5 maart 2024

Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment

Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment

Het werd hoog tijd dat ik deze Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treament eens front and center plaatste op mijn blog! Intussen zit ik al aan flesje nummer twee, dus ik geef het verdict al meteen weg in de intro, haha. Maar kijk: waar het hart van vol is, loopt de mond van over!

Elemis stond als merk al langer op mijn radar. Vorig jaar plaatste ik een bestelling voor twee van hun bestsellers: de Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm en deze Pro-Collagen Advanced Eye Treatment. Elemis is als merk gericht op feelgood skincare mét gewenste resultaten en heeft een eigen Belgische en Nederlandse website waar je heel regelmatig mooie kortingen op kan scoren en waar er ook vaak gratis extraatjes bij een bestelling zitten (vanaf een bepaald bedrag). Tip: schrijf je in op de nieuwsbrief, dan zie je vanzelf alle aanbiedingen langskomen - ik probeer daar zelf steeds op te wachten, want Elemis is geweldig, maar prijzig.

Nu is een oogserum zeker niet voor iedereen een must, máár: als jouw oogzone net als bij mij je 'zwakke' plek is, is het zeker waard om hier eens nader naar te kijken. Ik heb al van jongs af aan veel lijntjes rond en op mijn ogen, dat is nu eenmaal mijn huidstructuur. Ook ben ik 'gezegend' met donkere kringen - dat zijn genetisch geërfde cadeautjes waar ik niet helemaal van af geraak, maar die ik wel kan behandelen met de juiste producten.

Ik gebruikte dus al heel lang oogverzorging en heb door de jaren heen al heel wat mooie oogcrèmes getest. Twee van mijn aanraders zijn tot op vandaag de Kiehl's Avocado Creamy Eye Treatment (lekker fris en hydrateren, fijn voor in de ochtend) en de Clarins Total Eye Lift (een gelcrème die toch voedend genoeg is). 

Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment
Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment

Waarom dan toch nog een extra serum? Wel, omdat ik mijn oogverzorging een niveautje hoger wilde tillen en gelijkschakelen aan mijn andere skincare. Ik gebruik ook al jaren een serum + crème voor het gezicht, het leek mij eens de moeite om ook een serum + crème voor de oogzone te testen. 

De Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment is absoluut een serum te noemen. De flacon is compact, maar het pompje helpt je doseren. De textuur is heel licht en waterig, een echte serumtextuur en dus heb ik met een half pompje zeker genoeg om dan te verspreiden op de delicate huid rondom mijn ogen. De formule bevat enkele proteïnerijke, maar lichte werkstoffen die de huid van de oogzone verzachten, gladstrijken en hydrateren zonder deze te overbelasten: aminozuren bieden de huid bouwstoffen om ze te voeden; lijnzaad is rijk aan eiwitten, mineralen en essentiële vetzuren die de huid gladmaken, verzachten en hydrateren en algen versterken de hydratatie.

Voor mij is deze Advanced Eye Treatment een lichte, frisse en hydraterende basis. Het legt de basis voor de crème en doet ook iets dat ik met een crème alleen niet kan bereiken. Het serum alleen zou echter niet voedend genoeg zijn en dus volg ik nadien met een oogcrème. Ook al is dit een 'extra' stap in mijn routine, voor mijn delicate en tere oogzone heeft het wel een verschil gemaakt. De huid ziet er niet zo droog en 'perkamentachtig' uit en ik heb ook de indruk dat de reeds aanwezige lijntjes extra verzacht worden zodat ze wat minder weerslag hebben op de algemene aanblik. Ik zat een tijdje zonder dit serum en kon eigenlijk niet wachten om hier terug mee te beginnen - en dat zegt wel genoeg. 

Net zoals alle skincare is het vinden van een routine die bij je past en deze nadien volhouden, de sleutel tot het succes. Skincare werkt alleen maar zolang je het aanbrengt, maar voor mij werd dit oogserum naadloos deel van mijn routine - net omdat ik het zo graag gebruik.

Elemis Pro-Collagen Advanced Eye Treatment - 15 ml € 64,00

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

8 opmerkingen

 1. Deze is super goed. Maar veel vlogsters hebben kortingcodes geregeld soms. Wie weet lukt het Jou ook wel. Ik heb heel veel elemis. Omdat ik eczeem heb
  regelmatig ben ik nu het gezichtsserum gekocht van lancome. Maar ik gebruik de elemis oogserum er zeker bij. Ik hou van elemis, echt waar. De voordelen die je krijgt bij elemis zelf vind ik leuk. Als hé bijvoorbeeld veel producten in eens tratis krijgt ben ik aan het kijken of ik iets moet hebben. Ik heb al veel gratis gehad. Super leuk is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad, die codes zie ik ook wel eens voorbijkomen! Korting is altijd welkom :-) En hun gratis extraatjes zijn de kers op de taart, ik heb zo enkele reisverpakkingen klaar liggen voor een volgende vakantie, handig!
   Lancôme is ook erg fijn, het Génifique serum heb ik ook al enkele keren gebruikt en hun nieuwere Rénergie serum klinkt ook erg interessant.

   Verwijderen
 2. Dit serum en de cleansing balm zijn top! Ik zorg dat ik altijd een back-up heb.
  Nog een tip voor een oogcrème voor de nacht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Clarins Total Eye Lift kan je ook 's avonds gebruiken! En de Kiehl's Super Multi-Corrective oogcrème (ipv die met avocado) is wat steviger qua textuur en wat meer anti-ageing dus die was ook fijn voor 's avonds. Estée Lauder Advanced Night Repair oogverzorgingen kunnen voor mij ook altijd, ochtend en avond.

   Verwijderen
 3. Geweldig serum dit ik ben er heel blij mee ook hun marine creme is heerlijk echt een heel fijn merk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top! Zoveel fans van dit product, zalig! De Marine Crème moet ik zelf ook nog eens testen, heb zo een reisverpakking van mijn vorige bestelling dus ben heel benieuwd.

   Verwijderen
 4. Oh, leuke tip. Ik ben een grote fan van Elemis sinds ik eens een cadeaupakket van mijn broer kreeg met Kerst (hij woont in de UK en daar is Elemis goed ingeburgerd). De producten zijn inderdaad prijzig, maar ik ben grote fan (en het is gewoon wachten op een korting, hé). Ik heb vorig jaar ook een behandeling laten doen in hun spa in Londen waarbij ik nog wat persoonlijk advies kreeg. Sindsdien gebruik ik nog een aantal extra producten, tjah... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kende Elemis ook echt alleen van Britse YouTubers, maar nu zetten ze precies toch goed in op het Europese vasteland, met de BE en NL site. Ik denk dat het een kwestie is van: proberen en dan echt merken dat het goede producten zijn en dan ja... is het zoals jij het zegt, ben je fan hè, haha. Lang leve de kortingen! :D

   Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig