nadat ik dit artikel over het Leopard palet had gelezen, heb ik ook een exemplaar gekocht. Dat is intussen een paar weken geleden en ik ben blij met mijn aankoop. Ik heb eerst getwijfeld, maar jouw review heeft me over de streep getrokken. Bedankt!

  Saskia 😀👋

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, graag gedaan :D Maar het is ook echt weer een mooi palet, zo goed samengesteld.

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig