15 maart 2024

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic

Lipsticklovers unite! Al jaren ben ik fan van de Charlotte Tilbury lipsticks en heb ik er ook al heel wat versleten. Ik heb intussen een mooie en gevarieerde collectie, dus ik koop niet al te vaak nieuwe lipsticks, maar focus me op het gebruiken en opmaken van hetgeen ik in huis heb. Afgelopen maand was het zover: ik maakte maar liefst drie - DRIIIEEE - lipsticks op, dus dit was mijn moment. De nieuwste kleuren van de Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G. lipsticklijn lagen namelijk hé-le-maal in mijn comfortzone en werd het tijd voor een bestelling. 

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic

Ik bestelde trouwens rechtstreeks bij Charlotte Tilbury - bij andere retailers waren sommige kleuren uitverkocht en bij Charlotte Tilbury kon ik een (welgekomen!) kortingscode gebruiken. De laatste nieuwe nieuwe K.I.S.S.I.N.G. collectie bestond uit roze en rode lipsticks. De rode lipsticks zijn niet zo mijn ding, maar de roze... my oh my... daar begon mijn hart meteen sneller van te slaan. 

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipsticks: Icon Baby, Red Carpet Pink & Candy Chic

Een weekje na de bestelling kreeg ik mijn goodies thuis toegestuurd. De textuur en finish van de K.I.S.S.I.N.G. lipsticks was mij niet onbekend: dit zijn lipsticks met een creamy, satijnen finish. Lang niet zo glossy als een lipbalsem of een gloss, maar even ver verwijderd van een matte lipstick. Dit is een hele comfortabele, gemakkelijk te dragen formule die toch mooi op de lippen pakt en lang blijft hangen, zeker als je er een lippotloodje onder draagt. Op de product- en swatchfoto's lijkt het misschien dat de drie lipsticks onderling verwisselbaar zijn, maar eens op de lippen, wordt het onderscheid duidelijk - of toch duidelijker, want het zijn nog steeds drie roze, draagbare lipsticks, haha.

Van links naar rechts: Icon Baby lippotlood, Icon Baby lipstick, Red Carpet Pink lipstick en Candy Chic lipstick. Voor de gelegenheid is de lipstickhuls trouwens roze metallic, in plaats van het kenmerkende warme goud metallic - verrry pretty!

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Icon Baby
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Icon Baby

Icon Baby is een nuderoze lipstick - ietwat warm en mét shimmer! Dat had ik precies niet opgepikt toen ik de kleur bestelde, lol. Vreemd genoeg mag het resultaat er op de lippen wél zijn: de ingekapselde lichtweerkaatsende parelpigmenten geven de lippen een erg mooi, vol en creamy resultaat. De shimmer stoort mij eigenlijk niet - het is dat de shimmerdeeltjes wel voelbaar zijn als je de lipstick opsmeert of je lippen op elkaar smakt. Maar het resultaat is erg mooi!

Naamgenoot Lip Cheat lippotlood in Icon Baby is kleurgewijs níet identiek aan Icon Baby lipstick. Een beetje een gemiste kans wat mij betreft, want Icon Baby lipstick is een fijne mélange van nude, beige en roze - dat beetje roze geeft het geheel wat frisheid. Een identiek lippotlood zou eigenlijk een soort van Pillow Talk Light kunnen zijn - hetgeen vandaag nog niet bestaat! Uit de swatches wordt duidelijk dat Icon Baby lippotlood eerder perzikbeige is - daarmee kan je de lippen wel gemakkelijk omlijnen en een beetje optisch vergroten. De kwaliteit van dit lippotlood is evenwaardig aan wat Charlotte Tilbury in het verleden heeft uitgebracht, heel eenvoudig aan te brengen met een goede houdbaarheid op de lippen, wat de levensduurte van de lipstick helpt verhogen.

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Red Carpet Pink
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Red Carpet Pink

Red Carpet Pink neigt meer pastelroze, bijna Barbieroze. Het is dezelfde, aangename formule, maar met een lichtere roze finish en een meer koele ondertoon dan Icon Baby. Maar het is zeker geen overmatig koelroze kleur en in combinatie met bijvoorbeeld Pillow Talk lippotlood wordt het geheel iets 'voller' en wat minder pastel. 

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Candy Chic
Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick Candy Chic

Candy Chic is de donkerste kleur van de drie, een beetje zoals een snoepjeskleur. Deze lijkt op het eerste gezicht het meest draagbaar wegens geen zilveren shimmer zoals Icon Baby en geen koelere pastel zoals Red Carpet Pink. Het is een kleur die ik zonder verpinken in de winkel uit de line-up zou halen en meteen weten dat hij bij mij past. Een soort van passe-partout voor elke make-uplook! Ook deze matcht erg goed met Icon Baby lippotlood en behoudt zijn roze overgewicht in het eindresultaat.

Op het eerste gezicht - of eerder: tijdens de eerste swatch - was ik er van overtuigd dat Candy Chic met ruime voorsprong mijn favoriet zou worden, maar intussen ben ik daar niet meer zo zeker van. Want ik vind ze alle drie ge-wel-dig! Ik besef dat ik jullie daar niet mee help als het gaat om keuzes maken, maar als je van draagbare roze lipsticks houdt, is dit dé collectie om te ontdekken en zijn deze lipsticks elk de moeite waard. Welke is jullie favoriet?

Charlotte Tilbury Hollywood Beauty Icon Lipstick - € 36,00
Charlotte Tilbury Lip Cheat in Icon Baby - € 26,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

6 opmerkingen

 1. Zijn allemaal heel mooie kleurtjes! En ze staan je ook goed. Voor mezelf vind ik het best moeilijk kiezen... ik twijfel tussen Icon Baby en Candy Chic. De prijs valt precies nog redelijk mee, ik had ze iets duurder verwacht haha (als ik zie hoeveel sommige luxe lipsticks al kosten :-O ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig genoeg (al is het niet echt grappig) is de prijs tussen mijn bestelling en deze blogpost gestegen - wel maar met 1 euro per lipstick, maar toch! Ik heb de prijs in mijn tekst moeten aanpassen, haha. Ik had wel een kortingscode gevonden, dus dat was extra fijn.

   Verwijderen
 2. Wauw prachtig! Ik zoek ook weer een nieuwe lipstick maar deze vind ik net iets te donker voor mijzelf. Ik las dat CT binnenkort met een Pillow talk fair uitkomt. Daar heb ik mijn ogen op gericht. 😄

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is goed nieuws! Ik zeg het al even dat ik een lichtere versie van Pillow Talk echt zou appreciëren en ik ben dus niet de enige :-)

   Verwijderen
 3. Oh, ze zijn prachtig!
  Pillow Talk fair al gespot op de CT site?
  https://www.charlottetilbury.com/nl/product/k-i-s-s-i-n-g-pillow-talk-fair-2

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooh wauw, het gaat snel daar! Ik had het nog niet gezien, ik had wel de Pillow Talk highlighter en nieuwe lipgloss gespot op Instagram :-) Oh my, dit ziet er een geweldige kleur van lippotlood uit!

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig