7 november 2023

InstaLoves: oktober 2023


Oktober vlóóg voorbij, toch?! Het werd echt herfst en ik droeg voor het eerst weer een kousenbroek en mijn geliefde enkellaarsjes! Want hoewel ik een zomermens ben en ik de komende maanden wellicht vaak zal klagen over het weer en de koude (nu al mijn excuses!), ben ik tegelijkertijd ook wel fan van enkellaarsjes, laagjes kledij en zachte sjaals.


Het werd ons laatste bezoekje aan de Japanse Tuin, die nu in winterslaap gaat tot volgend voorjaar. Ik kijk nu al uit naar de kersenbloesems, hèhè. Voor nu moesten we het stellen met het Chrysantenfestival en waren er in de ganse tuin bloemstukjes en kleine installaties geplaatst. Uiteraard kon ik niet weerstaan aan een tayaki, vers van de pers, met rode boonpasta.


Oktober is ook Halloweenspecialmaand bij Coffee Café! De pumpkin spice cappuccino werd dit jaar opnieuw geserveerd met een snoeppompoentje en daar was ik erg gelukkig mee :D


Voor de verjaardag van mijn vriendin gingen we fancy ontbijten bij Patisserie Jaline in Tongeren. Jaline won enkele jaren geleden de bakwedstrijd Bake-Off Vlaanderen en opende eind vorig jaar haar eigen ontbijt- en lunchhuisje in Tongeren. Wij gingen voor het uitgebreide ontbijt en aten echt wel onze buikjes rond. Buiten een ongelukkig accidentje (een karaf appelsap die ze over een van onze tafelgenoten lieten vallen en hierdoor doorweekt aan tafel zat) was de ervaring héél erg de moeite.


Ik start mijn weekend graag met een maskertje! Ditmaal testte ik het nieuwe Clarins cryo-masker - review volgt uiteraard, want dit is iets dat ik moet delen op de blog!


OMG beste burger dit! La Casetta ging tijdens het weekend van de Jeneverfeesten nog eens open met een disco & burgers concept en ik wist niet hoe snel ik daar moest zijn, haha. Streetfood ten top, we kregen onze burger ingepakt in folie en zochten dan een plekje in een trappenhal in de straat. Mijn burger met fried chicken, kimchi en saus was fingerlicking good en ik zou hem zo opnieuw bestellen. 


Afscheid van een vriend - het voelde een klein beetje als afscheid van mijn jeugd, want OMG ik heb alle afleveringen van Friends al talloze keren gezien. Ik vond deze tekening wel een mooie hommage, samen met The Chick en The Duck. 


Ik probeer mijn sportritme levend te houden, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Eigenlijk moet ik na het werk onmiddellijk in mijn sportkleren schieten, anders lijkt het er niet van te komen. En soms is de motivatie ver te zoeken, maar doe ik het toch maar gewoon, haha. 


Want ja, dat moet gewoon als je graag snackt, hahaha. Deze blauwe Takis waren érg heet, maar ik bleef er van eten. Hoewel ik na een stuk of tien toch forfait heb gegeven, lol. Ik ben meer fan van de hete Cheetos, die kan ik wat beter verdragen. 


Klaar voor een dagje Gent! Lululemon doet met Wundermost nu ook een soort van daywear, gemaakt van hun kenmerkende superzachte Nulu-stof. Zit supercomfortabel en aansluitend, dus ideaal om te combineren met andere kledij. Ik kocht een crewneck shirt met lange mouwen, zodat ik mijn wollen truitjes met korte mouw ook in de herfst en winter kan dragen. Opzet geslaagd!


Ik ging op missie naar kraakverse croissants, maar belandde eerst in de patisseriezaak van Joost Arijs. Heerlijk uitziende pateekes, pralines en macarons, dus je weet dat ik daar niet met lege handen buitenliep. Eenmaal buiten besefte ik dat zijn bakkerij twee panden verder zat, dus schoven we ook daar nog eens aan. Alles zag er echt geweldig uit, dus mij zien ze daar in de toekomst nog, haha. Voor croissant ASMR verwijs ik jullie graag naar deze weekly vlog :D


Het was heerlijk zonnig weer in Gent, dus gingen we op wandel. Leuke plekjes gespot, ook een crêperie ontdekt waar ik zeker nog eens heen wil, en dan nog eens op exclusieve beauty gaan kwijlen bij Skins in het voormalige postgebouw. De kerstcollectie van Diptyque was gearriveerd, dus ik maakte meteen van de gelegenheid gebruik om aan de kerstkaarsen te ruiken. 


Voor onze Gentse lunch gingen we nog eens langs bij Steamy Windows - dumplingssss, so good! Ze hebben ook een dessertdumpling met charcoal en custard, die mag je zeker niet skippen. Op weg naar de parking hielden we halt voor een romige cappuccino (met extra shot vanille voor mij!).


Daarna gingen we op bezoek bij Zeno! Hij is een half jaartje oud, maar is al een flinke kerel, amai. Nog altijd een kitten wel, speels en actief en héél erg verliefd op aandacht, haha. Zijn blik achter het boeketje bloemen spreekt boekdelen :D


Let's talk adventskalenders - ik heb er dit jaar geen gekocht, maar heb toch even getwijfeld over de adventskalender van Space NK, want die had ditmaal voor mij de beste samenstelling. Sowieso vind ik de kalenders van Space NK en Cult Beauty jaar na jaar het meest interessant, zowel qua inhoud als prijs-kwaliteitverhouding. Maar er zijn natuurlijk altijd extremen... Ik verschoot mij een hoedje bij deze van Dior! Maar liefst 600 euro en dat voor miniatuurtjes?! Kijk, als je deze blog volgt, weet je wel dat ik van een portie luxebeauty houd, daar is niets mis mee. Ik geef graag mijn geld uit aan een mooi product, ik geniet ervan op langere termijn en vind het dan ook de 'investering' waard. Maar Dior (en vele andere luxemerken) lijken niet te beseffen dat de bedoeling van zo'n adventskalender is dat je er wel wat meer uit haalt dan dit... Voor een boel staaltjes hoef ik hopelijk geen 600 euro uit te geven, lol. 


Elk zijne zondag, zegt. Tigra zag het niet zitten, maar wij gingen voor de homemade American pancakes (met een beetje hulp van de AH mix, haha). Lekker fluffy en erg vullend!

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

4 opmerkingen

 1. Leuk overzichtje alweer! Leuk te zien dat je in Gent was, en ook leuk van je nog eens gezien te hebben in Hasselt :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hèhè, ik kom graag de toerist uithangen in Gent :D Jaaa, was een verrassing om elkaar in de Japanse Tuin te zien, super om je nog eens live te zien!

   Verwijderen
 2. Ik heb het masker van Clarins al gekocht, want ik was er zo benieuwd naar. Ik zal binnenkort met plezier je review lezen!

  Zeno is een mooie kitten! 🥰

  Daag! 🙋‍♀️

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh daar ga je geen spijt van hebben, instant verfrissing!
   Zeno is echt een schatje, en nog zo fluffy!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig