19 maart 2022

Clarins Double Serum Eye

Clarins Double Serum Eye

Het Clarins Double Serum - zowat hét iconische Clarins serum - is allang geen onbekende meer en dat was reden genoeg om een specifieke versie voor rondom de ogen te ontwikkelen. Meet het kleine zusje, Clarins Double Serum Eye!

Het ziet er misschien heel gelijkaardig uit, maar het Double Serum Eye is specifiek ontwikkeld voor de oogzone - de huid is daar vier keer dunner dan op de rest van het gelaat en bevat daardoor minder steunvezels. Bovendien werken maar liefst 22 spieren de klok rond om de ogen te laten knipperen - het gevolg is dat de huid daar sneller uitdroogt en dan komt de vermoeidheid naar boven en tonen lijntjes zich meer af. Met de tijd nemen dan ook nog eens de eiwitten in de huid af, die normaliter zorgen voor stevigheid en structuur.

Net als het originele Double Serum, is ook het Double Serum Eye een anti-ageingproduct. Het strijkt lijntjes glad, vermindert wallen en kringen, verstevigt en beschermt de huid en meer algemeen, laat de oogopslag wat meer stralen. In ware Clarins-traditie kan ook het Double Serum Eye rekenen op heel wat plantenextracten, 13 in totaal, die de afnemende eiwitproductie terug aanwakkeren.

Liefhebbers van het Double Serum zullen de flacon zeker herkennen: het serum is opgebouwd uit twee componenten - water-oplosbare ingrediënten versus olie-oplosbare ingrediënten - die zich pas vermengen bij gebruik. Van zodra je het serum oppompt, komt de juiste samenstelling eruit en kan je het serum tussen de vingers mengen om aan te brengen. Door de pomp te draaien naar de grote of de kleine druppel kan je de dosis ook moduleren. Het is te zeggen: de grote druppel gebruik ik sowieso niet wegens véél te veel en de kleine druppel geeft eigenlijk ook nét wat te veel oogserum af, toch voor mijn oogzone. Dat pompsysteem had wat mij betreft dus nog een beetje verfijnd mogen worden!

Clarins Double Serum Eye
Clarins Double Serum Eye

De verpakking terzijde gelaten, is het serum zelf erg licht, fris en niet vettig. Je ziet aan mijn swatch hoe de twee componenten zich vermengen en samensmelten tot het perfecte goedje - het Double Serum Eye heeft daardoor een verfrissend en verstevigend effect (zoals een hydrogel), maar dan met het comfort en het fluwelige gevoel van een crème. Een serum met een plus, zeg maar. De geur is héél subtiel, maar geeft wel een bijkomend gevoel van luxe.

Bij het aanbrengen merk ik onmiddellijk het frisse effect, waarbij de oogcontouren een beetje 'strakker' maar ook heel zacht aanvoelen. Het Double Serum Eye is ontwikkeld om een perfecte bio-affiniteit te vertonen met de dunne huid rondom de ogen, wat in gewone mensentaal wil zeggen dat het heel snel intrekt en niet irriteert. Het vormt een fijne basis voor make-up, maar is ook een ideale eerste stap voor wie daarna nog een echte oogcrème wilt aanbrengen. 

Want uiteindelijk blijft dit een serum, een soort van intensieve behandeling voor de ogen, die in se niet op zichzelf staat. Zeker als je wat ouder bent of een droge huid hebt, denk ik dat de combinatie van een oogserum met een oogcrème alles een niveautje hoger tilt - ik merk alleszins dat ik het nodig heb: enkel het Double Serum is fijn, maar doorheen de dag voelen mijn oogcontouren dan toch ietwat droog aan. Enkel een oogcrème werkt ook, maar het Double Serum voegt in mijn anti-ageing routine een welkome stap toe!

Clarins Double Serum Eye - 20 ml voor € 72,00 (€ 64,80 Club Clarins prijs op de webshop)

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. Samples worden geheel vrijblijvend ter beschikking gesteld, zonder voorwaarde van, noch garantie op, noch in ruil voor publicatie. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

Geen opmerkingen

Een reactie posten

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig