15 januari 2024

Clarins Double Serum Light

Clarins Double Serum Light

Publiciteit: gekregen persproduct van Clarins. Al 35 jaar is het Clarins Double Serum een bestseller in het skincaregamma. De naam verwijst naar een dubbele samenstelling binnen in de flacon, die zich pas vermengt bij het naar om hoog pompen. Traditioneel een anti-ageingproduct, máár eigenlijk ook gewoon een goede allrounder. 

Met Clarins Double Serum Light is de gezinsuitbreiding een feit: compleet gevormd naar het originele Double Serum, maar in een iets andere verhouding en dus net wat lichter. Dit is ideaal voor elk huidtype dat van zichzelf wat meer talg produceert dan de hydrolipidenfilm van de huid nodig heeft. Het overschot aan talg zorgt dan voor een onevenwicht oftewel een glimmende huid, grovere poriën en celvernieuwing die belemmerd wordt. Dergelijke huid heeft dus een aangepaste skincare vandoen!

Clarins Double Serum Light

De flacon bevat nog steeds twee componenten - een hydrofiele (water) component en een lipide (olie) component - alleen is de verhouding anders dan deze van het originele Double Serum en heeft het Double Serum Light een lichtere textuur. Dit is een biomimetische formule die de verhouding van de hydrolipidenfilm van de huid nabootst, namelijk 2/3e water en 1/3e lipiden. De hydrofiele component, zeg maar de waterige ingrediënten, zijn nog altijd identiek aan het originele Double Serum. Maar in de lipidencomponent, de oliën, werd een en ander aangepast. Deze bevat nu een trio aan ultralichte moleculen, die je kan zien als 'vluchtige' oliën, die snel worden opgenomen door de huid en geen restfilm nalaten. 

Zoals steeds kan je bij Clarins rekenen op skincare met plantenextracten, waarbij er voorrang wordt gegeven aan ingrediënten van biologische oorsprong en eerlijke handel. Centraal bij Double Serum Light staat een bijzonder kurkuma-extract dat uiterst geconcentreerd is en het interceptievermogen van de huidcellen herstelt. Daarnaast zitten er maar liefst 20 andere plantenextracten in het Double Serum Light, die je grofweg kan onderverdelen in vijf functies. Zo zorgen groene banaan, myrothamnus, avocado en fijn koraalwier voor regeneratie: ze verstevigen de collageen- en elastinevezels in de huid en versterken de barrièrefunctie. Kaardendistel, gojibes, callicarpa en wilde kastanje zorgen voor oxygenatie oftewel zuurstof en verbeteren en beschermen de huid. Kiwi en mariadistel voeden de cellen en verstevigen het lipidecement aan het huidoppervlak. Kalanchoë officinalis, quinoa, zeekraal en cacao hydrateren de huid, in het bijzonder door het zelfhydraterend vermogen van de huid te reactiveren. Mango, huang qi, vlinderjasmijn en edelweiss verbeteren het afweermechanisme van de huid en verhogen de bescherming. 

Het Double Serum Light combineert water en olie in een lichtgewicht textuur en is een zeer allround serum. Het werkt in op fijne lijntjes en rimpels, verfijnt de huidtextuur en verbetert de algemene uitstraling van de huid. Als allround serum is het ook gericht op alle leeftijden én alle huidtypes, al ben ik er zeker van dat de lichtere textuur vooral in de smaak zal vallen bij wie een meer gemengde tot vette huid heeft. 

Clarins Double Serum Light
Clarins Double Serum Light

Twee jaar geleden schreef ik al een volledige review van de Clarins Double Serum Eye - deze werd specifiek ontwikkeld voor de oogzone omdat de huid daar vier keer dunner is dan op de rest van het gelaat, minder steunvezels bevat en toch de klok rond intensief werkt. Het gevolg is dat de huid daar sneller uitdroogt en dan komt de vermoeidheid naar boven en tonen lijntjes zich meer af. Met de tijd nemen dan ook nog eens de eiwitten in de huid af, die normaliter zorgen voor stevigheid en structuur.

De plantenextracten in het Double Serum Eye strijken lijntjes glad, verminderen wallen en kringen en verstevigen en beschermen de huid. Het oogserum is licht, fris en niet vettig. De twee componenten vermengen zich heel gemakkelijk en geven een fris en verstevigend effect, met het comfort en het fluwelige gevoel van een crème. Ik heb nog maar nét een tweede flacon van het oogserum opgemaakt, en sta nog steeds achter mijn oorspronkelijke review.

Clarins Double Serum Light

Door de twee te vergelijken, zie je echter héél goed het verschil: links een dosis van het Double Serum Eye, met een lichtere waterformule als basis maar ook met een meer creamy oliefactor. Rechts een dosis van het Double Serum Light, waarbij zowel de water- als de oliecomponent veel lichter zijn en dus géén creamy component bevatten. 

Het Double Serum Light is dus een pak lichter en minder rijk, waardoor mijn gemengde huid er een absolute voorliefde voor heeft - het originele Double Serum bleek toch vaak wat te rijk voor mijn huid en zorgde bij langdurig gebruik wel eens voor een verstopping of ontsteking. Met het Double Serum Light werd dat probleem verholpen!

Clarins Double Serum Light - 50 ml € 132,00 (€ 118,80 Club Clarins)
Clarins Double Serum Eye - 20 ml € 82,50 (€ 74,25 Club Clarins)

Disclaimer: dit artikel bevat persproducten. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig