29 september 2023

Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

Mijn eerste Elemis-aankoop was meteen een van hun sterproducten: de Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm! Elemis is een Brits skincaremerk met al 34 jaar op de teller, waarbij ze prat gaan op hun feelgood skincare, met innovatieve formules en bewezen resultaten.

Tip: Elemis heeft zowel een specifieke Belgische als Nederlandse site, zodat je vrij gemakkelijk online kan bestellen. Ze doen regelmatig mooie kortingsacties en daar zou ik persoonlijk wel op wachten, omdat de producten niet per se goedkoop zijn. 

Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm
Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

Terug naar de publiekslieveling! De Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm wordt al jaren bejubeld - dit geldt bij uitbreiding ook voor de gehele Pro-Collagen-lijn - en bestaat intussen in een aantal variaties: van de originele cleansing balsem tot de 'naked' cleansing balsem zonder parfum. Zelf ging ik uiteraard voor de roze verpakking van de Pro-Collagen Rose Cleansing Balm. 

Met mijn liefde voor make-up is een goede reiniging eens zo belangrijk. Ik ben al jaren aanhanger van de double cleansing methode, waarbij je eerst de make-up verwijdert met een oliebasis, en nadien nog eens de huid reinigt. Elemis heeft met de Cleansing Balm een handig product in huis, waarbij de balsem in eerste instantie een vaste, smeuïge textuur heeft, maar bij het inmasseren transformeert naar een olie. Op dat moment wordt de make-up efficiënt afgebroken, maar geef je je huid tegelijk een verzorgende massage. Die extra verzorging krijg je onder meer van het Engels rozenolie-extract: rozenblaadjes worden hiervoor handmatig geoogst en worden gedrenkt in saffloerolie om later een extract te genereren. Vlierbessenolie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en micronutriënten om de huid gezond te houden en dan is er nog padina pavonica, een bruine alg die het gevoel van hydratatie ondersteunt. 

Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm

De Rose Cleansing Balm is intensief en krachtig, en dat betekent ook dat je er niet te veel van nodig hebt. Ik heb even moeten zoeken naar de juiste hoeveelheid: voldoende om mijn make-up goed af te breken, maar zeker niet te veel, want dan had ik het gevoel dat de balsem wat op mijn huid bleef hangen. Mijn ideale hoeveelheid blijkt ongeveer een hazelnoot groot! Als je minder make-up gebruikt, mag het ongeveer een erwt zijn. 

Na het inmasseren, als je ziet dat de make-up is afgebroken en de massage jouw huid een opkikker heeft gegeven, voeg je in een volgende stap wat water toe. Dan wordt de olie een hydraterende melk die gemakkelijk afspoelt en de huid gezond achterlaat. Ook hier heb ik even moeten zoeken naar de juiste temperatuur: het is echt belangrijk dat je warm water gebruikt, want koud water geeft niet het gewenste resultaat. Van Elemis krijg je er bij aankoop ook een reinigingsdoekje bij dat het verwijderen vergemakkelijkt, maar sowieso is warm water hier het sleutelelement. 

Hoewel ik mijn ervaring met de Rose Cleansing Balm even heb moeten tweaken, zit het nu wel snor tussen ons. Mijn make-up wordt 's avonds perfect verwijderd, mijn huid geniet mee van een verkwikkende massage en is na het hele ritueel proper, verzorgd en gekalmeerd. Dit is duidelijk een reinigingsbalsem met een plus - ik bedoel... kijk gewoon naar die smeuïge textuur! - en ik begrijp waarom zoveel mensen hier fan van zijn. Elemis is trouwens ook geschikt voor de gevoelige huid, maar als je het helemaal op veilig wilt spelen, is er ook nog steeds de parfumvrije reinigingsbalsem. Zelf ben ik heel tevreden van de Rose Cleansing Balm!

Elemis Pro-Collagen Rose Cleansing Balm - 100 g € 52,80

Disclaimer: dit artikel bevat geen gesponsorde content. De volledige disclaimer lees je hier.
Share:

2 opmerkingen

  1. Ik ben ook een grote fan van Elemis en zeker van deze cleansing balm. Tip: in januari kan je de kerstverpakkingen met grote korting scoren!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nu ook ingeschreven op de nieuwsbrief, zodat ik alle aanbiedingen zie passeren :D Ik kom normaal wel toe tot januari met deze pot, dus dan kan ik mijn slag slaan, merci! Het loont dus om even te wachten... :D

      Verwijderen

© BeautyLoves | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig