8 november 2023

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime eau de parfum

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime eau de parfum

Een beetje backstory voor ik met de eigenlijke review start: eind augustus gingen we op vakantie naar Rome - het was er erg warm en dus zochten we verkoeling in de heerlijke airco van Rinascente, een luxe warenhuis met tal van merken op je op te verlekkeren. Op de eerste verdieping liepen we langs de beautyafdeling en daar stond een verkoopster dit splinternieuwe parfum te promoten. We hadden er al enkele uurtjes in de zon op zitten, dus ik kon een verse sprits parfum zeker wel appreciëren. Tegen de tijd dat we de andere verdiepingen hadden bezocht, had het parfum de tijd om te ontwikkelen en vond ik het erg matchen met de chemie van mijn huid. En dus ging ik naar huis met een geurig souvenir!

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime eau de parfum

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime is een eau de parfum en de derde aanvulling in de L'Interdit-lijn. Van nature uit word ik aangetrokken door warme, bloemige geuren en Rouge Ultime past perfect in dat rijtje. Ik ging voor de kleinste flacon - 35 ml - en die ligt heel erg fijn in de hand. De roodgelakte flacon is volledig monochroom en is afgewerkt met een rode veter die vooraan vast zit met het kenmerkende 4G Givenchy-logo. Enkel de spraykop is zwartgelakt en biedt een beetje contrast tegen de dieprode lak. 

Rouge Ultime is een houtig, bloemig en warm parfum, gebaseerd op een boeket van witte bloemen en cacaodoppen. De cacaodoppen worden traditioneel niet gebruikt, maar voor dit parfum worden ze gerecycleerd en verwerkt om hun aroma's ten volle te onthullen. Dit geeft het parfum een warme, verleidelijke toets, waardoor ook de bloemen (oranjebloesem, jasmijn en tuberoos) versterkt worden. De cacao zelf wordt dan ondersteund door patchouli en vetiver, dat zorgt voor een houtig accent. 

Topnoten: neroli, oranjebloesem, jasmijn
Hartnoten: tuberoos, cacaodoppen
Basisnoten: patchouli, vetiver, ambroxan

Rouge Ultime is in mijn ogen een heerlijk, lekker en sensueel parfum. De elegante, bloemige kant staat in contrast en tegelijk ook in balans met de donkere, flirterige kant van de geur. Ik vind de gelakte flacon er erg bij passen! Het parfum werkt gewoon bijzonder goed met mijn huid en de houdbaarheid is top, wat ik erg kan appreciëren - net als bij mijn make-up, leg ik voor mijn parfum de houdbaarheidslat erg hoog. Een collega complimenteerde mij (of eerder: mijn parfum) tot twee keer toe, dus ik denk dat Rouge Ultime wel in de smaak viel, haha. 

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime eau de parfum

Ik kocht Rouge Ultime in de zomer en hoewel ik zelf voor mijn parfums geen onderscheid maak in seizoenen of gelegenheden, lijkt Rouge Ultime mij een ideale geur om cadeau te geven met de kerstdagen. Wat gift giving betreft is een parfum een klassieker, maar de kerstpakketjes zijn meestal wel de moeite voor het extraatje dat je erbij krijgt en dat zal voor Rouge Ultime niet anders zijn. Voor mij hangt er voor eeuwig de herinnering aan Rome aan vast!

Givenchy L'Interdit Rouge Ultime eau de parfum - 35 / 50 / 80 ml € 81,00 / 109,00 / 132,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Oeh wel benieuwd naar deze nu na je review, ga hem eens gaan testen in de parfumerie😁

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen, ik vind hem erg lekker! Ken de andere L'Interdit geuren niet, maar dit is wel een voltreffer.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig