29 januari 2024

YSL All Hours Precise Angles Concealer

YSL All Hours Precise Angles Concealer

Dit is een gevalletje "the sample made me buy it", haha! Of toch zo goed als, laat ik het even uitleggen: ik had een staaltje van de YSL All Hours Foundation in mijn lade liggen en die viel érg in de smaak. Aan foundations echter geen gebrek in mijn collectie, dus kon ik dat niet echt verantwoorden. Mijn concealer daarentegen, was bijna op en ik was wel in de markt voor wat anders... dussss kocht ik de YSL All Hours Precise Angles Concealer - onder het motto, als de foundation zo goed is, zal de concealer dat ook wel zijn, hèhè.

Voor wie al even meedraait: jaren geleden bestond de YSL All Hours Concealer ook al. Dit is een geherformuleerde versie in een geheel nieuwe verpakking, die heel erg aansluit bij YSL Beauty anno 2024 en de huidige mob wife aesthetic trend. Denk: goudkleurige doosjes en een concealer met een megagroot goudkleurig YSL-logo op een robuust zwarte achtergrond - more is more, zeg maar. And I am here for it. 

YSL All Hours Precise Angles Concealer

Wat mij betreft, mag YSL op vlak van kleurenselectie echter wel wat beter z'n best doen: er zijn 18 tinten in de All Hours Concealer en hoewel dat zeker niet slecht is, blijf ik een beetje op mijn honger zitten. Er zijn drie grote onderverdelingen (light, medium en dark), met elk drie ondertonen (cool, neutral en warm), die dan met verschillende cijfers aan verschillende tinten worden gekoppeld. 

Online vond ik de swatches niet erg overtuigend en onder het felle licht in de winkel swatchten de lichte kleuren, ongeacht de ondertoon, vrij gelijkaardig op mijn hand. Als doorwinterde beautyblogger vond ik het erg moeilijk om de juiste kleur te kiezen - laat staan dat dan het voor de modale consument zo eenvoudig zou zijn. YSL mag van mij dus de selectie gevoelig uitbreiden en duidelijkere verschillen creëren in de diverse onderverdelingen. 

YSL All Hours Precise Angles Concealer

Uiteindelijk kocht ik maar liefst twéé kleuren, hetgeen ik anders nooit doe: LN1 en LN4. LN4 is wat donkerder dan LN1, maar heeft wel een hint van zalmkleur in zich, wat wonderen doet voor mijn donkere kringen. LN1 is dan weer geschikt om wat lichtheid bij te brengen. Op zich kan ik met elk van de twee kleuren apart werken, maar op dit moment breng ik de twee kleuren na elkaar aan om zo tot mijn perfecte mélange te komen. Feit is: van zodra ik de concealer onder mijn ogen aanbreng en uitwerk met een kwast, lijken de kleuren zich vrij goed te vermengen met mijn teint. Je hebt er dus zeker geen twee nodig, maar ik kon gewoon geen perfecte match vinden. 

YSL All Hours Precise Angles Concealer

YSL werkte met All Hours een formule uit die superdun is, maar toch tjokvol pigment zit en lang houdt. Van bij het eerste gebruik viel de ultradunne textuur meteen op: deze concealer kan je moeiteloos blijven opbouwen, zonder dat het er ooit te dik op ligt. Mineraalpigmenten in de concealer zorgen voor een goede dekking, terwijl cafeïne- en jasmijnextracten skincare eigenschappen bieden. De finish is eerder mat te noemen en hoeft wellicht niet voor iedereen te worden afgepoederd, maar op mijn gemengde huid gaat er wel een fijn laagje Huda Beauty poeder over. 

YSL All Hours Precise Angles Concealer
YSL All Hours Precise Angles Concealer

De dunne en gepigmenteerde textuur vereist wel dat je enigszins snel werkt om uitdroging te voorkomen én dat er ook voldoende concealer op de huid ligt. Enkel dan laat de All Hours laat zich goed blenden, anders lijkt mijn kwast de concealer een beetje op te liften, verlies ik wat dekking en mag ik een extra laagje opleggen. 

YSL All Hours Concealer heeft trouwens een intrigerende applicator: hij is vrij groot en ruitvormig, met een soort van reservoir dat de concealer vasthoudt. De bedoeling is om met de applicator te werken: met de punt kan je spot concealen, de spitse zijkant helpt om lijntjes te trekken en met de meer brede zijkant kan je de concealer wat breder uitsmeren. Aangezien ik mijn concealer vooral onder ogen aanbreng, komen niet alle aspecten van deze fancy applicator aan bod.

Integendeel, wat mij opvalt (en ik ben hier zeker niet alleen in), is dat de applicator per keer eigenlijk wat te weinig concealer mee uit de verpakking haalt. De formule is al zodanig dun en daarenboven moet ik meerdere keren 'dippen' om voldoende concealer op mijn gezicht te krijgen. Dan heb je zo'n fancy applicator ontwikkeld, is de rubberen uitgang van uw flacon er niet op aangepast... Ik vond dat op zich vreemd, omdat de swatches online een héél andere toepassing laten zien. Daar gaat YSL zelfs zover om de concealer over het hele gezicht aan te brengen en lijken de lijnen op de gezichten van de modellen enorm vloeibaar. Intussen snap ik ook waarom: online is de applicator gewoonweg doordrongen van de concealer, hetgeen je bij een normaal gebruik van de applicator nooit gedaan krijgt. Van consumentenbedrog gesproken...

En dan zit ik als blogger in dubio: enerzijds wil ik de dunne, gepigmenteerde formule bejubelen want dat betekent dat het ook werkt voor mensen met veel lijntjes onder hun ogen; anderzijds kan ik mijn frustratie over de applicator en verpakking niet verbergen. Wil ik mijn mentale gezondheid redden, zit er volgens mij maar een ding op, en dat is de rubberen uitgang zelf verwijderen - waarvan akte.

YSL All Hours Concealer - 15 ml € 42,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Wat jammer van die rubberen uitgang die niet aangepast is op de applicator en van die beperkte keuzemogelijkheden. Ik begrijp je frustratie! Wel erg fijn dat deze superdun is, tjokvol pigment zit en lang houdt. Ik gebruik momenteel EL Double Wear, maar wat mij betreft mag deze ook meer vloeibaarder zijn. De kleur zit bij mij dan wel weer goed.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou niet mogen, hè! Maar oké, I make it work, haha. De EL Double Wear heb ik ook al eens gehad, daar zijn inderdaad meer kleuren in.

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig